Husetfullt.

Han skrev framsteg och utveckling på ett gult papper.

Vad har vi gjort i dag? Egentligen inte så mycket. Det var oerhört spännande att följa brottningen över nätet och telefon. Jag är super nervös när någon av ungarna tävlar. Rädd för att dom ska skada sig och så vill jag självklart att det ska gå så bra som möjligt för dom. Eftersom jag ver hur mycket det betyder för dom själva. Jag är alltid stolt över barnen oavsett hur det går och tycker att dom är super duktiga. Barnen bestämmer helt själva hur mycket dom vill träna/ tävla . Elias tränar och tävlar på en hög nivån för att han själv vill och har valt det. Vi finns där och stöttar och hjälper till. Men vi skulle aldrig sätta press på honom eller på någon av dom andra barnen. Sin idrott bestämmer dom helt själva över så länge det är på en sund nivå.

Som sagt så finns det många saker att vara stolt över. En liten vardagsgrej som barnen gör kan ge solsken åt mamma hjärtat. Eller ett framsteg i utvecklingen. Det är ju så otroligt häftigt och stort. Alla ni som har barn/ barnbarn eller har barn i er närhet vet vad jag menar. I går kom Hjalmar in i köket när jag stod och diskade. Han var så otroligt glad och sken i kapp med solen. Hjalmar visade stolt upp ett papper där han hade skrivit sitt namn själv för första gången. Glädjen gick inte att ta miste på. Han visade mig igen hur duktig han är och skrev sitt namn återigen. Jag blev så glad och så stolt över min kille. Spelar ingen roll att sex syskon har lärt sig samma sak innan honom. Det är lika stort varje gång och att dela ett barns glädje och stolthet över ett nytt framsteg är otroligt häftigt.

20140706-231513-83713794.jpg
Hjalmar skriver.

20140706-231617-83777462.jpg
Gullunge.

20140706-231719-83839525.jpg
Här försöker Hjalmar likna Gladiatorn Pansar. Han verkligen älskar Gladiatorerna.

Tänk att varje dag bjuder på under och små glimtar som egentligen är otroliga. Saker som barnen gör som man måste lära sig eller vara mogen för. Som skulle vara mycket svårare för barnet att klara utan kärlek, trygghet och omsorg. När det är trotsiga dagar och jag egentligen vill slita mitt hår så försöker jag tänka på att det är trygga barn som trotsar. Och att själva trotset är en del i utvecklingen och får barnen att bli en självständig trygg person. Vet att i praktiken är det svårt att tänka på trotset positiva egenskaper. Men för mig kan de ge ny energi att klara av dagen.

Från brottning till trots. Här svävade jag i väg en aning. Men jag menar att det finns så mycket som barnen gör som jag blir stolt över. Det behöver inte vara ett SM – Guld. Fast hela jag ryser av glädje för Elias skull.

20140706-231859-83939578.jpg
Evald som försöker se lika ”farlig” ut som Hjalmar. 🙂 sötis 🙂

Önskar er alla en toppen vecka 🙂

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.