Blush crush och en ny soffa – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Blush crush och en ny soffa

Jag har tröttnat på mina stolar från Kartell hemma och skulle verkligen vilja köpa nya till matbordet. Jag är sugen på rosa stolar men frågan är ju om man tröttnar efter ett tag. Vad tror ni? Stolarna från Kartell har hängt med länge. Jag är dessutom sugen på en ny soffa, jag tycker att den jag har nu är alldeles för stor. Den är perfekt att ha när jag har många gäster som sover över. Men jag har inte så många gäster som sover över så ofta att jag behöver ha en enorm soffa. Den tar alldeles för mycket plats. För mig och barnen skulle det räcka med en tresits, gärna i sammet. Jag tänker mig en mörkgrå, vit/beige eller kanske en rosa.

Här är stolarna från Kartell. Jag har ännu fler än de som är med i bild. Jag minns inte varför vi köpte så många…  Lampan och matbordet följde med S i flytten och tapeten rev vi ner. Nu pryds väggen av min fina tavla från Emma Malm istället. Ni hittar hennes hemsida här.  

Jag gillar verkligen den här tavlan, den är perfekt hemma hos oss.

Foto: Pinterest 

Snyggt med de här stolarna, dock inte så praktiskt med kladdiga barnhänder.

Foto: Pinterest 

Foto: Pinterest 

Foto: Pinterest 

Ahh, vitt golv. Tänk att få ha det! Jessica och Ibbe har vitt trägolv på hela sin ovanvåning. Det är snyggt men inte så praktiskt, speciellt inte eftersom de har en svart katt. Men orkar man verkligen tänka praktiskt hela tiden? Nej!

Foto: Pinterest 

Foto: Pinterest 

Fint med sammetssoffor tycker jag. Och snyggt att köra någon extra sittmöbel, som en schäslong eller fåtölj. Det tråkiga är ju bara att man inte få så mycket för begagnande soffor på blocket.

Såhär såg vardagsrummet ut när tidningen Hem ljuva hem gjorde ett reportage hos oss. Mattan ligger nu ute på altanen efter att Alice råkat spilla en kopp kaffe på den. Just nu är jag utan matta vilket inte är så mysigt, så en ny fluffig och fin matta måste jag också köpa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Jag finner det fascinerande hur bloggare i Sverige pratar om möbler som ”hängt med i flera år” och det eventuellt har gått 5-6 år eller ibland ännu mindre.
  Köksmöbler för mig känns som något som man köper för att ha i en herrans massa år. De byts inte ut på lääääänge. Soffor, soffbord och sängar har man tills de börjat slitas ut. I bloggvärlden ska allt bytas ut med relativt jämna mellanrum. Jag är nyfiken huruvida ”vanliga” människor i Sverige också gör detta nuförtiden? (Bor inte längre i Sverige)

  1. Malin Nilsson

   Jag tror tyvärr att det är många som byter möbler/inredning ofta. Vad det beror på kan man ju undra? Är det nåt som ska hända hela tiden? Stress å press från media om hur saker ska vara? Vet inte. Men miljövänligt är det ju tyvärr inte. Men tror att andrahandsmarknaden ökat med? Spec typ barnkläder etc. Att man köper mycket begagnat. Det är ju bra iaf! 😊🖒

  2. Alexandra

   Håller med! Och renoverar man köket ska samtliga prylar också bytas ut, såsom kaffebryggare, porslin och matberedare. Galet!

 2. Maria

  Alltså det här med hållbarhetstänk. Varför kasta en matta för att den har en fläck? Det går ju utmärkt att gnugga bort med särskilt spray som går att köpa på Ica eller lämna in på tvätt.

 3. Josefin

  Åh, klädda stolar, det är så himla fint! Men det är något man får fortsätta att drömma om i minst 18 år till, tills barnen är utflugna 😉

 4. Alicia

  Hej Angelica! Skulle du kunna skriva ett inlägg om hur du gick ner i vikt? Såg ett reportage med dig i Veckorevyn och ser att du väger mindre idag. Vet att många säger att man inte ska prata om vikt men jag är överviktig och tycker det är viktigt att prata om viktnedgång utan att det ska bli dömande.
  Vet att din syster är öppen om detta och vore kul att höra ditt perspektiv. Kram A

 5. Harmagedon

  På tal om rosa sammetsstolar….

  När jag kommer på mig själv att gilla något som syns i bloggar så måste jag vänta minst sex månader innan jag köper det. Det är inte många inredningsprylar som överlever den karantänen. Rosa plyschstolar kommer kännas så yesterday i höst.

  1. Sandra

   Helt rätt, jag kör på samma tänk! Och det är som sagt inte alltför mycket som överlever den betänketiden.
   Och jag har både kaffe, kattkräks och diverse annat på min matta men hittills är det inget som inte ett par våtservetter har fått bort. Ja, utom möjligen den stora blåbärsmoothiefläcken. Den drog jag in under soffan bara. Mattan får nog hänga med ett par småbarnsår till innan den kan gå ut själv tänker jag 🙂

 6. Emily

  Jag har sammetskuddar i soffan och oj oj oj vad de drar åt sig damm, hårstrån och diverse ludd. Toppen att rengöra snabbt med en klädroller men bra att tänka på att det fastnar mycket smuts… snyggt men inte praktiskt.. But who cares? 😉 <3