Angelica Lagergren

Me too

FullSizeRender 31 kopia

Med anledning av kampanjen #metoo som syns i sociala medier nu vill jag dela med mig av en fruktansvärd sak som hände mig.

En natt för flera år sen förändrades mitt liv. Jag var på jobbresa i Göteborg och våra jobbresor innebar alltid fest. Den här resan var inget undantag. Jag och min jobbarkompis som jag reste med drack mycket, dansade och hade en rolig kväll. Jag träffade en blond och brunbränd norrman som från början var trevlig. Han bjöd på champagne och vi flörtade med varandra. När nattklubben stängde följde han med mig till mitt hotellrum.

Det var en ljummen sommarnatt och folk på gatorna vad på gott humör. Vi åkte den långa hissen upp till rummet och när dörren stängdes blev den tidigare glada och skämtsamma norrmannen en annan person. Han var hårdhänt och ville ha sex. Det ville inte jag. Jag sa nej. Flera gånger. Han lyssnade inte. Han hade ju kommit dit för att ha sex. Han upprepade gång på gång ”Jo, du måste förstå att du är så snygg”. Jag sa nej flera gånger men det hjälpte inte. Min kropp var någon annanstans. Huvudet snurrade av all champagne och jag var livrädd. Den natten förändrades mitt liv.

När han var klar och hade somnat i min säng, på mitt hotellrum gick jag till badrummet och låste in mig. Vad skulle jag göra nu? Väcka min jobbarkompis i rummet bredvid? Leta upp mina avslitna kläder och gå ner till receptionen? Ringa polisen? Jag var så rädd. Så ensam och så ledsen. Jag satt kvar i badrummet i över en timme innan jag gick och la mig i sängen. Jag sov i samma säng som mannen som mot min vilja haft sex med mig. Det var fruktansvärt.

När natten äntligen blev morgon var han borta. Jag låg kvar i sängen och grät. Jag skämdes. Varför hade jag druckit så mycket? Varför hade jag bjudit med honom till mitt hotellrum? Jag borde ha polisanmält våldtäkten. Jag borde ha varit starkare och slitit mig loss den där natten. Jag borde ha lämnat hotellrummet. Men det gick inte. Men att glömma det som hänt, det gjorde jag inte. Det gör jag aldrig.

img_8915_59e5a95e9606ee5b833ab2d0

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Tack för att du delar med dig. Så himla modigt! Efter att ha läst ditt inlägg så vågade jag också dela med mig. Så hemskt att så många har historier att del med sig av.
    Vi är inte ensamma <3

  2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Stor kram. Tror alla kvinnor utsatts, men jag har själv valt att inte dela taggen. Har själv blivit utsatt men vill inte skylta med saken. Inte för att jag skäms utan av den anledningen att jag fortfarande mår dåligt när jag tänker på saken/sakerna jag fått uppleva. Jag kan fortfarande vakna på nätterna och må dåligt. Värst var det tiden när jag fick utmattningssyndrom. Jag tänkte på händelsen om och om igen, helt fruktansvärt :(.

  3. Sandra

    Otroligt modigt och starkt av dig att berätta!❤skulden är hans, inte din! Så viktigt att berätta för att försöka göra världen lite bättre för våra små! All styrka och kärlek till dig!

  4. A

    Så starkt att berätta! Bamsekram till dig <3

    Var själv med om en liknande händelse för nu tolv år sedan men har inte kunnat förmå mig att berätta om det för någon. Jag gjorde det inte där och då så varför nu, liksom? Tyckte länge att jag själv försatt mig i den dumma situationen men inser ju nu att det inte är mitt fel ändå. Möjlighet att polisanmäla finns inte längre, annars kunde det ha sporrat mig. Idioten har säkerligen gjort liknande saker mot flera.

  5. Elin

    ❤️ Du är så stark och jag känner igen mig så mycket i dig på flera sätt. Så tacksam att jag hittade till din blogg och till tvillingpodden som ger mig så mycket glädje och skratt! Tack för att du delar med dig!

  6. Josefine

    Fick tårar i ögonen när jag läste… modigt av dig att berätta! Det är så hemskt att sånt här händer, och att det drabbar så många. Stor kram till dig Angelica. ♥️

  7. Catrin

    Håller med Hanna. Du borde inte gjort något. Du borde polisanmält men det äe lättare sagt än gjort. Vilket jävla svin som tar sig rätten till någon annans kropp. Fy fan vad vidrigt.
    Bra att du berätta!

  8. Mia

    Så jävla sjukt! Känn aldrig att du borde gjort nånting! Men förhoppningsvis slipper kvinnor i framtiden att skämmas på grund av att modiga kvinnor som du vågar berätta. Stor kram!

  9. Hanna

    Du borde igenting! Tjejer får bli fulla, får bjuda med killar upp till rummet, får vilja ha sex oj ångra sig. Den enda som borde gjort något ör han, han borde ha lyssnat på ditt nej! Stor kram

  10. Sofia

    Usch, det är verkligen en hemsk värld ibland ? Är ledsen för din skull att du varit med om något sådant hemskt! Känns som att de flesta av oss har varit med om någon form av sexuella trakasserier eller övergrepp och det skrämmer mig…

  11. Josefin

    Läst din blogg länge, älskar den men har nog aldrig kommenterat förut. Vill egentligen bara säga att jag tycker de e starkt att du berättar detta och att jag hoppas att de kan få andra att göra samma sak ! Du är fantastisk

  12. Emelie H

    Det är så vidrigt och så hemskt att nästan alla kvinnor varit med om något, om än i olika grad. Har precis fått en dotter och är så rädd för vad hon kan råka ut för ?