Meditation för vara mer här och nu – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Meditation för vara mer här och nu

Jag har börjat med att ta fem minuter om dagen och bara sätta mig ner och meditera. En styrd meditation med hjälp av en app, jag har svårt för att fokusera annars. Tankarna flyger hit och dit i alla fall, men rösten påminner mig om hur jag ska tänka. Och att alla tankar är okej. Jag kan ibland känna mig dålig som låter tankarna åka iväg när jag ska vara här och nu. Men det är ju också det som meditation handlar om. Att låta tankarna komma och sen vandra iväg. Inte värdera tankarna, bara låta de vara där.

Ni som läser bloggen, brukar ni meditera? Köra yoga? Jag fick en remiss till medicinsk yoga av min läkare där i april när jag kraschade. Jag tog aldrig tag i det, men tänker att jag borde. Eller borde och borde, jag vill. Jag tycker så himla mycket om yoga. Jag gillar det lika mycket som jag tycker om att sticka ut i skogen och springa riktigt snabbt. Eller boxas så hårt att svetten rinner längs med hela kroppen.

IMG_1523

En gammal bild på mig och Alice i yogakläder. Vad liten hon var här! Jag tycker att det är härligt att ha bloggen och titta tillbaka på åren som gått. Extra härligt är det att titta på bilder på båda barnen. Igår innan Alice somnade la hon sig nära mig, sa att hon ville kramas och sen sa hon att hon hade saknat mig. Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag saknar henne och Philip varje dag som de är hos sin pappa. Det gör ont i mig att inte få ha de nära hela tiden. Jag är glad att de är hemma med mig idag så att jag får tanka kroppen full med energi. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hon vid bilen

  Hej Angelica, jag har gått på medicinsk yoga och älskar det. Ta chansen med remissen och testa en termin! Jag misstänker att det är Sthlm Norr du fått remiss till? Den yogan var min räddning. Så ta chansen. Du kommer inte ångra dig. Kram S

 2. Maria

  Jag har som ambition att yoga och engagera mig i mindfulness i betydligt större utsträckning än vad jag gör i dagsläget. Tror att jag har en drömmig bild av att jag är en “sån där person” men det är bara i teorin, haha. Uppskattar det väldigt mycket när det väl blir av dock.

  Sedan funderar jag över en sak som kanske är privat, jag vet inte. När ni gick ut med skilsmässan la ni ut en bild på skog med solnedgång som lyste igenom. Jag tyckte att bilden var så himla fin och …passande på något vis? Finns det en bakomliggande mening med just den bilden, symboliserar den något? 🙂 I vilket fall som helst tycker jag att den gjorde sig bra med den trista nyheten trots allt.

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej Maria, jag har alltid älskat både skogen och havet. Jag är dessutom väldigt fascinerad av olika typer av ljus. Jag tänkte faktiskt inte så mycket när jag valde bild, mest att jag ville att den skulle vara lugn trots att det var kaos och storm inne i min själ. Och hopp. Jag tycker att bilden visar hopp om framtiden. <3 Kramar

 3. Josefine

  Åh det är så svårt att lyssna när läkaren säger Yoga skulle vara bra för dig och man mår skit / har ont överallt. Men när man väl gör det. OJ vad bra för kropp och själ. BRA att du mediterar. Kanske yoga en gång i veckan kan va högst på prioriteringslistan en tid framöver så du får in rutinen. Varannan vecka hemma i vardagsrummet räcker ju när du kommit igång. Massa pepp finaste Angelica