Angelica Lagergren

Varningslampor i bilen efter däckbyte

Jag måste erkänna att jag är riktigt okunnig när det kommer till bilar. Jag älskar att köra, gärna fort. Jag vet hur jag tankar, jag lärde mig nyligen att fylla på spolarvätska (erkänner att man borde kunna det…) men jag lämnar in bilen för att få däcken bytta. När det blinkar varningslampor i bilen blir jag så rädd. Nästan panikslagen, speciellt när jag kör i mörkret alldeles ensam. Det hände igår när jag körde från Åkersberga till Nicklas i Ullna Strand. Jag ska be Nicklas om hjälp i eftermiddag och se om han kan lista ut vad som är fel. Jag bytte däck i veckan så jag antar att det är trycket i däcken som måste kollas. Men jag tycker i alla fall inte om sånt. Jag vill att saker bara ska funka. Jag antar att däcken måste efterdras också efter däckbytet.

Jag såg att jag hade skrivit ett inlägg om att jag inte tyckte om köra bil, i november 2016. Jag skrev att jag var rädd att krocka, rädd att andra skulle köra in i mig. Rädd att köra av vägen eller göra fel. Jag känner inte alls så längre. Jag fick så många tips där ni läsare skrev ”Du behöver köra mer. Inte bara när du verkligen måste” och så var det verkligen. Det släppte ju fler mil jag hade bakom ratten. Nu känner jag mig trygg, lugn och verkligen älskar att köra. Jag är glad att den där rädslan och ångesten släppte, för det är såklart ingen härlig känsla. Jag hade ju kunnat ta det där körkortet som jag kämpade med så länge och sen strunta i att köra för att jag var rädd. Istället trotsade jag rädslan och körde mer och mer och mer. Bra tips från er, tack!

En gullig liten kille på en röd sportbil. Så söt ju! Tiden har verkligen gått fort, Philip växer så snabbt.

En annan liten och grym chaufför. Det här var när Elsa fyllde ett år, i maj blir hon hela tre år. Som sagt. Tiden. Den går för fort.

Jag i min Volvo XC90. En enorm bil som drog sjukt mycket bensin. Jag blev aldrig bekväm med den här bilen. Jag tyckte att den var för stor. Jag hade säkert vant mig om jag hade den längre, men om man jämför med min bil jag har idag var den här dubbelt så dyr att köra. Kanske dubbelt så kul att köra i och för sig, fler hästkrafter. Men långt ifrån värt det. Jag skulle gärna äga en Tesla, den är sååå kul att åka i. Jag har inte fått köra än, men den är förmodligen roligare att köra än att sitta med i.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Vilken lampa är det som lyser? När jag bytte däck så var det just däcktryckslampan som började lysa.. Typ som att någon ”sensor” gick sönder. Nu har den lyst i typ 2 år och det har inte vart något fel på bilen. #peppar# #peppar#

  1. Annica

   Men vad i all världen har DU med det att göra? Vilken slags människa kollar ens upp bloggares adresser? Sjukt obehagligt.

   1. L

    Haha ja om man ska skicka ett bud tex behöver man veta adressen, annars är det svårt att se till att det kommer fram till rätt person. Eller har du något bättre förslag på hur budet ska komma fram???

   2. Elin

    Det räcker att man googlar en bloggares namn så dyker en länk upp till hitta eller eniro. Behöver ju inte vara så att hen kollat upp, men det är nog vanligare än man tror.

 2. Josefine

  På vissa bilar är det bara en knapp du behöver hålla in så ställer bilen om sig själv till döckbytet du gjort 🙂 tex kan varningslampan o knappen se ut så här ( ! )
  Kram

  1. Kayla

   Fast jag tror att hon verkligen menar Elsa. Bilden är på Alice när Elsa fyllde ett. I maj blir Elsa tre. Och det stämmer ju:)

   1. Angelica Lagergren

    Alltså jag menar att det är Alice på bilden, men det blev fel. Jag skrev att Elsa fyllde år då, vi var på hennes baksida. 🙂 Fattar att det var förvirrande. Kram

 3. Louise

  Jag tog körkort i Mars så jag har inte haft körkort så länge men jag har fått höra de mycket att du måste få kör vana , Så nu försöker och hålla i gång med körningen så jag slipper vara rädd att köra.
  Sedan tror jag inte man ska gå runt o tänka att de ska hända nåt för de blir bara negativa tankar.

 4. Maria

  Jag har haft körkort i 6 år. Jag har arbetat med att leverera ferraribilar till kunder (alltså kört ut dem direkt till kund). Jag var aldrig rädd förut, sen var jag med i en bilolycka i USA. Sen förlorade min sambo sitt körkort idoitiskt nog som han måste ta om så nu sitter vi här utan bil men vet du vad det sjukaste är? jag kör helt utan problem nu när jag vet att inget annan val finns 😛 Annars körde han jämt och ja åkte gärna med 😛

 5. S

  Säkert bara däcktrycksivaren som måste kalibreras/ställas in till sommardäck. Kolla instruktionsboken, brukar vara en enkel knapp att trycka på själv. Kommer den tillbaks så är det troligtvis däcktrycket som måste kontrolleras (vilket dom borde gjort på verkstaden i samband med däskiftet). Lycka till! 😇

 6. Helen

  Kasta upp en bild på Instagram vilken lampa som lyser. Så länge lampan inte är röd som lyser så är det ingen panik…

 7. Karo

  Det brukar alltid lysa efter däckbyte, på min verkstad säger de att man kan ignorera det. Det brukar sluta när man kört en vecka. Det ska typ anpassas av sig själv.

  1. Alex

   Eh nej man bör verkligen kolla trycket i däcken efter varje däckbyte och inte ignorera varningslampan. Vad är det för oseriös verkstad du har?

  2. Maria

   Håller med om att du verkar ha en oseriös verkstad, däcktrycket kan ju bli superfarligt om det förändras och du ignorerar det. Man ska kalibrera/ ställa om att man bytt däck, brukar vara att gå in i inställningar och godkänna nytt tryck. Varnar den annars ska man verkligen ta det på allvar. Min kollega hade av misstag råkat pumpa alldeles för mycket luft i sitt däck och bilen varande hon sket i det sen smällde det till ordentligt, däcket exploderade och hon klarade sig men inte bilen eftersom att den gled genom halva norra länken utan ett däck.

  1. Angelica Lagergren

   Hej! Nu leasar jag en Fiat Tipo i några år. 🙂 Jag är nöjd med den. Skön att köra, inte svinrolig kanske, ingen sportbil, men den känns bra och trygg. Den är liten men rymmer mycket. Kram