Husetfullt.

Jag en författare ?!

I dag fick jag se framsidan på min nya bok ”Vem vinkar Ines till?” Det gick ett glädjerus igenom hela mig 🙂 boken kommer bli fantastiskt fin. Herre jösses vad jag ser fram imot det färdiga resultatet. Petra Szabo som illustrerar boken är så duktig och gör ett fantastiskt jobb. Jag önskar att jag kunde visa er, men ännu får det vara lite hemligt. 🙂

Det känns otroligt stort att snart vara utgiven med två barnböcker och enligt alla regler får jag då kalla mig för författare. Vilket känns svindlade och svårt att ta in. Jag känner mig bara som en som älskar att skriva och vara kreativ i olika former. Jag får nu även söka medlemskap i författarförbundet, vilket också känns overkligt. Att få komma in i den världen. Så otroligt roligt!! 🙂

Det är mycket som är stort och lite overkligt. Jag brukar tänka på det när det går trögt att skriva, för det gör det ibland. Inspirationen finns inte där alltid och jag sitter och tragglar med orden och meningar för att försöka få ihop den röda tråden till en underhållande berättelse. Karaktärerna ska få personlighet och egna liv. Då tänker jag på att min bok ”Är det morgon nu?” Läses på förskolor och av föräldrar/ mor/farföräldrar för sina barn/Barnbarn. Jag ser framför mig hur små händer bläddrar i boken och ler åt illustrationerna. Hur nyfikna barnögon vill ha texten läst för sig. Då går det bättre att skriva och jag målar upp bilder i huvudet att det här fixar jag. Inget är omöjligt! Jag har påbörjat min dröm att ge ut flera böcker och den ska jag fullfölja. Det innebär ett hårt jobb med mycket tålamod och att inte tappa modet när en refusering dyker in, för det gör det för majoriteten av oss som skriver. Jag försöker se en refuseringar som en skola. Försöker ta reda på orsak ( nu talar inte förlagen alltid om varför ett manus inte blir antaget. Då försöker jag analysera orsaken själv.) och att jobba på att utvecklas. Det finns hela tiden något nytt att lära. Det är otroligt spännande.

Det är även en förmån att få ha roligt och att hitta på fiktiva världar och karaktärer. I just Ines böckerna hämtar jag mycket inspiration från mina egna barn och kryddar till det. Jag är otroligt glad över mina barn som inspirerar mig så otroligt mycket, som får idéer att formas i mitt huvud. Att jag inte får den tid till att skriva som jag önskar gör ingenting. För utan mina barn hade inte dessa böcker skrivits. Familjen är min glädje källa. Att jag även har fått det bevisat att allt är möjligt – ingenting är omöjligt – drömmar går att uppfyllas -ger mig en tro och styrka att det är bara att kämpa vidare för nya böcker som vill skrivas.
Så för er som tvivlar att ingenting är möjligt. Målet kanske känns för avlägset eller om omgivningen säger
– det går inte. Ägna tid till något annat osv.
Vill jag bara säga. Strunta i dina egna negativa tankar och slå dövörat till när människor i din omgivning är energi tjuvar. Ett mål, en dröm är något att kämpa för. Ge absolut inte upp!! Alla kan oavsett vad målet är. 🙂 spelar ingen roll om det känns långt borta. Tillslut når du mållinjen på något sätt och blir en vinnare på ditt sätt. 🙂 ditt egna värdefulla sätt – för du har nåt ditt mål 🙂

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hittade precis din blogg efter att ha följt dig på Instagram.
    Vad häftigt att få ge ut böcker. Jag är imponerad att du fixar det med alla barnen. Själv försöker jag plugga till körkort med ”bara” fem barn, går så där 😉
    Stort Grattis!!!