Angelica Lagergren

En bild i timmen hela dagen

I morgon ska jag ta en bild i timmen, från att jag vaknar till kvällen och lägga upp här i bloggen. Väckarklockan ringer redan vid 05 och då åker jag och Jessica ut till Arlanda. Inlägget blir ett samlat inlägg sen på kvällen när vi kommit ombord på fartyget. Det är en jobbresa men jag ska passa på att vila när tillfälle ges. Det blir bad i bubbelpool, vin och kanske lite spa. Vi får se! God mat minns jag i alla fall att det var på förra kryssningen vi var på.

Med en ananasdrink i handen från förra kryssningen vi var på. Det var rätt kallt då, jag hoppas på varmare väder nu.

Bästa gänget från Harmony of the seas. Imorgon får vi träffa Rosita, John och Johan igen, det är jag glad över.

Min nya blus kommer från Bestsecret.se. Så härlig, luftig och fin tycker jag!

Nu ska jag äta en glass och betala alla räkningar. Tänk att det är lika mycket ångest exakt varje månad. Samma tryck över bröstet och rädslan att missa nån räkning. En gång när jag flyttade runt mycket fick jag en prick hos kronofogden för en missad räkning (och påminnelse och påminnelse). Men min post kom till min gamla adress, så det var otur. Och lite slarv från min sida med adressändring i tid. Jag har en rätt strulig ryggsäck när det kommer till pengabiten.

Jag var en klassisk struts. Jag stoppade huvudet i sanden och tänkte ”Jag tar den räkningen nästa månad” och så hamnade fler och fler räkningar på avbetalning. Skulderna växte men det gjorde inte inkomsten. Där vill jag aldrig någonsin hamna igen. Det var en läxa som jag lärt mig mycket av. Har någon av er som läser också haft det struligt ekonomiskt? När jag började ta sms-lån fick jag tillslut hjälp av familjen. Jag ville inte berätta vilka skulder jag satt i. Så kan det. TUR att jag hade nära och kära som hjälpte mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Känner igen mig. Tog mycket sms-lån i 18års ålder… fick hjälp av mina föräldrar och släktingar att betala skulden jag hade hos kronofogden som allt som allt slutade på 170.000kr. Idag är jag 27år och skulle ALDRIG ta sms lån! Never ever!

 2. Elli

  Hur lyckades du komma bort ifrån alla avbetalningar? Jag skulle själv aldrig någonsin ta ett sms-lån men det där med avbetalningar känner jag igen…. skulle verkligen uppskatta lite tips på hur du tänkte och gjorde för att bli av med alla avbetalningar och skulder.

 3. Cecilian

  Jag har alltid varit så noga med sånt! Suttit kvällen den 24 innan lön och lagt in alla räkningar så det skulle dras direkt, innan jag har köpa nåt ? nu sköter maken det. Han är sämre och ibland trillar påminnelser in!

 4. Maria

  Min sambo var hos kronofogden när vi träffades. Min pappa har arbetat som revisor i 40 år så jag är drillad hårt. Till skillnad från min sambo grät jag om jag fick en påminnelse. Vi har nu fått vänta ut 3 åren för pricken ska försvinna för att kunna flytta så han kan ta lån. Han glömmer fortfarande lätt när saker ska dras osv så jag hjälper honom gärna.

  1. Angelica Lagergren

   Hej Emma, det är min pushpresent som jag fick när Alice föddes. Den är designad av Josefin Cummings. Hon är grym! 🙂 Kram

 5. Anne

  Nej, här hemma är det jag som sköter räkningarna. Jag tycker det är en härlig känsla att betala, typ tack för att vi fick el denna månad, tack för att CSN finansierade mina studier. Sen för jag över alla sparpengar direkt, så missar man inte att spara heller. Sorry för präktigt inlägg 😉

 6. Hanna

  Modigt av dig att berätta om ekonomin! Bra att du är medveten nu och har kontroll över räkningar. Jag är ganska medveten men min man slarvar.. så ibland kommer det påminnelser och jag blir irriterad över 60 kr i påminnelseavgift. Så det är oftast jag som betalar räkningarna!