Angelica Lagergren

Barnuppfostran som väcker starka känslor

Jessica och Ibbe har skaffat en Audi och jag ÄLSKAR att köra den. Alltså verkligen älskar. Jag får en adrenalinkick även om jag inte kör snabbare än 50km/h när vi ska till kontoret här i Åkersberga. Den är så härlig att köra! Det var ju inte så länge sen jag tog körkort, eller haha. Nu när jag sökte i bloggen såg jag att det var i juli 2015… Det är ju ett tag sen. Men jag kämpade så himla länge innan det där körkortet äntligen var mitt. Jag var otroligt gravid (Philip föddes två månader efter min uppkörning) och så trött på att övningsköra. Den dagen jag klarade uppkörningen grät jag av glädje i bilen. Lyckan var total!  IMG_1432

Jag hann med några selfies i bilen i morse innan vi hoppade in på kontoret. Jag tycker att det är så himla fint med fransförlängning. Att bara slänga på lite foundation, rouge och fixa brynen går betydligt snabbare än att sota ögonen. Jag trivs egentligen allra bäst med bara mascara. IMG_1430

Idag finns ett nytt avsnitt ute av Tvillingpodden. Beatrice Larsson från ”Ensam mamma söker” är med och berättar om sin graviditet och förlossning. Hon berättar om varför hon separerade från sonens pappa, hur hon mådde den första tiden. Hennes kille Fredrik, som också var med i ”Ensam mamma söker” (men dejtade en annan mamma) är också med och gästar podden. Han pratar bland annat om barnuppfostran, ett samtal i det här poddavsnittet som redan väckt starka åsikter hos våra lyssnare. Du kan lyssna på itunes, acast, i din poddapp eller på tvillingpodden.se.   

IMG_2699

Bea, jag, Jessica och Fredrik. Vi gick ut och åt middag på Kasai efter inspelningen av podden. Tips på ställe om ni besöker Stockholm. De har riktigt god mat och bra fest!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Alltså – älskar er podd men dagens manliga gäst kan varit en av de mest obehagliga personer jag lyssnat till!
    Både hur han uppfostrar sin son (så otroligt kall han verkade) och hur han pratade med sin tjej!

  2. Emelie

    Om vi bortser från det hemska straffet så måste jag säga att ljudet var extremt dåligt i detta avsnitt. Synd!

      1. Emelie

        Jag upplevde det som att en satt bakom och pratade och fick gå fram till micken då och då. Höjde ljudet för att höra den bakom men då blev det extremt högt när de som satt nära micken pratade ??

  3. Kajsa

    Av alla kommentarer avsnittet fått så vågar jag inte lyssna på avsnittet. Hoppas han tar till sig och läser på lite om barnuppfostran… Jag hoppar det avsnittet men nästa ska jag lyssna på för i det tror jag ni ska bemöta era franssamarbeten och AK ☺

  4. En annan Jessica

    Tyckte också att Fredrik verkade sjukt obehaglig och osympatisk. Inte bara för hur han ”uppfostrade” sin sov, utan också för hur han pratade om och med Bea. Lät nedlåtande och elak.
    När inte han är med lyssnar jag väldigt gärna på podden och tycker att ni är superunderhållande!

  5. Linn

    Jag håller med ovanstående om att straffet var ett beteende från en vuxen som inte kan betraktas som konstruktivt eller ens okej någonstans. Jag tyckte att det var oerhört elakt och tänker att det enda hans son nu har lärt sig är hur man beter sig för att vara riktigt taskig mot någon. Jag vet att man ska hålla god ton i kommentarsfält men just människor som inte är snälla mot sina barn är något av det absolut värsta jag vet. Det finns positiva sätt att lära sina barn hur man ska bete sig mot andra människor och det här var motsatsen till det.

  6. A

    Jag fick verkligen dåliga vibbar av den snubben, inte bara pga det sjuka – så jävla uträknade och gränslöst opassande sätt han hanterade sin sons beteende på. Trodde först att han skämtade. Hoppas tjejen hn är med tar sitt förnuft till fånga och drar sig ur det där förhållandet illa kvickt…

  7. L

    Fick också ont i magen av det straffet. Det är skillnad på straff och konsekvens. En konsekvens ska vara logisk, barnet ska veta om den i förväg och ska upplevas som ett val för barnet. Den ska också genomföras nära i tid till händelsen och den vuxna ska vara tydlig i genomförandet men behöver inte vara sträng. Barnet ska uppfatta att hen har ett val, och man bör lägga till rätta för att barnet ska kunna välja rätt genom att vara tydlig med vad man vill att hen ska göra. Barnet ska få en varning och tid att välja innan konsekvensen genomförs. Man bör också generelt motivera genom uppmuntran och positiv uppmärksamhet till det man vill barnet ska göra framför att hota med straff. Måste man genomföra en konsekvens bör man tänka på vad man gör. Han sa att pojken inte gjort om det samma igen, men bara för att ett beteende upphör betyder det inte nödvändigtvis att sättet man stoppat det på är rätt, som genom att skrämmas eller vara orimligt sträng.