Husetfullt.

Skit virus och spännande liv.

Feber och hosta urk och pust. Svetten lackar på febrig kille. Inget är roligt. Filmer roar ej. Bilarna står prydligt i garaget, dockan sover sött. Glassen slickas på förstrött. Inget kan få gossen att le. Blää är ordet åt detta virus. Om det ändå gick att trolla bort.

Flytande Panodil får munnen att skratta och bilarna att tuta. Glassen att ätas med god aptit. Jippi för febernedsättande som skrämmer bort feber. Min tvååring är tillbaka för ett tag.

Jag blir gaaalllleeeeeennnnnn på sjukdomar. Det var inte länge sedan Evald hade feber och hosta. Stackars lilla kille. Nu hoppas jag att detta är snabbt över och att det dröjer länge till nästa gång.

Oavsett små sjuklingar så har skolbarnen läxor som ska göras. Engla pluggar till ett prov med en kompis. Cornelia har i läxa att skriva en krönika. Hedvig har både engelska och svenska till i morgon.

Jag är inte bara mamma jag är lärare också 🙂

Tänk vad mycket man som vuxen måste kunna och helst ska man ha åtta armar och ständigt ett glatt humör. Coacha sina barn och peppa dom att nå sina mål när det känns tungt.

Kärleken över vinner allt!

Sisådär 12 tuffa år i skolan, ständigt småbarnsvirus, gympapåse packande, skitiga träningskläder, matsäck köpande, kompis bekymmer, betyghets, sandlådkrig, stå ute och gunga skrattande barn i snålblåst, lördagsgodis, fredagsmys med chips spill i soffan, magsjuka , syskonkärlek, vaken nätter, dyngsura kläder, tvätthög lika stor som Mont Everest, grus i hallen, lego i brödrosten.

Är det inte fantastiskt varierande att vara förälder?

Ett gurglande skratt, ett leende, små armar runt halsen, stora barns lycka när dom lyckas bra i skolan, kärleken till en kompis, glädjen med intressen.

Får inte det kärleken att rinna över? 🙂

Finns det något mera spännande än att dela livet med sina barn? Man vet aldrig vad som händer eller om man ens kommer ut genom dörren nästa dag.

Att leva med barn är som att utsätta sig för storm varje dag 🙂 och med det inte sagt att det kan vara en skön bris av ljuvliga vindar som blåset lite extra.

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.