Husetfullt.

Inskolning, röda prickar och sjuka barn. 

Jaha,  hösten är här  och det betyder virus och baciller. I går var Erland på sin första inskolningsdag på förskolan och det var även Arvid och Evalds första dag efter ett långt lov. Arvid var hur glad som helst och började direkt leka med kompisarna, det syndes att dom hade längtat efter varandra. Evald var lite fundersam och även fast jag berättat många gånger att han ska byta avdelning eller mer sida av avdelningen ( går att stänga en dörr mellan sidorna)  till dom stora barnen där Arvid går, så gick det inte alls. Evald var jätte ledsen. När jag och Erland skulle gå efter Erlands inskolningstimme så var Evald otröstlig. Självklart tog jag med honom hem och bestämde med personalen att Evald går samna tider som Erland denna vecka, som en slags inskolning för honom också. 

Erland.


Evald.

Det blir inte alltid som planerat. Erland fick feber i går kväll och vid blöjbytet på morgonen ( han sov länge) såg jag att hela hans rumpa och insida lår är rödflammiga och fulla med prickar. Misstänker starkt nu vattkoppor. Jag hade redan hunnit skicka Arvid till förskolan med Danne. Nu har jag två trötta, utslagna små killar i soffan. Jag bara väntar på att Evald också ska få feber och sedan koppor.

Det där med förskola/ inskolning  är bara att lägga ner för ett par veckor. Jag är beredd på sjuka barn ett tag. Får både Evald och Arvid vattkoppor också,  så har vi sjukstuga ett bra tag.

Det blir att åka till Apoteket när Danne  kommer hem ifrån jobbet och införskaffa lite bra mediciner.


Bild ifrån apotea.se.
PoxClin använde vi på dom andra barnen när dom hade vattkoppor för flera år sedan. Fungerade bra, så en sådan flaskan måste jag  köpa.

Bäst att passa på att hänga tvätt nu när killarna sover.

Önskar er alla en bra och frisk vecka 🙂

[email protected]
Eller
[email protected]
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.