Husetfullt.

Att en enkel vaccination kan bli så olika.

Sömnen har vi fått i omgångar  i natt. Evald har ont i sina ben efter vaccinationssprutorna. Jag gav smärtstillande innan jag lade honom och han sov någon timme lugnt. Vaknade sedan av att han har väldigt ont av och till. Det spänner säkert rejält i benen där vaccinet sprutades in. Han har dock inga knölar av sprutorna och ingen feber.

Jag förstår helt och fullt att sprutor kan vara skrämmande. Evald försökte hela tiden dra upp sina byxor och jag fick hålla i  honom hårt och två sköterskor gav en varsin spruta i varsit ben. Det går   självklart väldigt fort men det är helt klart att det kan bli en skrämmande upplevelse. Nu grät han en stund efter  och blev sedan sitt vanliga jag. Självklart har jag varit med om att vaccinera mina barn otaliga gånger och jag brukar inte reagera, mer än att jag tycker synd om dom. Det är helt enkelt något som är bra att göra – vaccinera. Den här gången var det mera brutalt, mycket därför att Evald  gjorde sådant motstånd. Det såg verkligen hemskt ut när sköterskorna satte en varsin spruta i hans ben. Dom gjorde det liksom utan känsla, ant för att dom ville att det skulle gå fort för Evalds skull. Hjalmar och Arvid var med och dom såg också lite tagna ut efteråt. Hade jag vetat att det skulle se mera dramatiskt ut än vanligt hade killarna fått stanna hemma. Hjalmar gick ut i väntrummet.   Hoppas att alla tre kommer glömma upplevelsen, annars kommer vaccinationerna framöver inte bli roliga.

Evald ligger efter med ett par vaccinationer, i oktober är det  dags igen för honom.

I dag tror jag att det blir lite parklek. Synd bara att det blåser ute. Arvid kommer inte vara pigg på att vara ute länge. Vi får se vad vi hittar på. Snart dags för lunch iaf.

Önskar er alla en bra dag 🙂

/ Maria

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.