Angelica Lagergren

Veckoplanering för tvillingarna Lagergren

God morgon! Jag skrev en liten veckoplanering för vad som händer i veckan. Jag och Jessica försöker sätta oss varje måndag och gå igenom vad vi ska göra. Vi skriver upp vem som ska hämta och lämna och sen pusslar vi efter det.

Måndag: Jobbdag inne i stan. Avbokade ett möte vi hade vid lunch eftersom Jessica tyvärr är sjuk. Hämtar barnen på förskolan.
Tisdag: KBT, lunch med Ellos/Joelle inne i stan och middag med Andy, Maria och barnen på kvällen.
Onsdag: Lunch med A, skriva på boken, event med Anastasia på Haymarket.
Torsdag: Inspelning av Tvillingpodden med Albin Johnsén som gäst.
Fredag: Filminspelning för ett samarbete med Akademikliniken.
Lördag: Halloweenfest hos Bella. Barnen ska sova hos mamma för första gången. Spännande!
Söndag: Heldag med barnen. Jag hoppas på fint väder så vi kan gå ut i skogen och plocka svamp och grilla korv igen. Det var så mysigt sist. Eller har svamparna dött nu när det kommit frost?

FullSizeRender 33 kopiaEn bild från förra gången vi var ute i skogen! Barnen älskar att vara utomhus, jag också. Det vore mysigt att boka in en resa till fjällen. Visst kan de lära sig att åka skidor vid 2 och 3 års ålder? Jag vet att jag frågade det här förra året… Jag fick lite olika svar då.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cicci

    Bo nära backen/liftar/”centrum” vart ni nu ska. Det skulle vara mitt råd. Vi åkte i vintras och delade stuga med våra kompisar. Barnen var då 1,5/3,5/nästan 5 och 6 månader. Det blev inte alltid jättelånga besök utomhus (plusgrader med ro och regn) och otåliga barn så det var guld att kunna gå fram och tillbaka flera gånger per dag. Och att vi lätt kunde dela upp oss utan att någon var fast utan bil. Vi firade nyår i Branäs och bjöds på er fantastiskt fyrverkeri av de andra besökarna – tack för det! ??

  2. AngelicasVärld

    Jo då det funkar…jag började åka innan jag fyllt 2 – dock orkar man nog inte så mycket och dagarna i backen blir nog väldigt korta. MEN lär dom åka skidor det är så UNDERBART!! Titta bara här…detta är för snart två år sen då mina var 12, 11och 10….en UNDERBAR vecka i fjällen! https://youtu.be/Ab84TM4ZlqQ

  3. Malin

    Jag personligen har erfarenheten att vid 2 år finns inte riktigt tålamod/kommunikation/ork medan vid 3-3,5år börjar viljan att kunna själv komma, och faktiskt också fixa de, så de blir mycket lättare för alla inblandade då! Vid två år är pulka o snowracer perfekt!:)

  4. Tess

    Vår lilla kommer vara precis 2 år i januari och då ska vi åka skidor. Men vi tänker oss att hon får nöja sig med pulka med familjemedlemmar som inte åker skidor. Jag tror att 2 är lite tidigt men det beror nog på. Jag själv var 3 och har åkt nästan varje år sedan dess (är 29 idag). Skidresa är sååååå himla mysigt! I år ska vi till Trysil i Norge 🙂

  5. E

    Jag har jobbat som skidlärare i många säsonger, och skulle nog säga att det är bättre från mogen/stor 3-5 års ålder. Dels orkar de lite mer (mycket tungt för små barn i snö, pjäxor och tunga skidor) och mycket enklare för pedagogerna om barnen har ett lite mer utvecklat språk, kan förstå och göra sig förstådda. Även balans och kordination är enkllare på något större barn, med det sagt så är det kul ändå att åka till fjällen med barn, man kan testa lite (behöver inte gå en vecka i skidskola) åka pulka, längdskidor och bara vara ute! Mycket av entusiasmen för att åka skidor senare i livet kommer ju från att man varit i den miljön och tycker att det är kul att vara ute i snö även om det är kallt 🙂 Är dom för små och får negativa associationer av kall snö eller inte orkar kan det lätt bli att de vägrar framöver!