Jag köpte ganska mycket saker till Alice på Primemark i London, bland annat den här gulliga kodräkten för 7 pund. Så himla söt! Jag älskar fötterna på den. Den är ganska liten, så hon kanske kan ha den svalare kvällar i sommar. Sen köpte jag massa bodys i olika storlekar. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, nu behöver vi inte köpa mer kläder. Jag tror (eller vet) att några av mina vänner kommer köpa en och annan liten body eller klänning till Sprallson. (hennes nya smeknamn eftersom hon sprallar runt massor i magen på kvällar och nätter).
Nu ska jag vika bebiskläder och sen stappla ut på en långsam promenad i solen. Min mamma kommer hit ut till min moster och de ska rida, det vill jag göra i höst när Alice är född. Så himla mysigt att ge sig ut i skogen på hästryggen.
/Angelica
Inte Sprallis då? Rimmar på Alice 🙂
Jo först var det Alice sprallis, sen blev det sprallson. 😀
Men åh vilken söt dräkt! 😀
Åh vad söt!! 😀 Sprallis rimmar bättre på Alice än sprallson. 🙂
Frida – Klart att man tänker lite på vad man köper för kläder till sitt barn, men om man köper 3-4 plagg som är billigare är inte hela världen. Vad är det som säger att den som syr plagget får mer betalt i lön bara för att plagget är dyrare? Det finns många mellanhänder som gör att ett plagg blir dyrare och bara för att ett plagg kostar mer betyder det inte att det är bättre än billigare plagg.
Jag försöker köpa så mycket ekologiska kläder åt min kommande bebis, men ser jag ett plagg som jag vill ha så köper jag det oavsett om det är dyrare eller billigare.
Angelica – det är en jättefin overall och Alice kommer säkerligen att vara hur söt som helst i den. 🙂 Hoppas du mår bättre snart och att sjukgymnastiken hjälper. ❤️ Kram
Hej! Jag har sedan ett tag slutat handla på billiga kedjor och undrar hur du tänker om att klä ditt barn i plagg som omöjligt kan ha producerats väl? Jag förstår att endel inte har råd med annat men när man har valet som du har tycker jag det är underligt att handla så tanklöst. För de ca 70 kronorna du betalat ska fibrerna till tyget produceras, tyget vävas och färgas in, en designer betalas, en mösterkonstruktör ta fram modellen, någon klippa ut delarna, som du ser är det ganska många! Sen ska det sys ihop på en symaskin som liknar en sådan man har hemma (det finns inga magiska maskiner i Kina/Bangladesh där det ploppar ut kläder, varje söm sys var för sig) sen ska plagget paketeras och skickas till London där personalen och butiken också ska ha endel av kakan. Det är ganska rimligt att anta att sömnerskan bara fått några kronor för sina timmars jobb. Känns det som ett schysst plagg för ditt barn att ha på sig? Jag menar inte att vara taskig men det framstår inte så genomtänkt om man över huvudtaget bryr sig om sina medmänniskor.