husetfullt

Husetfullt.

Annons

Tittar in här

Jag har helt glömt bort att berätta att jag bloggar även här nu. Jag har gjort det i ett par veckor. Men jag tänker att den här bloggen ska få vara kvar och jag kommer titta in här lite då och då och skriva några rader, så den här bloggen ska fortsätta vara lite aktiv. Följ mig gärna på min nya blogg också

 

http://nouw.com/husetfullt

Önskar er alla en trevlig dag 🙂

/ Maria

@mariahusetfullt  (instagram)

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

tomte uggla och skattkarta. 

I dag har jag hunnit med en del trots två barn hemma.

 Det blev en ”tomte uggla” som troligtvis ska tryckas till julkort.

Jag gjorde den samtidigt som jag funderade på vilken teknik jag skulle göra ett porträtt i. I bland har jag beslutsångest.
 Det blev promarkers och jag har hunnit en liten bit. Det är kul, trixigt och lite pilligt på samma gång. I morgon hoppas jag kunna fortsätta.
Nu är det hög tid att ta tag i maten. Gör Evald och Etland fungerar det väldigt bra på förskolan nu. Etland började leka direkt kag lämnade på morgonen. Gör Arvid går det alltid bra. Evald var lite ledsen men det var snabbt övergående.  Roligt har dom och förskolan inspirerar barnen på ett mycket bra ätt, dom leker med matte väldigt mycket och barnen får tänka efter själva. I dag tex fick barnen samarbeta kring en karta för att hitta en skatt. Jag tycker det är super när personalen uppmuntrar på set sättet. Mat var det ja……..

Önskar er alla en trevlig kväll 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Guld och silver och två lyckliga små brottare. 

I söndags var det nybörjar tävling. Både Hedvig och Hjalmar ville brottas och självklart fick dom det. Hedvig har tävlat ett par gånger förut, men det var länge sedan nu. För Hjalmar var det premiär. Båda var uppspelta och taggade inför dagen. Tyvärr kunde jag inte vara med. Det var många brottare ifrån vår klubb som ställde upp. Det är en sådan härlig stämning på tävlingarna. Alla hejar och stöttar. Cornelia, Elias och även Rose ( Elias flickvän) var med som hejarklack. Himla tråkigt att jag inte kunde vara med. Evald hade feber natten till söndag och även hosta. Det kändes som ett bättre beslut att vara hemma med dom små. Engla och Inez har inte direkt något intresse för brottning och valde att vara hemma.

Det hade varit tuffa och gämna matcher för både Hjalmar och Hedvig. Båda två kämpade sig ända fram till slutet. Sista matchen för Hjalmar var tydligen riktigt kämpig. Han möte en kille som tävlat förut och var jätte duktig. Där fick vår lille kille känna sig besegrad. Det var dock hans enda  förlust den dagen. Strålande bra gjort. En silver pokal kom han hem med. Stolt, sprallig och glad som bara den. 🙂

Hedvig brottades kanon bra och kämpade till sig seger efter seger. Gissa om hon var glad när hon kom hem med sin guld pokal. Nu vill bägge två åka på flera tävlingar.


 Silver och Guld till två fina och duktiga brottare.
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Lucia uggla 

Ännu en uggla har blivit gjord i promarkers. Denna gång blev det en liten lucia.

 Jag ska se om jag kan göra vykort av den och även lite andra ugglor med jultema. En ”tomte uggla” är på gång…idéerna är det inget fel på snarare så att tiden inte räcker till.
Nu ska jag äntligen börja på ett porttätt på en liten kille. Hoppas att jag får till det. Har inte riktigt bestämt mig för om det blir med färgpennor, blyerts eller promarkers. Det är olika tekniker allihop, så själva fotot får avgöra. Ibland är det ju så att det tex passar bättre med blyerts. Hur som helst kommer det bli både roligt och lite klurigt på en och samma gång.

Jag har även påbörjat ännu en tavla med akryl.

 Det här är lite spännande. Jag vet inte alls vart den här tavlan ska sluta. En liten plan har jag- men den brukar alltid ändras genom processen. Jag längtar efter att fortsätta, men som sagt måste porträttet gå före eftersom det är en beställning. Vilket självklart är jätte kul! 🙂

Önskar er alla en trevlig tisdag 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

En speciell dag. 


  
I dag säger vi grattis till vår älskade gumma Inez som fyller 10 år. 🎉 Du älskade tjej som är så sprallig och alltid är glad. ❤️ Livet är just nu alldeles perfekt för dig. Du vaknar glad och springer i väg till skolan. Kompisar är viktiga och att hänga på fritidsgården är kul. Du är med i cafégruppen, matgruppen och showgruppen. Lagar mat och står i kiosken. Alltid har du något nytt att berätta. En hejare på basket är du också. Samtidigt som kompisarna är viktiga är du en ”ensam varg”.Du kan bara vara ”du” i flera dagar. Pyssla och mysa – Inez det är bra. Det är jätte bra att kunna släppa kompisarna och vara själv om man vill. Inez vår fantastiska tjej med en självkänsla så stark. ❤️
Inez vår solstråle som kan bli irriterad som åska när det inte går som du vill. Då kan du välta berg, du kan tjata och tjata för att du vill något så mycket. Envis och klok på en och samma gång. Självständig till tusen och läxor gör du utan att vi påminner. Du fixar det mesta utan hjälp och tar ansvar. Du har koll på saker och ting. Vet när det är utflykt och matsäck ska packas.

Syskonen är roliga i korta stunder. Du kan leka med dom i små portioner- som du och Hjalmar gjorde i går kväll. Ni skrattade och busade så att Erland vaknade. Skrattet bubblade bokstavligen. 😄
Grattis vår glädjespridare till tjej ❤️ du är en fantastisk 10 åring som vi älskar högt och innerligt ❤️💞🌸 😘  

Önskar er alla  en trevlig kväll 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt
/ Maria

Annons
Kommentera (0)

Kommentera