Husetfullt.

Snälla bara 5 minuter till?

Regn och grått men det är höstlov och underbart att slippa ställa klockan. Nu är det ju så att vi har en livs levande liten väckarklocka. Erland vaknar prick vid 7,00 varje dag. Fast jag ant är mer än trött varje morgon, så har jag förmånen att vakna till bubbel, gurgel, joller och ett underbart leende. Vem kan önska sig mera? Fast ögon värker av brist på sömn så är det en stund som skänker energi. Dessa små troll som ger så mycket kärlek.

20141027-120421-43461051.jpg
Erland.

Men det ska villigt erkännas att jag ibland vill sluta mina ögon och somna om. Långt borta hör jag hur Erland pratar och många gånger får jag en dusch av saliv i ansiktet. Han har precis lärt sig att ”brumma” med tungan och denna upptäckt är hur kul som helst. Jag vaknar och tittar upp och möts av världens leende. Mina ben värker för att jag inte har kunnat sträcka ut dom under hela natten. Evald när han vaknar till så brukar han krypa över till vår säng och vill ligga i fotändan. Det gilla även Arvid. Jag sover likt en lejon mamma som kurar ihop sig med sina små. Med lejon hanen tätt bakom som familjens beskyddare. Det är trångt och kroppen värker efter natten orörlighet. Vällingflaskor har fyllts på och ett och annat vattenglas har stillat törst åt lite större barn. Växtvärk har fått grepp om barn som ligger i startgroparna för puberteten. Medicin har hämtats och ben har lindrats med lätt massage. Att åter krypa ner i sängen på sin lilla plats ger värme och kärlek. Att känna andetag av fridfullhet ger vila och sömn. Att hålla om sin familj trots bristen av sömn och ett huvud som är vimsigt är kärlek. Att vakna till joller och ”brummande” tunga med saliv stänk är riktig kärlek. Att höra orden Maaaammaa Är det morgon nu? Är underbart fast himlen är mörk och sängen varm. Jag vill baaaara blunda fem minuter till. Snälla söta? Helst 20 minuter till eller varför inte en timme till? snääällllla söta? Mamma är trött!

20141027-125138-46298114.jpg
Evald

20141027-125201-46321519.jpg

Önskar er alla en trevlig vecka 🙂

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    Både härligt och jobbigt att ha barnen i sin säng. Särskilt bökigt blir det om det är för många. Liiite rum behöver man. Men mysigt är det ändå. Gärna ett barn i taget. Då är det som bäst 😀