Husetfullt.

småbarnen har hittat ett drömställe. 

Det har blivit långa utedagar dom sista dagarna. Vi har tagit med matsäck och lekt i olika parker. Jag och dom små har passat på när skolbarnen är i skolan. 

  Evald. 
Ett av våra nöjen har blivit att åka/ gå till andra bostadsområden i stan och upptäcka nya parker. I dag var vi vid en som kommer bli en favorit. Det gick att pumpa fram vatten i sandlådan. Ni kan tänka er hur nöjd Evald var som fullkomligt älskar geggamojja. Han sprang med hink efter hink och fyllde med vatten för att sedan hälla ut på olika ställen och plaska. 

Riktigt lika kul tyckte inte jag att det var, eftersom Erland hela tiden och det gick inte att avleda, skulle krypa i vattnet som rann som en liten bäck runt sandlådan och sedan bildade en större pöl. Ja, han fick hållas lite i vattnet på sidan han också.

  Erland och Arvid. Hinmelriket för sand och vattenälskande barn. 
Arvid hade fullt upp med sitt bageri. 

  Erland. 

Det fanns massor att leka med b.la Klätterställningar, gungor i olika sorter, studsmattor – sådana som är i nivå med marken. 

   
 Arvid som försökte klättra så högt han vågade och samtidigt sa: 

– Mamma, du vet väl att jag är höjdrädd. 

Han vågade en bit och jag förklarar så klart att han inte behöver klättra högt. Han är modig ändå. 

  Erland. Det var lite otäckt att sitta i gungan själv utan syskonen. Det släppte dock snabbt och han sken som solen. Då hade jag inte tid att fotografera utan vi busade och skrattade. 

Efter ett par timmar var det dags att hämta Hjalmar ifrån skolan. Han har snart klarat av 1,5 veckor i 1:an.  
  Hjalmar. 
Varför inte göra lite akrobatik innan man går hem?

En härlig dag med kyckling och makaroner i matsäcken. Erland verkade tycka som jag att det var extra gott att äta utomhus, för han åt massor. Evald och Arvid blev störda av en geting, som så klart kom och störde friden lite. Själv får jag inte panik av getingar, utan försöker lugnt sitta kvar. Men det blev ett himla viftandes ifrån killarna och oroliga minner, så jag fick ägna mig åt att försöka locka bort getingen. Och det slutade med att både Arvid och Evald inte åt så mycket. 

I morgon har jag lovat dom små ännu en utedag när skolbarnen är i skolan. Vädret är underbart så det är bara att passa på, tänker jag. Ska bara fundera ut en smidig matsäck. 

Önskar er alla en trevlig fortsättning på veckan 🙂 

[email protected]
Eller
[email protected]
Instagram: mariahusetfullt 

/ Maria 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.