Angelica Lagergren

Våga lita på livet

Igår var det julfest på LOPPI och jag satt mitt emot min ena chef Charlotta. Vi pratade om hur 2017 sett ut (mitt värsta år i livet) och hon sa massa fina råd. Bland annat ”Våga lita på livet”. Det tar jag med mig. Våga lita på livet. Våga lita på att det som händer, det sker oftast av en anledning. Det och karma. Och ja, det stämmer nog. Jag måste våga lita på livet och att saker blir bra.

FullSizeRender 2

Jag lever efter mottot ”Det bästa i livet har inte hänt än”, men när man får sig en rejäl käftsmäll, så pass hård att man knappt står upp. ja då är det svårt att lita på livet. Det är svårt att våga tro på en ljusare framtid. Ni är flera som förstått att jag inte mår helt hundra och så är det. Livet är kämpigt just nu, men ”this too shall pass”. Mina barn, mitt allt. De måste alltid vara mitt främsta fokus. De får mig att må bra och jag vet att det kommer att bli bra igen. Livet blev inte alls som jag hade tänkt mig, inte ens i närheten. Men den här fasen måste jag bara ta mig igenom. Min första jul som skild.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Jag tror man behöver tänka så för att överleva. I somras när allt var som värst kunde jag fantisera om min nästa man. Jag vet att det kanske låter sjukt och jag var ju inte alls ute i någon dejtingsväng eller något men jag ser nu i efterhand att det var ett sätt att orka och att överleva. För skulle jag stannat upp och tänka hur extremt långt borta det förmodligen är, då hade jag gått under. Och om jag tänkte på att min sambo sedan 6,5 år lämnat mig (nu vet jag dessutom att det berodde på en kollega) då hade jag mått så dåligt. Vi har alla våra mantran för att ta oss igenom det jobbiga här och nu. Det betyder inte att vi skippar självreflektion. Du går ju till och med i Kbt, det tycker jag är så moget och ansvarstagande av dig. ”The best is yet to come” ❤️ Enorm styrkekram till dig vackra människa!

 2. Ylva

  Det kommer bli bättre! Jag tycker också det känns jobbigt nu när julen kommer. Förra året hade jag precis fått min bebis (lillasyster) och jag var inne i ett boande och julmys. Nu blir det även min första jul som skild. Jag ska iallafall ha barnen men fasar för nyår då jag inte har dom och inget planerat. Hade velat åka bort till solen och ha någon sorts ”nu säger jag hej då till det här skitåret -ritual”. Men nu är det bostadskris och svårt att få lägenheten såld så jag måste hålla i pengarna. Förlåt för att jag klagar men själv brukar jag tycka det känns mindre ensamt när man läser om andra som har det svårt. Kramar

  1. Sarah

   Om det vore så eller inte, är inte det en väldigt privat fråga? Tror inte att du kommer få svar på den och det är väldigt förståligt.

 3. Anna

  Gillar tänket med lita på livet men det där snacket om karma, nja. Då säger ju din kollega att ditt värsta år i livet hittills är självförvållat av dig själv och så är det ju inte! ibland händer saker i livet som man kan styra och påverka, surt men så är det.
  Allt gott!

 4. Malin

  Jag kan tycka att det är förminskande att säga sådana råd som ”lita på livet”. Som om att du/man inte tar ansvar eller engagerar sig i de saker som händer än, Jag har älskat att du varit så ärlig med att du (och Stefan givetvis) kunde gjort saker annorlunda så kanske det inte blivit skilsmässa. Det är moget! Jag intalade mig när jag blev lämnad att ”det inte va meningen att det skulle vara vi” när jag sedan insåg att jag delvis själv orsakat att han lämnade mig. Jobbade mycket, prioriterade mina vänner mm. Det finns oftast orsaker till att saker som hänt hände och det är modigt att inse att man själv varit med och påverkat. Jag menar absolut inget illa med detta! Självklart kan det hjälpa med pepp och stöd ibland! Kram:)

  1. Angelica Lagergren

   Ja, jag kan verkligen se mina egna misstag. Men när allt känns svårt och skit kan det var skönt att vila i ”Lita på livet” istället för att älta, som jag alltid annars gör. Jag vet ingen som ältar så mycket som jag gör. Jag förstår precis hur du tänker. <3 Massa kramar

 5. Sofia

  Du kommer klara det, och ditt liv kommer bli så grymt bra! Tänk vad mycket häftiga upplevelser och känslor du har kvar att uppleva. Coolt ☺️