Enkel och snabb middag som barnen älskar – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Enkel och snabb middag som barnen älskar

Jag ville testa nåt nytt i matväg den här veckan. Jag ville ha en enkel och snabb middag som barnen älskar. Som inte bara är korv eller köttbullar. Det fick bli en pasta med kalkon, broccoli, rödlök, basilika och matlagningsgrädde. Det blev så gott! Alltså så gott! Barnen tyckte också det till min stora glädje. Och ett stort plus är såklart att middagen gick snabbt att göra. Här kommer receptet som jag hittade på ica.se. 

Du behöver:
4 portioner pasta (Jag kallar den här hajtänder, extra kul för barnen)
250 gram broccoli
1 rödlök (jag tog en halv)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kruka basilika
240 g rökt kalkon
Olivolja, salt, peppar (och jag slängde på chiliflakes på min tallrik)

Gör såhär:
Koka pastan enligt förpackningen. Ansa och skölj broccolin och släng ner den i pastan när det är 4 min kvar. Hacka rödlök och stek i lite olja. Häll på matlagningsgrädde, låt puttra. Hacka kalkon och basilika och blanda ihop med såsen. Häll av vattnet på pastan och blanda alltihop. Smaka av med salt och peppar. MUMS!

Ett annat middagstips till dig som gillar halloumi. Jag älskar att steka chili-halloumi och äta det med massa broccoli och slänga på en näve pumpafrön. Helst rostade i massa salt. Gott! 

Snabbt och gott! Till dessert blev det skivat äpple och några klyftor apelsin. Jag ääälskar apelsin. Om det inte var för att jag har en spricka på läppen skulle jag äta flera stycken. Så gott! Nu är det snart dags att natta mina små apungar och sen väntar en timmes jobb. Jag hade lovat att vi skulle handla glass från glassbilen, men jag hörde i ärlighetens namn inte att den kom. Lika bra, det är så hiskeligt dyrt att handla glass från just glassbilen. Får bli en tur till affären i morgon innan jag hämtar barnen på förskolan. Det ska bli skönt med helg. På lördag blir det en påskbrunch som River Island håller i och på söndag ska vi rida.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.