Husetfullt.

Det går. Det gäller bara att inte ge upp.

Nu äntligen är ett manus inskickat till förlag och den långa väntan börjar på ett svar. För vänta får man göra – ofta i flera månader. Jag hoppas mycket på att den här texten blir en barnbok som kan väcka fantasi och nyfikenhet hos många barn. Det är så fantastiskt när texten , som man har slitigt med går i tryck och sedan få hålla en alldeles ny färsk barnbok i sin hand. En fantastiskt känsla. Allt är inte bara fantastiskt och rosa skimrande fluffigt härligt  att skriva. Nej, jag  kan bli jäkligt trött på min text oavsett hur nöjd jag än är med den. Att skriva om, analysera, göra små ändringar. Ska jag skriva sa eller säger just där?  Ska det stycket tas bort eller inte? Ska det vara ett Att där eller inte? Det går att hålla på i det oändliga. För en perfekt text vill alla skriva. Ett manus som får förläggarna att jubla. Men det är omöjligt. Jag är säker på att dom mest framgångsrika och etablerade författarna får tillbaka sitt manus för att göra korrigeringar. Det är många som ska tycka tänka och manuset ska passa en bred publik. Det är väldigt mycket jobb med ett manus oavsett typ av det. För min del nu handlade det om att få ihop till en barnbok. Ett manus som ska roa och intressera små härliga barn som tröttnar redan på första sidorna om jag inte lyckats. Men jag tror på mitt manus. Jag tror att det är underhållande och lntressant, spännande läsning för små och stora. För jag vill inte glömma den mamma, pappa, mormor, faster osv som högläser.

Skriver du och tror på din text så skicka in den om du har en önskan att bli utgiven. Jag har bevisat att det går. Jag skriver inte perfekt. Har blivit refuserad . Fått tillbaka manus för redigering. Får ibland brottas med stavning och särskrivning.  Trots att nålsögat in till förlagens utgivning är lika med smal så går det. Det gäller att skriva, skriva och skicka in och tro på sin text!  Lycka till till dig som skriver med författardrömmar – allt går. Nu håller jag faktiskt tummarna även för mitt eget manus som jag skickade in igår. Önska mig lycka till.

Här är mina två barn böcker om lilla Ines. Utgivna på Vivlio förlag.

 Går att beställa direkt ifrån Vivlio förlag eller tex via Bokus.

Ett bevis på att det går att bli utgiven fast det ibland  känns omöjligt. Kom ihåg att skriva och att inte ge upp. Måla upp en inre bild för dig själv. Där du ser framför dig hur du skriver på ett förlagsavtal och sedan håller din alldeles färska bok i handen. Jag ser fram imot att läsa din bok.

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka 🙂

[email protected]
Eller
[email protected]
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.