Husetfullt.

Tummen ner för långa skolaktiviteter på kvällstid. 

I går kväll var jag på öppet hus på Hedvigs skola. Det pågick hela kvällen mellan kl: 17;00 – 20;00 jag tycker att det är alldeles för länge. Obligatoriskt var det så det fanns inget annat än gilla läget. Det är inte det att jag inte är intresserad av vad mina barn gör i skolan. Jag tycker det är intressant och kul och se deras arbeten och hur dom utvecklas. Det jag hakar upp mig på är att det var en hel kväll. Barnen är trötta  efter en skoldag och sedan vara i skolan i  3 timmar även kvällstid blir mycket. Hedvigs klass var uppdelade i grupper och redovisade ett varsit landskap för oss föräldrar. Hon var vetkligen duktig som vågade stå och prata inför massor av förälder . Det var skola på öppet hus kvällen- alltså inte bara att gå runt och titta fritt utan klassrums aktiviteter som redovisningarna. Jag tycker att det är för mycket för barnen som går i 4:an. Barnen blev väldigt trötta. Hörde flera föräldrar som tyckte det var alldeles för länge, så jag är inte ensam om mitt missnöje. Fika gick att  köpa så det gick att tanka energi. I vilket fall som helst så hade Hedvig ritat jätte fina teckningar, hon var super duktig på att redovisa osv. Men en sådan kväll måste gå att göra på annat vis iaf att korta ner. Inför sista 40 min som var musiklektion hade flera föräldrar smitit hem med sina barn och barnen som var kvar var  trötta när dom skulle sjunga och spela. Tummen ner för långa öppet hus för mellanstadiet. Arvid och Hjalmar följde med och dom var jätte duktiga. Vi fikade och fullt var det i matsalen men det gick lika bra att sitta på golvet.

Arvid.

Hedvig med sin fina gubbe som hon gjort på bilden.

Förresten visst är det härligt när solen värmer!?

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.