Föda i vatten – varför gjorde du det? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Föda i vatten – varför gjorde du det?

Jag fick precis ett riktigt roligt telefonsamtal, mer om det i morgon. Jag tror inte att jag får berätta mer just nu. Det handlar hur som helst om att föda barn i vatten. Varför gjorde jag det? Alltså var kom idén ifrån? Jag har alltid älskat vatten. Jag har tyckt om att bada så länge jag kan minnas. Och för mig är vatten kopplat till avkoppling och lugn. Och att föda barn tycker jag kräver avkoppling, lugn och positiva tankar. När jag hörde talas om att föda barn i vatten läste jag på mer om det och kände, ja. Jag vill verkligen testa det! Är det möjligt vill jag göra det. Jag är så tacksam och glad över att jag fick chansen att göra det på BB Sophia när Philip föddes.

vattenfodselbbsophia

Jag har skrivit ett inlägg som heter “12 frågor och svar om att föda i vatten” för dig som vill läsa mer. Jag körde lustgas som smärtlindring. Det och vatten mot huden hjälpte mig, jag behövde ingen epidural. Om jag får lyckan att få fler barn vill jag absolut föda i vatten. Hemma. Det låter helt galet, jag vet. Men jag skulle vilja det. Någon som läser bloggen som också fött bebis i vatten? Eller som skulle vilja det? Kommentera gärna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabine

  Födde min andra dotter i vatten i höstas – fantastiskt! Har använt bad & värme som smärtlindring/avkoppling så länge jag kan minnas, så när jag fick reda på att möjligheten fanns på det sjukhus vi valt (ystad) så var valet givet. Använde precis som du lustgas som komplement. Kan varmt rekommendera att prova om man är intresserad. Dottern älskar att bada & vara i vatten så jag brukar tänka att det beror på att hon kom ut så. 😊

 2. C

  Jag ville också testa att föda i vatten. Första förlossningen fick jag ett rum med badkar, men det använde jag bara till att kräkas i haha. Andra förlossningen tänkte jag ‘åh, hoppas det finns badkar’. Men..bebis hade bråttom och jag hann bara vara på rummet 10 minuter innan han kom ut..inte ens lustgas har jag hunnit testa. Nä, tredje gången gillt kanske haha. Det verkar i alla fall vara en bra metod att använda vatten!

 3. Anna s

  Jag ville göra det för jag älskar också vatten men mitt vatten hade gått 24 timmar innan så det var tydligen för hög infektionsrisk 🙁

 4. Cecilia

  Tycker oxå det verkar grymt att föda i vatten! Innan mitt första bad fick jag bada i ett stort badkar men det var aldrig tal om att få föda där. Fick liksom inte ens välja eller prova ställning, de tvingade mig att ligga på rygg fast jag absolut inte kunde det, av smärta! Finns så mycket jag skulle vilja göra om men nu blir det inte fler barn. Skulle vilja vara doula dock!