Angelica Lagergren

Skillnaden på sminkborttagning och ansiktsrengöring

Inlägget innehåller adlinks*

Vet ni vad… Trots att jag jobbade som skönhetsredaktör i flera år hade jag ingen aning om att sminkborttagning och ansiktsrengöring är två helt olika produkter. Visste ni det? Jag vet ju att det finns vissa produkter som är grymma på att ta bort ögonsmink. Men jag visste inte att ansiktsrengöring inte är anpassat för att ta bort smink. Och det visste inte Jessica heller. Det var John som lärde oss det under kryssningen förra veckan. Alltid lär man sig någonting nytt. Men! Nu vill jag ha er hjälp. Vad använder ni för sminkborttagning? John tipsade om en från Eucerin som jag måste kolla upp. Hur ser er ansiktsrutin ut? Jag har ju fastnat för ansiktsmasker och tycker att det är så härligt. Jag ska även passa på att boka in en till kemisk peeling och portömning innan sommaren är här.

Att lägga lite tid och pengar på huden är viktigt för mig, speciellt när jag passerat 30. Det har gått alldeles för många dagar där det här ansiktet har tvättats med tvål och vatten.

Jag vill testa den här ansiktsmasken från Pixi, någon av er som läser som gjort det? Tipsa mig (och mina läsare) gärna om era skönhetsfavoriter.

*Adlinks, vad är det?
Vi på LOPPI har börjat jobba med Metapic vilket innebär att vi kan länka till saker vi gillar/har på oss/har hemma i inredningsväg och samtidigt tjäna pengar. Du betalar ingenting när du klickar på en adlink, men vi får en liten peng och ni får grymma tips.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. malincatrin

  Tycker du ska spana in Maria Åkerberg eller liknande, har alla mina produkter till ansiktet därifrån förutom ansiktsrengöringen som är den orange ovan från Clarins. Annars har jag ansiktsvatten, jojobaolja, ögonkräm, ansiktskräm samt två olika peeling och två olika ansiktsmasker (använder i par varannan vecka).

 2. Mia

  Kör decleor micellar oil som sminkborttagning. Sen exuviance som rengöring, toner, retinol, c-vitamin, serum och dagkräm eller nattkräm.

  Kör ibland dermalogica daily microfoliant som är en helt fantastisk exfoliering! Man blir sååå len!

  Kör varje vecka någon/några masker. Ex codage micropeeling med både aha o bha-syra. Grym!
  Elemis herbal lavendel repair som lugnar o vårdar. Sen Beauté Pacifiqué hydrating mask som fuktgivande nattmask! Har även paulas choice och Thomas Peter Roth rose steem som fuktgivande.

 3. Anna

  Kan inte du göra en rengöringslista dör dumies? Hatar allt med krämer oxh tvätt heter men har väl börjat inse efter 30’att tvål oxh vatten inte funkar längre 😩

 4. Ida

  Jag köpte bha-syra från paulas choice som nån av dina läsare tipsade om sist du skrev om skönhet och den är sååå bra!! Ingen portömning behövs för alla är borta!

 5. Emelie

  Jag använder sedan några år tillbaka Zo skinhealth by Zein Obagi, heeelt ljuvligt för huden! Personligen har jag valt att använda mig av Exfoliating cleanser, Daily power defense(återfuktande), o ungefär var tredje dag kör jag peeling med Exfoliating polish. Ibland gör jag även peeling som får verka under natten, då använder jag mig av ZO:s Invisapeel. Är det någon mer här som fastnat för detta märket? Jag har hittills inte träffat någon annan som använder sig av det här i Sverige, men jag kan varmt rekomendera det, bästa jag någonsin testat!!

 6. Liz

  Jag har en fundering som egentligen inte alls har med inlägget att göra. Din skilsmässa har ju varit en följetong i bloggen/podden och du har delat med dig av en hel del till oss läsare samtidigt som du håller på skälet till separationen privat och visar stor respekt mot S eftersom han är dina barns pappa. Min fråga är därför: Om ni INTE hade haft barn tillsammans men du ändå blivit lämnad av honom, hade du berättat mer då? Outat S mer menar jag? Man har ju förstått att han svikit dig ordentligt och om jag hade varit du hade jag haft sååååå svårt att inte vara bitter och sur mot min exman, och säkert snackat en hel del skit om honom med omvärlden som terapi…..🤔 Tycker du sköter det hela imponerande snyggt med att var diplomatisk om skilsmässan i din ”offentliga person”” trots att det måste vara en väldigt svår balans att berätta men inte säga för mycket…….hade du gjort samma sak om ni inte hade gemensamma barn att ta hänsyn till eller hade du sagt hela sanningen då tror du?

 7. Sara

  Hej fina du! Jag har använt Maria åkerberg och det är så bra, det har räddat min hy. Det tycker jag du ska testa 😊

 8. Sara

  Använder millicärt vatten, eller gentle cleansing från exuviance. Använder sen följande från samma märke (exuviance) : soothing toning lotion, vespera serum, evening restorative complex, ibland deep hydration treatment när jag behöver mer fukt. Ögonkräm hydrating eye complex.
  På morgonen kör jag skinrise bionic tonic varannan dag ca,ger superlyster.

 9. Göteborgsmamman

  Hade ingen aning – nu lärde du mig något! 🙂
  Jag är så kass – använder bara tvål och vatten för att min hy alltid mått bäst av det. Men jag kanske borde inse att jag är ett par år äldre nu och kanske våga byta 🙂
  Kram <3

 10. Maja

  Jag älskar Elemis. Kostar en slant men har nu bytt ut alla mina produkter mot deras och har kommit fram till vilka mina favoriter är. Jag har könslig röd hud och den har blivit betydligt bättre på sista tiden.

 11. Therese

  Jag kan verkligen rekommendera ACOs sminkborttsgning som finns på apoteket (apotek hjärtat?!). Den är jättebra till min hy som är ganska torr, och väldigt prisvärd!

 12. Karo

  Använder enbart Maria Åkerbergs produkter både till ansikte, kropp och smink. Vill inte ha kemikalier eller andra gifter i min hud. Går på ansiktsbehandling hos min salong var 3dje månad, hon jobbar enbart med MÅs produkter.

 13. Karin

  Testa pixie dubble cleanse, en burk med två olika rengöringar som tar bort olika saker, den är bäst

 14. Line

  Som utbildad hudterapeut och sjuksköterska kan jag med säkerhet säga att produkter som Nivea och i liknande serier inte är bra produkter. Dom säljs på Ica och har ett lågt pris av en anledning. Och för vissa fungerar de utmärkt men villman ha resultat och en lyster i sin hy bör man välja produkter med omsorg. Besök gärna en hudterapeut och få en behandling så ska du se att hon hjälper dig att hitta rätr produkter till just din hy.

  Varma kramar