Angelica Lagergren

Julkalender till barn – hur gör ni?

Igår var mamma här med varsin julkalender till barnen. En sån där klassisk med en liten chokladbit bakom varje lucka. Jag får se om jag plockar fram den här varje dag. Eller varje dag blir det ju inte slog det mig nu… De är ju hos Stefan halva tiden. Men dagarna de är hos mig… Konstigt det där. Att helt plötsligt glömma bort att de faktiskt inte är hos mig alla dagar i veckan. Det är många såna där saker jag ska ta mig igenom. Det stämmer säkert det där med att ha ett sorgeår. Även vid en skilsmässa. FullSizeRender 33

Jag ska kolla med Stefan om han planerar att ha någon typ av kalender hemma. Nästa år ska jag nog göra en liten minipaket-kalender. Det är fint och roligt, men vilket himla jobb det ligger bakom. Hur gör ni med kalendrar till era barn? Gör ni egna? Köper färdiga? Skippar det helt? Jag minns att mamma alltid gjorde en egen paketkalender till oss, men då var vi lite äldre än vad Alice och Philip är. Men det var verkligen en dröm att få öppna ett litet paket varje morgon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonna

    Vi har en paketkalender där barnen får öppna ett litet paket var tredje dag. I paketen är det saker som de har tjatat om under året (ex. lypsyl), något de kan sysselsätta sig med (en playdoh-burk) eller saker de behöver (strumpor, nappar till lillen) och kanske något liten tablettask eller russinpaket på helgen. Det är så kul att se de längta till sina dagar, när de får öppna sitt lilla paket.

  2. Anna

    Vi har kört på adventskalender, 1 paket varje advent(4 st totalt). Könns som de räcker när barnen är små(1&3) och de blir lite mer rejäla saker då!!:)

  3. Jossan

    våra barn 1.5 och 3.5 kommer få paket kalender. bet kommer vara något godis på lördagarna ex mindre chokladtomte eller liknande. På söndagarna blir det ett större paket detta är säker de ändå skulle fått på julafton så de får mindre paket då av oss. Dom får ändå av alla andra. På vardagarna är det lite blandat köpt Penser som vi kommer dela upp. olika pyssel som vi ska göra. baka mm.

  4. Cicci

    Jag tänkte fixa en kalender med blandat små presenter, ätbart tex lördagsgodiset, upplevelser som julpyssel/bakning/skridskoåkning mm. Presenter blir nån puttekula, lypsyl, diadem, armband, trosor, strumpor, pennor, suddgummin, serietidning o likn. Och jag tänkte inte hinna göra klart alla paket i förväg. Utan jag fyller på upplevelser efter vilken dag det passar. Tänkte hänga upp 24 små papperspåsar så det kan fixas med i sista minuten. Jag är föräldraledig/sjukskriven så vi har tid att fixa och tid att hitta på saker ?

  5. Helena

    Jag har en presentkalender som vi hade när vi var små. Förra året var första gången den fick komma fram. Sonen var bara 1 år då så jag gjorde en mix av paket till honom till min man (och några till mig själv haha). I år har vi en till familjemedlem och jag tänker göra liknande, en mix av paket till alla i familjen. Tycker det är en väldigt mysig tradition och en fin inredning vid jul med ?

  6. marie

    Vi kör adventspresenter, en paket varje advent som ligger hos tomten som flyttar in varje december. Så mycket lättare än att fixa 24* 2 paket! 4 var rycker jag känns lagom plus att det är mkt lättare för oss arr endast handla 8 paket?

  7. C

    Vi hade Legokalendrar förra året men lille var 2 år 10 mån då och han var för liten för den (det var små Lego, ej duplo). Egentligen var planen att ha det bara till stora som var nästan 5 men det kändes inte schysst mot lillebror. Ett annat år när stora var liten köpte jag ett stort duplo set och slog in ett par bitar varje dag. Har inte bestämt hur jag ska göra i år men det lutar mot Lego även i år.

  8. Josefine

    Jag har hagt en liten chokladkalender till mina barn och försöker undvika paketkalendrar. Det är så mkt konsumtion ändå känner jag för vår del. Och leksakerna läggs på hög efter nyår.. Men iår blir det även en Snällkalender, dottern på 5 år kanske kommer gilla den. Blir ngt för hela familjen o samlas kring o göra små uppdrag 🙂 Vill belysa givmildhet och tänka på andra till barnen. Just det tvkalendern med haha. Så tre kalendrar allt som allt ?

  9. Jessica

    Min ettåring älskar böcker och Pippi så det blir pixikalendern. Får se om hon är för liten för böckerna eller inte. Går ju alltid att spara till senare. Fick själv paketkalendern och choklad. Bäst var ju choklad.

  10. Lina

    Jag har en kalender i tyg som är små påsar som man vänder ut och in så det blir till olika figurer, och till slut blir samlingen en liten skog med olika djur. Så kan man lägga nånting i varje påse, i år blir det clementiner, pepparkakor och russin till tvååringen. Kalendern heter fabelab woodlands och är så praktisk eftersom man kan anpassa för varje år. Lite mindre jobb (och mer miljövänligt kanske) än paketkalender. Och den är väldigt söt 🙂

  11. Hilda

    Jag har köpt Bamses adventskalender med 24 pixiböcker gemensamt till våra 2 pojkar. Så läser vi en varje kväll. Jag personligen skulle aldrig orka fixa 24 paket. Dessutom blir barnen så bortskämda på julafton med ett överflöd av paket från alla släktingar.

  12. Cassandra

    Min son är 1,5 så i år blir det ingen, men nästa år kan jag tänka mig en typ pixikalender eller bara den vanliga till julkalendern.. När han blir större ska han få choklad, det älskade jag som barn. Paket vägrar jag dock. Känns dyrt, jobbigt och lite onödigt när de ska få så mkt paket vid jul sen…

  13. Hannah

    Ifjol hade jag en paketkalender till min son som är lika gammal som Alice. Så här i efterhand känns det helt galet. I år blir det tv-kalendern. Tänker vänta med paketkalender några år till.

  14. Emma

    Förra året slog jag in 24 böcker, några hittade jag pp loppis, några lånade på bibblan och några av våra egna som barnen glömt bort. Så fick de varje kväll välja ett paket tillsammans och den boken läste vi på kvällen. I år har en nisse flyttat in hos oss och den kommer varje morgon när december börjat lämna ett brev där det står en aktivitet vi ska göra den dagen. Typ massage, bada bastu, klättra i en snöhög baka pepparkakor osv.

    1. Sophie

      Vilken bra idé, med aktiviteter! Jag tycker det känns konstigt med massa paket varje dag hela december, tillslut får barnen så mycket grejer att de inte uppskattar en present längre. Min treårings kommentar när han fick en leksakstraktor av min mormor ”Får jag inget mer?” – nä om vi ens ska göra någon kalender så tror jag att jag kanske tar din idé 🙂

    1. Sofia

      Jag hade den förra året till min bamsegalna tjej som då var två och ett halvt men vi öppnade bara två luckor. Det är sååå mycket text i dom böckerna så det gick inte 🙁

  15. Hanna

    Jag har köpt tv:ns adventskalender så blir det lucköppning av den varje dag efter dagens avsnitt. Sen har jag köpt fyra små paket, ett till varje advent. Vi uppmärksammar advent lite mer iom det och det blir en mysig tradition, och fyra småsaker känns väldigt överkomligt att ordna med. (Tex roliga strumpor är i ett paket)

  16. Emmelie

    Nikki har sedan hon var 2 1/2 fått en paketkalender jag gjort. Vi har även alltid kalendern som tillhör julkalendern. Sen vrukar farmor och mormor komma med en chokladkalender. Och jag tillhör dom som inte tror barnen dör av en sådan liten bit choklad varje år ?. I år måste nog Allie och Louie också få ta del av paketkalendern. Om det blir ett varje dag eller ett varje advent vet jag dock inte ännu. Kram

  17. Alexandra

    Kör paketkalender till barnen. Till Freja har jag köpt ett paket med 12 mini-my Little ponnysar, som hon ska få en om dagen men olika dagar, trosor, hårspännen, pyjamashhjältarmasker (Wish). Atle får bilar, badleksaker, klämmis och något mer. ?

  18. Hanna

    Jag är också nyligen separerad och har min 2-åring på halvtid. Till honom har jag köpt en Pixi-kalender, så att han varje dag får en Pixi-bok, eller nä, inte varje dag. Vissa dagar kommer han ju få flera då han har varit hos sin pappa.

    Nästa år när han är tre år tänker jag att jag ska knåpa ihop en adventskalender med små paket. Tänker att han är lite mer med då kring vad julen och en adventskalender faktiskt är. ?