Träna på morgonen istället för på lunchen – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Träna på morgonen istället för på lunchen

Idag begick jag en riktig synd. En mammasynd som det egentligen borde vara fängelsestraff på, enligt vissa mammor. Jag lämnade barnen på förskolan och åkte och tränade i 30 minuter. Jag hade KBT via Skype på lunchen, så jag hann inte med ett träningspass då. Jag åt min lunch vid skrivbordet. Det var skönt att röra på sig även om det blev rätt stillsam träning.

Snabb promenad på bandet som uppvärmning.

Jessica hjälpte till att fota i farten.

Kan fötter krympa? Jag tycker att det här skorna passade när jag fick de, de kommer från Viking. Nu känns de på tok för stora även om jag spänner de hårt. Hur som helst är de väldigt sköna att träna i, så mjuka.

Jag startade dagen i träningskläder innan jag bytte om. Det var inget svettigt träningspass så jag skippade att duscha. Dock ska jag ut och äta med några tjejkompisar ikväll så det blir en dusch i eftermiddag efter jobbet. Jag har en ny foundation på mig idag som jag köpte av misstag. Jag köpte den på flygplatsen i Barcelona när jag var på kryssningen för ett tag sen. Jag bara tog en i farten och det blev som sagt fel, men bra ändå. Den är inte alls lika täckande som min andra och det passar ju bra nu på våren.

Här är den, Estée Lauder Double Wear Nude, water fresh makeup. (adlink) Jag såg att Lyko har 20% på den här ny, så billig var den inte på flygplatsen. Jag ska passa på att beställa hem en till även om jag hoppas att jag snart ska ha så pass mycket färg i mig själv att jag slipper foundation. Jag ska förresten testa en ny brun utan sol, återkommer om vilken och hur resultatet blev.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helene

  Jeg syns det er så merkelig hvordan dere har det i Sverige! Her i Norge spiller det ingen rolle hva foreldrene gjør når barna er i barnehagen. Jeg tenker dette er positivt, og at man som menneske bør få styre sin egen tid. Dersom barnehagepersonalet blir bekymret for barn som tilbringer for mye tid i barnehagen unødvendig, er dette noe de tar opp med foreldrene det gjelder. Syns med andre ord du gjør helt rett, Angelica! Elsker bloggen din❤️

 2. Emilia

  Hej! Jag tar snart examen som förskollärare. Det är ditt val att du väljer att träna istället för att ha lunchrast sedan. Grattis till att kunna göra så, förstår att det provocerar folk som inte kan göra detsamma. I mina ögon och i det flesta förskollärares ögonen hade det inte varit okej att träna en timme på morgonen för att sedan ta en timmes rast. Både för barnens och pedagogernas skull. Förskolan är ingen barnpassning, utan ett ställe där barnen lärs och utvecklas när sina föräldrar arbetar/pluggar eller arbetsöker. Men du har ett flexibelt val i ditt arbete och då kan du ju göra som du gör 😊😊 allt gott

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej! Ja, precis. Mitt jobb är flexibelt just nu och jag passade på att träna i 30 minuter på morgonen och åt sen lunch vid skrivbordet samtidigt som jag jobbade. Jag förstår att det är provocerande för vissa. Kram

   1. Johanna

    Fast du skrev ju att du hade KBT på lunchen? Alltså jobbade du inte på lunchen utan du åt framför datorn senare då du valt att göra andra saker på din lunch?

 3. Emelie

  Jag har själv jobbat på förskola och jag tycker att det är fruktansvärt att du har barnen på fsk när du tränar. Alla andra mammor tränar efter jobbet eller om någon annan lämnar. Åsikter kan man absolut ha men i det här fallet är det regler som finns, annars skulle ju föräldrar storhandla, shoppa, gå på spa osv när barnen är kvar på förskolan. Onödigt att skrivs ut då du måste veta att det är fel. Fel mot dina barn som kunde fått det lugnt och mysigt hemma istället och mot förskolan som redan har mycket med stora barngrupper.

  1. Malena R

   ´fruktansvärt´.? Härligt med lite perspektiv på saker… skulle det inte störa mer om hon gick o hämtade ut barnen en timme medan hon tränade o sedan lämnade tillbaka dem? Personligen ser jag det som stor skillnad att ta en friskvårdstimme på arbetstid och att gå o storhandla efter jobbet.

  2. Malena R

   ´fruktansvärt´.? Härligt med lite perspektiv på saker… skulle det inte störa mer om hon gick o hämtade ut barnen en timme medan hon tränade o sedan lämnade tillbaka dem? Personligen ser jag det som stor skillnad att ta en friskvårdstimme på arbetstid och att gå o storhandla efter jobbet.

 4. Pethra

  Om man går till frisören istället för att äta på lunchen, är det också fel? Angelica valde att träna på morgonen och tog ingen lunch, det bör vara ungefär samma sak.

 5. Jennie

  Men vad gäller om man har friskvård på jobbet?
  Sen vad man gör på sin rast har väl inte förskolan med att göra?
  Eller hämtar ni era barn och umgås på raster och friskvårdstiden?
  Hela diskussionen är konstig tycker jag,

  1. Malin

   Det är skillnad om du har friskvård, då är det arbetsgivaren som godkänt att du tränar på betald arbetstid, alltså ingen tid som du måste ta igen senare som påverkar hämtning/lämning.

   1. Angie

    Men om man tränar på sin lunch då? Och har möjlighet att äta lunchen på ett möte eller framför datorn och därav inte förlorar någon tid?

    1. Malena R

     Angelica är väl sin egen arbetsgivare, så därmed borde hon kunna bestämma om hon vill och kan ta en friskvårdstimme?

 6. Cecilian

  Tänker ni samma om oss som pluggar? Har jag inget schemalagt kan jag plugga oavbrutet en hel dag och en stund på kvällen. Ibland ligger jag bättre till tränar jag, handlar eller sover en stund om natten varit hemsk. Men jag har alltid så jävla dåligt samvete om jag gör annat än pluggar. Men jag måste ju t rast, äta osv? Mina barn går 9-15, vi pusslar alltid så de inte behöver gå längre. Är det okej att jag handlar eller tränar? Det påverkar aldrig och jag hämtar ofta före mellis.

  1. fanny

   Självklart är det okej! du är sysselsatt på 100% (antar jag). Jag passar också på att träna när jag har hemstudier, eller om jag har seminarium på fm tränat jag efter, och tvärt om 🙂 att träna är en investering i min hälsa, vilket gynnar mitt barn. Hon älskar förskolan och vissa dagar när jag gjort klart allt så får hon vara hemma en hel dag istället. Hon har ungefär samma tider som era barn.

 7. Petra

  Är väl som sagt lag på att det ska vara arbetstid, är det ok från förskolans håll fine. Förskolan är tyvärr väldigt belastad som den är. Pedag

  1. Anna

   Nej det finns ingen lag men olika bestämmelser i alla kommuner.
   Inom Stockholms stad till exempel så har man rätt att ha barnen heltid på förskola oavsett vad föräldrarna har för typ av sysselsättning.

 8. Sofia

  Fängelsestraff… kanske inte. Men ja det är klart iaf jag undrar om du inte vill spendera tid med dina barn?
  Nu har du skrivit denna veckan att du har tränat, tvättat bilen, bytt däck och gått i kbt. Lite av sakerna kanske du kunde passa på att göra när du inte har barnen

  1. Caroline

   Sofia,
   Jag hoppas att du kommer ha ett liv den dag då dina barn blir stora och inte kommer behöva dig rent krast. Trist att stå där ensam, glömt vem du är, vad du tycker om. Försummat både dig själv och dina vänner. Dessa mammor som lever genom sina barn… ZZZzzzzz.

   Varför läser du Angelicas blogg när du kunde du gjort en massa saker för/med dina barn, klart man undrar…

   1. Sofia

    Man kan se olika på det tycker jag. Det jag menar är att om man ”bara” har sina barn på halvtid finns det ju massa tidnär barnen är hos sin pappa. Jag tycker det är väldigt viktigt att göra saker som man tycker om och underhålla sina relationer. Men också passa på att vara så mycket man bara kan när man väl har barnen. Vi prioiterar olika, och det är ok ❤️

 9. Katta

  Fast det är inte vad mammor tycker, trots jag fattar att du skriver så för att få igång en debatt. Det är regler som kommunen har för att inte alla kan lämna av barnen på förskola när det önskas egentid och aktiviteter utan barn. Jobb och resväg till jobbet är vad förskolan är till för.. men antar att du faktiskt redan har koll på detta.

 10. Karo

  Vi har möjlighet att ta en timmes friskvård i veckan på arbetstid. Det var väl det du gjorde. Du bestämmer väl själv över din arbetstid. Friskvård o träning genererar i mindre sjukfrånvaro! Heja dig.😁🏋

 11. Tessan

  Det handlar inte om vad “vissa mammor” tycker, det är ju regler för vad som är skäl till att lämna. Det är arbetstid och transport till och från arbetet, inte mer. Sen tror jag de flesta föräldrar ibland stannar och handlar innan hämtning, gör något snabbt ärende osv. Men var går gränsen?

 12. Diana

  Gud så härligt att kunna träna på morgonen. Jag önskar att jag hade den tiden och orken men jag jobbar på kontor och även om jag kan flexa så orkar jag inte, vill inte komma för sent hem så jag väljer att börjar 7:30 för att vara hemma 16:30 och träna då istället. VEt inte vad som är bäst egentligen.. skönt att ha det klart på morgonen faktiskt, men är nog för trött av mig för att orka upp tidigare än 5 på morgonen. 😀 /latmasken haha

 13. Anna

  Så löjligt att du skriver om “fängelsestraff enligt vissa mammor”. Det är kommunerna och förskolorna som sätter reglerna, inte “vissa mammor”. Om det nu är så att dina barn går på en förskola där det är helt okej att göra såhär, då är det väl bara att du skriver det så slipper du dessa kommentarer gång på gång på gång?

  Eller är det så att du gillar debatten som blir och mängden kommentarer som kommer så att du därför tar upp ämnet för typ femte gången? 😉

  1. Malin

   Håller med! Hon vill provocera medvetet, trycka in det i ansiktet på andra som inte kan/får träna på arbetstid. Som sagt, får du lämna barnen innan träning, gör det! Du bidrar till att mammapoliserna och momshaming med såndana här inlägg,

  2. Josefin

   Det är nog ungefär samma regler på alla förskolor. Vissa mammor väljer ju dock att tolka reglerna på ett paragrafryttigt sätt och skuldbelägger andra som tolkar reglerna på annat vis

   1. Anna

    Det är inte alls samma regler på alla förskolor. I vissa kommuner är det strikt arbetstid+restid som gäller. Man får lämna in arbetstider mm, . I andra kommuner är det friare. Allra bäst/värst är väl Stockholm där alla barn har rätt till heltid alldeles oavsett vad föräldrarna pysslar med på dagarna.

    1. Josefin

     Njae, så är det väl ändå inte. Jag bor i Stockholm och visst får vi lämna barnen på fsk här även om vi är föräldralediga eller arbetslösa, men träna eller shoppa får vi ju inte göra.

     1. Janis

      så du kan inte lämna nä du är föräldrar ledig och gå och träna eller handla? Får man inte göra vad vill när man är föräldrar ledig?

     2. Ella

      <det får man faktiskt, i stockholms kommun, hur sjukt det än låter. Sedan nått år tillbaka får barnen gå på förskola fast föräldrarna är lediga.

  3. Helena - Vägen till ett plus ➕

   Precis! Det är ju inte mammorna som bestämmer vad som är okej och inte utan kommunen man tillhör. Du hade kunnat låta bli att skriva nåt alls om när eller var du tränade. Vill du ha det legitimt, så försätt din träning som friskvård från ditt eget företag, så slipper du “mammapoliserna” och gör dessutom rätt för dig 🙂 Kram

 14. L

  Synd vet jag inte, men vad jag vet är förskolan till för föräldrar som arbetar. Är det ok att träna är det väl ok att shoppa?

  1. M

   Men snälla. Människan åt sin lunch vid skrivbordet. Dvs, hon jobbade under tiden. Om hon sen la sin ”rast” innan jobbet å då gick å tränade. Vem fan bryr sig? Knappast förskolan!

  2. Helena - Vägen till ett plus ➕

   Klok kommentar. Jag arbetar som förskollärare och blir glad av att det finns folk, mammor, som fattat galoppen med vad förskolan egentligen innebär. Det är många som inte gör det, som tar en fika efter jobbet på fredag fastän de skulle hämtat barnen en timme innan, och så dyker de upp idel leende och bara nämen oj det blev lite tokigt i planeringen, jag blev spontanbjuden på en fika av en gammal kollega som drog ut på tiden och så shoppade vi lite efteråt hehehe…. Visst är den snygg, min nya kappa? Och barnet sitter där snorig och grinig efter att ha spenderat 10 timmar på en stojig förskola och huvudvärken min är redan över mig. Det är så tacksamt av föräldrarna att göra så, det känns skönt i hjärtat genom hela helgen då!