Angelica Lagergren

Se maten man äter som ett straff

Det känns som jag haft ett riktigt produktiv morgon. Jag och barnen vaknade innan väckarklockan ringde och vi gick ner och gjorde frukost. Jag är inne i en havregrynsgröt-period nu efter att ha ätit mackor flera veckor i sträck. Jag blir mättare när jag äter gröt, eller jag håller mig mätt längre. Förut såg jag det som ett straff att äta havregrynsgröt, men jag älskar verkligen det. Tillsammans med en skivad banan, massa massa kanel och liten skvätt lättmjölk på är det en ljuvlig frukost. När jag tränade militärträning inne stan tre dagar i veckan brukade jag alltid äta en portion gröt när jag kom hem. Den skålen kunde jag verkligen längta efter. 

Efter frukosten lämnade jag Alice och Philip på förskolan och hade utvecklingssamtal för båda barnen. Först för Alice och sen för Philip. De går på olika avdelningar. Det gick hur bra som helst. Det är skönt när man själv som mamma och pedagogen har samma bild av sitt barn. Båda barnen upplevs som framåt, kärleksfulla, snälla kompisar och de visar hänsyn. Fina möten på morgonkvisten.

Efter utvecklingssamtalen hämtade jag upp Jessica och vi åkte och bytte däck på min bil. En stor fördel med att driva eget är att jag kan göra sånt på arbetstid = inga köer och väntetider. Det gick på riktigt på mindre än tre minuter och kostade 200 kr. Så bra! En snabb biltvätt hann vi också med innan vi rullade till kontoret.

 

Idag har jag svart från topp till tå. Polo från Soft goat och kjol från River Island.

Ringar från Emma Israelsson, Josefin Cummings och Drakenberg Sjölin.

Idag ska vi producera massa artiklar och planera för morgondagens poddavsnitt. Om det är något speciellt ni vill att vi ska ta upp är det bara att kommentera. Jag tycker att det börjar bli dags för en gäst. Jag skulle väldigt gärna vilja att Marie Serneholt gästade oss och pratade om sin tvillinggraviditet. Vore inte det kul? Dels nu, en också sen när hon har fött.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

   Alltså jag vet inte hur det känns för Angelica men för mig hae det aldrig känts konstigt att lämna på förskolan och sen fixa t ex byta däck och tvätta bilen på ”arbetstid”. Kalla det ”rast” eller ”lunchrast” istället så är det ju inget konstigt :).

 1. F

  Hur funkar det på typ utvecklingssamtal eller andra grejer för föräldrar? Har ni kommit så långt i er kommunikation att ni kan ta möten tillsammans du och S eller kör ni separat på allt?

  Tack för en bra blogg!

  1. Angelica Lagergren

   Just nu är kommunikationen noll. Och det är väldigt infekterat kan man säga. Men för barnens skull tar vi de här samtalen tillsammans. Också för att slippa prata efteråt och berätta för den andra vad som sades på mötet. Tack för att du läser bloggen, det betyder mycket.

 2. Bell

  Du skriver att mamma och pedagoger har samma bild, pappan var han inte med eller hade han en annan bild av barnen?

  1. Angelica Lagergren

   Han var med men han och jag har lite olika bild av barnen. Hans bild stämde också överens med förskolans, men våra skiljer sig lite åt. 🙂

   1. Bell

    Så är det för mig och min sambo oxå på utvecklings samtalen vilket är konstigt för vi bor i hop men antar att man tänker och ser olika på saker! Skönt att era barn verklig trivas i allafall! Tack för en bra blogg!!