Angelica Lagergren

Svaren på frågestund, del 1

Var ska man äta i Stockholm?
FRÅGA:
Om man ska äta frukost, lunch, fika och middag i Sthlm, på 4 olika ställen, vilka ställen rekommenderar du och vad får man inte missa att äta? Kram Lina

SVAR: Frukost: Pom & Flora vid Odenplan. Ät deras banana-split eller bananbröd med jordnötssmör. Och melon med mynta och kokosgrädde. Dröm!

pomochflora

Bästa frukosten i hela Stockholm – Pom & Flora 

Lunch: Baos på Barobao vid Mariatorget. Den med kyckling är absolut godast! Missa inte att kika in på toaletten där de har 400 rullar med papper på väggen. Kul!

Fika: Jag tycker om Konditoriet inne i Sturegallerian, men det är kanske inte det mysigaste och mest prisvärda stället. Det beror på vad man vill ha iof. Där kan man spana på folk (en hel del kändisar om man gillar sånt) och dricka gott kaffe. Annars, ät en sjukt acai-bowl som mellis på Reload, det ligger på Sveavägen.

Middag: Här kan jag inte bara tipsa om ett ställe. Mina favoriter är Surfers, Berns Asiatiska, Kasai (för middag + utgång!), Fandado i Hammarby Sjöstad, Miss Voon och East. På East MÅSTE du äta deras koeranska pannkakor. Den såsen. Alltså den såsen! Bäst!

Bråkade ni mycket? 
FRÅGA: Gick du och din syster i samma klass när ni gick i skolan/samma linje på gymnasiet? Vad är längsta perioden ni varit ifrån varandra? Bråkade ni mycket när ni var tonåringar? Har ni alltid haft enbart gemensamma vänner?<3 Kram Tvillingmamma

SVAR: Vi gick i samma klass årskurs 1-5, sen delade de på oss i sexan. Vi gick i högstadiet tillsammans men sen valde vi olika gymnasium. Jessica pluggade sam på Danderyds gymnasium och jag media på Täby Enskilda gymnasium. Vi har varit ifrån varandra som längst i lite mer än 4 månader. Jessica var ute och reste i Asien och Australien. Det var hemskt! Jag saknade henne exakt varje dag. Folk sa att det skulle bli bättre med tiden, det blev sämre. Om bråk. Vi har alltid bråkat väldigt mycket, det går såklart upp och ner, men ja, vi bråkar ofta. Gemensamma vänner har vi alltid haft, men i gymnasiet umgicks vi i olika gäng. Vi har egna bästa vänner nu i vuxen ålder.

twins

Vill du fortfarande bli barnmorska?
FRÅGA:
Jag går sista terminen på Barnmorskeprogrammet och undrar hur du känner kring att bli barnmorska? Är det fortfarande ett mål? Sen vill jag bara säga att jag följt bloggen (och podden) länge och önskar dig verkligen allt det bästa. Ta hand om dig! <3 Hanna

SVAR: Tack, vad gullig du är! <3 Jag vill bli barnmorska i framtiden. Just nu känns det långt bort att börja plugga till sjuksköterska. Hade viljan funnits där hade jag gjort det, nu vill jag så mycket annat att tid inte finns. Men i framtiden, absolut. Jag har tankar om att gå en kurs och bli doula som steg ett. Det gör jag nog nästa höst.

Vilka är dina favoritnamn? 
FRÅGA: Vilka är dina favoritnamn på barn förutom Alice och Philip? (om jag får en dotter någon gång så blir det med största sannolikhet en Alice). Hur gör man om man skulle vilja sälja/publicera ett reportage i en tidning? /Emma

SVAR: Jag ville att Philip skulle heta Alexander, Ludvig eller Oliver. Fina namn är Lily, Lo och Bonnie. Det finns så många fina namn! Alice har alltid varit ett favoritnamn. Ang tidning. Du hör av dig till redaktionschefen eller chefredaktören på tidningen/sajten och skriver vad du har för idé om reportage och kollar om de är intresserade.

img_4561

Hur har barnen reagerat på eran separation? 
FRÅGA: Hur har barnen reagerat på eran separation/ skilsmässa? /Alona

SVAR: De har tagit det väldigt bra, men de är så små. De förstår nog inte riktigt allt, det gör inte ens jag som är 32 år. De vet att de har ett pappahus och ett mammahus och just nu fungerar det bra. Alice har varit lite ängsligare än innan, mer mammig.

Saknar du Stefan?
FRÅGA: Saknar du Stefan? Finns det någon chans att ni hittar tillbaka till varandra? /Anna

SVAR: Jag saknar inte Stefan. Jag saknar vår lilla familj och det livet vi hade. Väldigt mycket! Men det är så mycket i vår relation som jag inte saknar. Jag saknar inte alla våra bråk. Att ständigt ha dåligt samvete för att jag gav honom för lite tid. Jag prioriterade barnen och jobbet, det kan jag ärligt säga. Det tar jag med mig in i nästa relation. Ett förhållande behöver tid, år efter år.

Det är väldigt skönt att driva bloggen ensam, även om det var kul att jobba ihop innebar det en hel del konflikter. Jag och Stefan kommer inte hitta tillbaka till varandra, det finns ingen av oss som vill det. Vi är helt klara med varandra. Jag är evigt tacksam över att jag fått två fantastiska barn, men vi var inte menade för vandra. Jag mår mycket bättre utan honom och jag är övertygad om att han är lyckligare utan mig.

header-lagergren5-1024x422

Varför tycker du inte om att vara ensam? 
FRÅGA: Hur kommer det sig att du har svårt att vara ensam? Hälsar en som fullkomligt älskar att vara ensam. Mest nyfiken eftersom för mig är det lyxen av lyx att få vara ensam! /Tess

SVAR: Jag tror att det beror på att jag har en tvillingsyster som jag står väldigt nära. Jag har aldrig behövt vara ensam. Jag har aldrig gillat att vara ensam. Jag går i KBT nu och ensamheten är en del av det vi pratar om. Jag skulle vilja lära mig att känna mig lugn, trygg och nöjd ensam. Inte känna mig ensam och misslyckad.

Del 2 av frågestunden kommer upp i morgon! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. N

    Hej fina Angelica! Läste dina svar på
    Frågorna och blev lite fundersam. Har själv småbarn mellan 0-3 år och har definitivt inte mycket tid att ägna åt min man. Vi är ju med barnen dygnet runt i princip när vi inte jobbar, och när barnen somnar prioriteras städ/matlagning/planering & ”egentid” dvs typ ta en snabb dusch och sen är det ju dags att sova.. När du skriver att du prioriterade barnen och jobbet, hur menar du då? Jag hinner liksom inte prioritera annat än barnen/hemmet/jobbet, det finns ju liksom bara 2 timmar per dygn man är utan barnen (20:00-22:00) så tror det är svårt för alla par i småbarnsåren att ”prioritera varandra”..

    1. Charlotte

      Vi har två tjejer födda med 11mån mellan & en äldre son – vi har alltid haft två kvällar i veckan (inte helg) där vi prioriterat varandra! Då har vi sagt att 21.00 måste alla måsten vara klara,…sen äter vi en sen middag tillsammans, ser en film, sitter o pratar osv. Ibland blir d bara häng i TVsoffan men inga mobiler och sånt – så gjorde vi för att prioritera varandra 🙂

  2. Bea

    Åh, på tal om första frågan!
    Är för tillfället i miami och på lördag åker vi vidare upp till new york och kom att tänka på att du varit där. Vilka restauranger måste man besöka? Vad får vi inte missa där under veckan? 🙂

    1. Sofia

      Åh själv åker jag till Miami om 1 månad 🙂 Får jag fråga dig vilka restauranger du kan rekommendera? Bl.a. ska vi fira min pappa som fyller 60 år där. Hade varit kul med tips från någon som precis varit där 🙂

        1. Bea

          Absolut! Nu har jag bara varit på miami beach så det är det enda jag har koll på men oavsett vart ni bor så tycke jag att rooftop-baren Juvia (1111 Lincoln rd) strax innan och under solen går ner är ett måste! Lite mindre turistigt där, goda drinkar och fin utsikt. Sedan är guacamolen magisk på Oh! Mexico (början av espanola way)
          Ha det toppen ?☀️

          1. Sofia

            Tusen tack! Så roligt o bra att du tipsar om två ställen som jag funderat på att boka/gå till (genom lite research) 🙂 Det blir nog absolut att prova de ställena! Tack igen o ha det gott!

          2. Sofia

            Tusen tack! Så roligt o bra att du tipsar om två ställen som jag funderat på att boka/gå till (genom lite research) 🙂 Det blir nog absolut att prova de ställena! Tack igen o ha det

  3. Ylva

    Jag var själv den som blev bortprioriterad av min exman. Det ledde till att jag blev sur när han ville göra saker med sina vänner. När jag försökte förklara varför jag blev sur dvs just att jag var ledsen över att han inte föreslog saker med mig fick jag höra ”Jag får energi över att vara med mina vänner men det får jag inte med dig”. Detta fick jag höra när jag var gravid i åttonde månaden med vårt andra barn. Men det tog 11 månader av kämpande (särskilt från min sida) innan vi beslöt oss för att skilja oss. Jag har verkligen mått skit men på nåt sätt förstår jag. Han hade tappat känslorna för mig och då när man har så lite tid utöver barn och jobb så orkar man inte med relationen om inte känslorna finns. Just nu försöker vi vara goda vänner genom separationen och jag kan som sagt ändå förstå men absolut inte förlåta att han inte kämpade mer. Relationer är så otroligt svåra!!!

  4. Amanda

    Tänker på det där du skriver med att prioritera sin partner. Jag tror att tappar man känslor blir relationen mindre viktig, mindre viktigt att göra saker tillsammans. Jag prioreterade bort min ex man och så här efter tänker jag att undrar om jag kunnat rädda det om jag gett oss mer tid. Men samtidigt ville jag inte ge oss tid för känslorna var ju borta. Nu när jag träffat min nuvarande sambo förstår jag. Jag vill vara med honom, jag vill göra allt med honom, han är viktig och vår tid är underbar. Jag njuter av att prioritera min partner nu istället 🙂