Angelica Lagergren

5 tips för att bli piggare

I samarbete med Philips Wake-Up LightPB250161

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om att jag testat Philips Wake-Up Light, den som heter Somneo. Det är en lampa som fungerar som en väckarklocka, fast med ljus. Det är som att vakna till en soluppgång där man kan välja att även höra härliga ljud. Nu har jag testat mig igenom alla olika sorters ljud och jag gillar havet och fåglarna bäst.

PB250219

Jag har fortsatt använda min Somneo och nu även testat den när barnen sover inne hos mig. Jag är piggare och vaknar i ett mer utvilat tillstånd. Jag upplever att barnen också är lättare att få upp på morgonen. Philip är en sån där pigg lite mört som vaknar tidigt oavsett årstid, men Alice är mer lik mig. Henne får man dra upp ur sängen, speciellt nu på vintern när det är kolsvart ute på morgonen. Hon säger ”Solen har inte gått upp än mamma”. Nu kan jag ”lura” henne att den visst har gått upp, eftersom min Philips Wake Up-Light Somneo gör det jobbet. Den lyser upp rummet som en liten sol.

PB250227

Liten sprallis!

PB250023

Jag kan verkligen rekommendera att köpa en Philips Wake Up-Light Somneo (eller någon av alla andra varianter) till dig själv eller någon du tycker om i julklapp. Sömn är så oerhört viktigt för att man ska kunna fungera på dagarna, så det är verkligen en grym julklapp.

PB250231

Min Philips Wake-Up Light Somneo passar in bra i mitt vita sovrum.

PB250107

5 tips för att bli piggare

1. Ta vara på dagsljuset
Nu vaknar jag med hjälp av Philips Wake-Up Light vilket i sin tur gör att jag känner mig piggare. Det känns som att vakna på våren eller sommaren, speciellt när jag har ljudet av fåglar på. Men jag försöker även ta vara på dagsljuset och ge mig ut på en kort promenad mitt på dagen.

2. Rör på dig
Du behöver inte åka till gymmet och köra ett hårt träningspass. Res på dig, hoppa upp från soffan eller stolen och gör 10 jumping jacks. Gör sen 10 burpees, några utfallssteg eller squats. Det går att göra hemma och/eller på jobbet. Jag får alltid ny energi av att röra på mig.

3. Säg att du är pigg
Det kanske låter töntigt, men för mig fungerar det. Istället för att alltid säga ”Jag är så trött” när någon frågar hur du mår, testa att säga ”Jag är sååå pigg!”. För mig funkar det, allt handlar om inställning. ”Fake it till you make it” är min melodi.

4. Lyssna på peppig musik
Sätt på en riktigt bra låt och dansa loss. Jag blir extra pigg när jag får köra bil och sätta volymen på max och dansa och sjunga samtidigt som jag kör.

5. Ät regelbundet
Jag blir aldrig så trött som när jag skippar mina mellanmål. Jag behöver hålla mitt matintag jämnt fördelat på hela dagen. Var noga med mellis så håller du dig piggare och slipper eftermiddagsdippar.

PB250124

I samarbete med Philips Wake-Up Light

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Hehe, här behövs ingen väckarklocka tyvärr. Mina barn vaknar mellan 6-6.30 hur man än bär sig åt. Jag minns inte ens när jag senast ställde klockan..Ingen som gillar att dra sig heller utan det är mer ”slå upp ögonen och gå upp i samma sekund” 🙂

  2. Jalle

    Man märker att du gör genuina samarbeten som du verkligen lägger ner tid på – så fina bilder och den där lampan verkar kanon!