Äppelpaj, pussar och fikastund – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Äppelpaj, pussar och fikastund

I samarbete med MER P1000759

Jag och barnen fick ett bud med massa äpplen och bestämde oss för att baka en paj tillsammans. Alice var inte megapeppad på att vara med så jag och Philip hade en mysig bakstund tillsammans. Han var helt vild och gick loss med mjöl, socker och kanel. När vi var klara var det bara att stoppa in honom i duschen.

P1000717

Jag är ambassadör för MER under 2017 och har skrivit flera inlägg nu under året. Bland annat om vår roadtrip till Eksjö, om sista sommardagen hos mamma och vår utflykt till Kolmården. För mig är MER förknippat med nostalgi och barndom. Nu innehåller de dock 30% mindre socker än när jag var liten, men med samma goda smak. Förpackningarna har ändrat utseende också sen jag var liten och nu är de inspirerade av svenska sagor. Så fina tycker jag!

P1000787

Åter till pajen! Det blev betydligt mer socker i än vad som stod i receptet… Philip var som sagt helt vild och tyckte att det var roligt att få baka. Han knådade, smakade och tyckte att det var spännande när pajen åkte in i ugnen. Ett tips är att hyvla extra smör på pajen för ett knäckigt resultat. Kanske inte den nyttigaste pajen man kan äta, men riktigt god.

P1000858

P1000884

När äppelpajen hade fått svalna en stund ville Alice vara med och fika tillsammans med oss. Stefan kom också över och åt paj med oss. Det är fint att vi kan umgås på det sättet trots att vi har gått skilda vägar, det känns bra för barnens skull. En mysig stund att se tillbaka på.

P1000925

P1000914

P1000934

Recept på knäckig äppelpaj

2-3 st äpplen
150 g smör
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 krm salt
Massa kanel

Till servering: Vaniljsås

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smör, havregryn och mjöl. Rör ner salt och socker. Smöra en form. Skala och skär upp äpplen och lägg i botten. Strö på lite socker och massa kanel. Häll sedan över smuldegen. Skiva några skivor smör uppe på pajen för ett knäckigt och gott resultat. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna något och servera tillsammans med vaniljsås. Så gott!

I samarbete med MER

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Älskar att baka med barnen 😍
    Jag brukar ha i 2 msk sirap i smuldegen, blir lite kola-aktig/knäckig smak 👌