Husetfullt.

bacontårta. Vågar du pröva?

I kväll testade vi att laga bacontårta. Jag måste erkänna att jag var väldigt skeptisk innan. Jag såg framför mig hur allt skulle bada i fett och bara smaka fett. Men det gjorde det inte. Bacontårtan var också väldigt lätt att göra.

 Ta fram en runt form. Vi hade engångs folié formar. Skala rå potatis. Vi använde oss av sex potatisar. Idag gjorde vi mest bacontårtan för att testa. Folié formarna är inte så stora.
 Skiva potatisen i ganska smala klyftor.
 Ta bakplåtspapper och lägg i formen. Smörj pappret med olja eller margarin.  Vi använde oss av smält margarin, eftersom vi inte hade någon olja.
 Lägg bacon som på bilden. Utgå ifrån mitten av formen och lägg bacon skivorna runt hela formen. Låt bacon hänga över kanten.
 När du har täckt hela formen med bacon lägger du i första lagret potatis i en cirkel.

 Hela botten ska vara täckt med potatisen. Sen krydda efter smak. Vi använde oss bara av svartpeppar.
 Nu är det dags att lägga på osten. Ta ost efter smak. Täck all potatis med ost. Vi använde oss av cheddarost. Hittade ingen riven ost, utan det fungerade alldeles utmärkt med skivor.


När potatisen är täckt av osten, så lägger du på ett lager potatis till.

 Krydda.
 På med ost igen.

 Potatis igen. Glöm ej krydda.
 Ost igen. Vi gjorde fem lager. Sista lagret gjorde vi lite ”toppigt” så att den får formen av en tårta.

 När du är nöjd med antal lager, viker du över bacon skivorna över osten.

 Klar för ugnen. Innan du sättet in din bacontårta i ugnen ska du sätta ett litet kastrull lock på tårtan. Det här glömde jag ta kort på.
In i ugnen på 180 grader i 2,5 timmar.

Glöm inte att sätta en plåt någon våning under bacontårtan i ugnen. Det kommer droppa massa fett ifrån baconen. Bra att samla upp fettet på en plåt. Blir mindre städning då.

 Klar.
Nu vänder du tårtan upp och ner på ett fat, så att formen lossnar. När det är gjort så vänder du på tårtan igen, så att rätt sida kommer uppåt.

Klar för att ätas. Bacontårtan var mycket godare än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att den bara skulle smaka fett och ost. Det gjorde den inte. Med en färsk fräch sallad till blir det en väldigt god måltid.

Önskar er alla en trevlig vecka 🙂

[email protected]
Eller
[email protected]
Instagram: mariahusetfullt

/Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.