Göra det förbjudna – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Göra det förbjudna

Måndagspepp hörrni! Det är löning vilket alltid är härligt tycker jag. Tills räkningarna ska betalas, haha. Då är det inte riktigt lika härlig känsla längre. Jag fixade i och för sig allt det där igår, det känns bra. Måndag betyder också ett nytt avsnitt av Tvillingpodden. Vi pratar om att göra det förbjudna, vad det är får ni såklart höra om ni lyssnar.

tvillingarnalagergren

Idag jobbar vi vår sista måndag inne på LOPPI och nästa vecka börjar alltså en ny era. Exakt vad det innebär är vi inte helt på det klara med än, även om vi har några spännande projekt på gång. Jag har glömt min kalender hemma idag så jag känner mig lite lätt vilse. Men jag såg i den digitala kalendern att jag ska iväg med Alice på ultraljud av hennes njurar i morgon. Det är vid lunchtid så hon får stanna hemma från förskolan med mig. Det ska bli mysigt! Eller såklart svettigt med läkarbesöket, hon är inget stort fan av att gå till doktorn… Hon ska kolla njurarna eftersom hon hade njurbäckeninflammation då när jag var i Grekland. Hoppas att allt ser bra ut, håll gärna en tumme.

Nu ska jag in på måndagsmöte och direkt efter det blir det ett lunchmöte med vår grymma säljare Felicia. I eftermiddag hämtar jag barnen på förskolan och jag LÄNGTAR! Jag har en riktigt bra känsla i kroppen idag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Bra podd som alltid, en av ljusglimtarna i veckan 😀
  Måste bara inflika något om diskussionen om förskolan, jag tycker att livet är alldeles för kort för att alla ska skuldbelägga varandra för man gör det ena eller det andra. Jag tror att alla gör sitt bästa för just sin familj och barn. Jag som jobbar kväll ibland lämnar en stund innan middag för att inte lämna mitt i vilan sen, det är ju inte för min skull utan det är för min sons bästa, han hade blivit jätteledsen om han blivit lämnad mitt i middagsvilan när han var så trött. Då passar jag på att handla ibland utan dåligt samvete, livet skulle bli ganska tungt om man jämt och ständigt skulle ha dåligt samvete över allt man gör.

 2. Rebecca

  Hej!
  Har just lyssnat på er podd, den är toppen btw!
  En liten input angående vad som är ok att göra när barnen är på förskolan..
  Förskolan är till för barn vars föräldrar arbetar eller studerar. Barn till föräldralediga får också vara där ett visst antal timmar. Barnets timmar på fsk ska vara arbetstid plus restid.
  Att stödhandla på väg hem från jobbet, innan man hämtar barnen, är helt ok tycker jag! Läkarbesök/tandläkare likaså.
  Men gå och träna, gå till frisören elr göra andra skönhetsbehandlingar är inte ok. Det anses vara fritid och på din fritid ansvarar du själv för dina barn. Alltså får din partner se efter barnen, alternativt en barnvakt eller också så får du ta med barnen till frisören, gymmet…
  Problemet idag är att fler och fler låter sina barn gå längre dagar på fsk (bl.a. för att många ger sig själva “egentid”) detta gör att barngrupperna är i stort sett fulla från öppning till stängning… när man tidigare har gått runt på att det förmiddagar och eftermiddagar är lugnare tempo i barngruppen, vilket möjliggör planering och dokumentation för förskollärarna. När ska detta hinnas med nu när majoriteten av barnen är på fsk mellan 8-17…? Pedagogerna har ofta egna familjer som de vill hem till, men iom att barnantalet i stort sett är konstant från morgon till sen eftermiddag så finns det antingen ingen möjlighet att få sluta tidigt alternativt så är det för få pedagoger på plats vilket i sin tur är en säkerhetsrisk..
  Förskolan är inte en barnvakt! Tyvärr behandlar fler och fler familjer den som det.. i slutändan kommer det endast leda till stressade barn som inte blir sedda och utmattade pedagoger som går in i väggen i sitt försök att rätta till.

  Vill bara att du/ni ska förstå från förskolans sida.
  Tack för en härlig podd och blogg!
  /2barnamamma och förskollärare

  1. Hanna

   Förstår och respekterar din åsikt! Men jag tycker ist att förskolan bör få mer resurser om personalen går på knäna! Jag tror faktiskt inte att många föräldrar använder förskolan som en plats att lämna barnen på när man tränar osv. Jag tror ist att mogna föräldrar faktiskt arbetar heltid, vilket vanligtvis är 8 Tim / dag. En heltid för en förskolelärare är väl också 8 Tim/dag? Om man på den tiden inte hinner med jobbet så tänker jag att detta är ngt för arbetsgivaren att styra upp (ja i det bästa av världar). Om man planerar utifrån stt det ska vara färre barn på em men det inte är det så är det väl ingen hållbar planering? Man måste väl planera utifrån de antal barn man har och utifrån den hel/deltid de ansökt om från start? För det kan väl inte vara någon som har en halvtidsplats men som bara struntar i att hömta barnen och åker t frissan ist?

  2. Hanna

   Förstår och respekterar din åsikt! Men jag tycker ist att förskolan bör få mer resurser om personalen går på knäna! Jag tror faktiskt inte att många föräldrar använder förskolan som en plats att lämna barnen på när man tränar osv. Jag tror ist att många föräldrar faktiskt arbetar heltid, vilket vanligtvis är 8 Tim / dag. En heltid för en förskolelärare är väl också 8 Tim/dag? Om man på den tiden inte hinner med jobbet så tänker jag att detta är ngt för arbetsgivaren att styra upp (ja i det bästa av världar). Om man planerar utifrån stt det ska vara färre barn på em men det inte är det så är det väl ingen hållbar planering? Man måste väl planera utifrån de antal barn man har och utifrån den hel/deltid de ansökt om från start? För det kan väl inte vara någon som har en halvtidsplats men som bara struntar i att hömta barnen och åker t frissan ist?

  3. Sophie

   Håller helt med, dock så håller jag även med om att det är rätt rimligt att jobba och därför inte hämta förän 17. Jag vet många familjer som missbrukar förskolan, lämnar medan man själv har semester för att hinna “fixa med huset” – tycker det är helt sjukt. Bortser man ifrån om det är rimligt med tanke på barnen så är det verkligen slöseri med skattemedel, mina skattepengar ska inte gå till renoveringar, massage och resor med tjej-/killgänget – då får man gott bekosta sin egen barnvakt…

 3. Jenny

  Hej, min dotter har haft samma och också röntgats. Jag var supernervös, men det gick verkligen hur bra som helst. Under ultraljudet var det en barnsköterska med som blåste såpbubblor och spelade sånger och min dotter hade en rolig stund. Nålen i armen där vätskan skulle in var det som var mest obehagligt men det gick fort och efteråt såg vi på youtube och så hade jag med lite fika. Röntgen tog tid men var inte obehaglig alls. Hon behövde sitta fast med ett bälte för att ligga helt stilla och det var väl det som hon gillade minst. Vi fördrev tiden med att se på film på min telefon och sjunga sånger. Lycka till imorgon! Kram