Husetfullt.

Kort tungband kan ställa till det.

I dag har Evald varit hos läkaren. Vi fick en tid för att kolla upp hans tungband. Den är kort och när Evald räcker ut tungan, så blir tungan hjärtformad för att bandet under tungan stramar i mot. Hos läkaren ville inte lilleman räcka ut tungan eller öppna munnen. Han vände bara bort huvudet och sa ”Inte”. Precis som han brukar göra när han inte vill.
Eftersom han även blev ledsen när läkaren skulle kolla i hans öron och skrek argt, kunde hon få en glimt av tungbandet och mycket riktigt är det för kort. I vår kommer Evald bli kallad till operation. Själva ingreppet tar 5-20 minuter, men allt runt omkring med sättning av kanyl och sövning och uppvaket tar flera timmar. När bandet är klippt kan det vara ömt ett par dagar. Vi får ladda frysen med glass, så att Evald kan få lite kyla mot det onda. Jag räknar även med att få ge Panodil/ Alvedon.

Som jag skrivit tidigare är Evald sen i sin språkutveckling och har ant en språkstörning. Kort tungband kan göra att det är svårt att bilda olika språkljud som tex R. Därför tycker jag också att det är viktigt att operationen blir av. Som tur är har inte Evald svårt att äta, vilket också kan vara en konsekvens av för kort tungband.

Nu är vi hemma och jag tänkte få lite gjort. Har som mål att skicka in manus till förlag i slutet på nästa vecka. . Ska skriva sista sidorna och sedan kolla över texten och bearbeta den i början på nästa vecka.

Tänkte även få tid till att göra klart den här teckningen/ illustrationen.

(null)

Det är fiffigt att kreativitet föder kreativitet. 🙂 . Samtidigt som jag ritar ”skriver” jag manus i huvudet. Att rita är sådan avkoppling.

Snart helg 🙂

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. husetfullt

      Tack! Jag har inte gått någon utbildning, tyvärr. Hade gärna velat. Har bara alltid ritat sedan jag var liten. Gjorde inget annat än ritade, spelade teater och spelade fotboll. Har alltid studerat andras konst och på så vis lärt mig. Har mycket kvar att lära. Det finns så mycket fantastiskt att göra med färg, pennor , papper och dukar. Men du är ju jätte duktig själv på att rita.