Jessica fick äran att sätta saxen i mitt hår i helgen och jag hade bilder på Noora och Carolina Gynning som inspo-bilder. När jag kom hem till Stefan och visade min nya frisyr sa han ”Åhh, du ser ut som en cocker spaniel!”. Ahaaa, tack! Det var inte riktigt den looken jag var ute efter, även om jag tycker att just den hundrasen är väldigt gullig…
Bildkälla: Pinterest
Jo, rätt lik en hund faktiskt!
Det var mer den här looken jag var ute efter…
Eller den här på Noora från Skam. Jag hittade bilden på henne och Gynning på Pinterest. Där jag för övrigt kan fastna i tid och evighet. Just nu har jag snöat in på bilder på olika bowls. Både med frukt och bär, men även lunchvarianter. Jag tänker att jag ska äta massa frukt och så i Thailand, eller kan man bli sjuk då? Vad ska man undvika? Kött äter jag ju inte så mycket av längre. Men kom gärna med era bästa tips för att undvika sjukdomar som är matrelaterade.
/Angelica
Du behöver inte vara så orolig, jag har varit i Thailand många gånger men aldrig blivit dålig av maten. Ät ananas, melon mm – allt är extra gott där
Du behöver inte vara så orolig, jag har varit i Thailand många gånger men aldrig blivit dålig av maten. Ät ananas, melon mm – allt är extra gott där ????????
Har varit i Thailand typ 14 gånger, och de gångerna jag blev dålig var när jag åt något icke thailändskt. Säg typ spagetti bolognese. Lärde mig sen efter ett par gånger att bara äta thaimat, för det är ju det dom är bra på att tillaga! Och har sedan dess mått prima i magen! Medans vänner legat inne på hotellrummet efter att ha ätit typ någon sallad. Så rekomenderar att hålla er till thaimat! Frukt har jag aldrig upplevt som något problem. Vräker i mig annanas och pomelo bla. Är däremot vääldigt försiktig med färska grönsaker. För de är ofta sköljda i deras eget vatten.
Ät där thailändarna äter och ät det thailändarna äter. Omsättning av råvaror och upphettad mat är a&o samt bra handhygien.
Njut för mig med!
Ta Twinrix vaccin innan resan, skyddar både mot hepatit A & B!
Ett tips är att ta med en skärbräda och kniv (inte i handbagaget obs ?) och tvätta själv frukterna ned flaskvatten innan ni skär upp. Frukter med skal som är hela och inte dåliga på något sätt är ju rena, det är ju bakterier från vatten, skärbräda, kniven och dina egna händer som kan vara aktuella i det fallet. Så rena händer, tvättad frukt och ät sedan så ni dööööör! Maten är ju en annan sak, och då är väl varm och nygjord mat att föredra före typ buffémat.
Hej! Såg på Isabellas live på Facebook. Hon nämnde att ni två inte alls har någon relation längre. Vad har du för syn på detta? Känns som om du kommenterar hennes instagraminlägg som vanligt osv
Hej J! Det var inte mig hon syftade på när hon pratade om sin gamla vän Angelica. 🙂 Kram Angelica
Jaha, Hahah förlåt då förstår jag. Trevlig helg?
Det är ofta det lokala vattnet som gör att magen slår bakut när man åker utomlands, oavsett hur rent/smutsigt vattnet är, eftersom att våra magar inte är vana vid det. Så jag skulle säga att det är bra att undvika is (om det inte är från flaskvatten) och sånt som kan ha spolats i det lokala vattnet som färska grönsaker och viss frukt. Men det är ju så gott och fräscht så man får välja sina strider. Frukt som har skal tänker jag att de kanske inte har sköljt så det kan ju vara att föredra. Kyckling är väl bra att undvika pga risken för salmonella (gäller överlag utomlands). Hoppas att ni får en helt fantastisk semester utan magsjuka! ?
Jag älskar all frukt där. Köper ofta i påse från vagnar. Annars undviker jag alltid fisk och skaldjur överallt. Åh vårrullarna är ju grymma! Jag längtar tillbaka!
Min svägerska va i Thailand i julas och blev dålig. Hon åt först bara allt friterat och skulle sedan va nyttig, då pajade magen och fick även uvi. Men, hon blir tydligen alltid dålig i magen av maten när hon är utomlands. Så det kanske beror lite på hur känslig man är också?
Jag vet inte vad man blir sjuk av… men alltså Thailand… du MÅSTE ju äta en massa frukt där. Ananasen är heeelt fantastisk till exempel. Skulle kunna leva på frukt om jag bodde i Thailand <3