Angelica Lagergren

Så gör du barnens frukost roligare

I samarbete med Tigers Yoghurt 

Jag älskar helgfrukostar, speciellt i sällskap av barnen. Jag äter oftast samma sak, havregrynsgröt med banan eller acaibowl. Och såklart massa kaffe. Ett tag åt jag mest bara smoothiebowls med olika toppings på. Nu har jag och barnen testat något nytt, nämligen Tigers Yoghurt. Favoriten här hemma (hos både mig och barnen) är den med smak av vanilj och äpple. Tigers Yoghurt är producerad av svensk mjölk, innehåller 30% mindre socker och är helt slät. Barnen är inte så förtjusta i yoghurt med bitar i och det är i ärlighetens namn inte jag heller.

I helgen gjorde vi bärspett med jordgubbar och blåbär och blandade två smaker av yoghurt i ett stort glas. Sen toppade jag med müsli och stoppade i ett sugrör. Så gott och en roligare variant på den klassiska skålen med yoghurt. Här nedanför kan ni se en film från vår mysiga morgon och mitt tips på hur man gör frukosten med barnen lite roligare.

 

P1000466Philip hjälpte mig att göra spetten med blåbär och jordgubbar.

P1000459

Den som smakar päron är en annan favorit. Den smakar på riktigt som smält glass. Jag ska testa att frysa in och göra yoghurtglass av den här nästa helg. Någon av er som testat att frysa yoghurt någon gång? Blir det bra? Glass till frukost låter ju perfekt för barnen.

P1000477

Philip var så duktig, han älskade att hjälpa till. Att involvera barnen vid frukost eller annan matlagning tycker jag är roligt. Både Alice och Philip tycker om att pyssla i köket.

P1000506

Tigers yoghurt med smak av hallon i botten och sen päronyoghurt på.

P1000507

Mums! Philip gillade sin nya frukost.  

Mina bloggkollegor Paula Uribe och Niiinis kitchen life har också gjort ett samarbete med Tigers Yoghurt, läs deras inlägg också! De har tips på bra mellanmål och hur du bäst packar din matsäck till barnen.

P1000528

Gott, nyttigt och mättande.

P1000534

Vi tände ljus och hade världens mysigaste morgon. Jag tycker att det är viktigt att skapa mysiga och lugna frukostrutiner så att barnen får bra energi för resten av dagen. Jag är uppvuxen med härliga frukostar när jag var barn och minns de stunderna med värme. Just det här med att tända ljus, sätta på nyhetsmorgon och sitta och prata med barnen samtidigt som man fixar deras mackor eller skalar ägg, det är underbart tycker jag.

I samarbete med Tigers Yoghurt 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Tycker detta var ett jättebra och informativt inlägg! Väldigt tråkigt att folk ska komma med pekpinnar så fort något gäller socker. Nyttigt eller inte, vad spelar det för roll? Tror inte Angelica proppar sina barn fulla med socker, så vad gör då lite yoghurt på morgonen? Det är ju faktiskt hur gott som helst.

  2. Samantha

    Snälla marknadsför inte detta som ”nyttigt”. Bara för att det är lite mindre socker i så är det inte nyttigt – det är fortfarande mycket socker kvar.
    Jag skulle kanske kunna köpa denna och ge till mina barn om dom var sjuka eller om det var något speciellt någon enstaka gång. Men aldrig ge dom den som en ”nyttig frukost” Eller som Loppi skriver ”så får du dina barn att gilla frukosten” Klart dom gillar den om den är full med socker! Barn skulle nog gilla att få bullar till frukost också, men det ger vi ju dom inte för vi vet att det inte är nyttigt. Det är det här dolda sockret som marknadsförs som ”nyttigt” som får mig att må illa. Speciellt när det riktar sig till barn.

    Tack för en övrigt bra blogg! Men det här inlägget gillade jag inte.

  3. Anna

    Varför äta sötad yoghurt till frukost öht? Något blir inte nyttigt för att det innehåller ”30 % mindre socker”. Framför allt inte om man inte redovisar vad det innehåller mindre socker än.

  4. Josefin

    Mm njae jag vet inte… smaksatt yoghurt innehåller allt som oftast onödigt socker (tom rent tillsatt socker enligt innehållsförteckningen på denn). Tigers innehåller 7 gram per 100 gram, vilket är drygt två sockerbitar.
    Likaså den här MER som det flitigt skrivits om, en sån 200 ml innehåller 3 sockerbitar.

    Tycker inte att det är ”att tänka på sockerintaget”.

    Självklart gör man som man vill och jag menar inte att man inte får äta detta, men man ska nog ändå reagera när det marknadsförs som ”30% mindre socker”. Det är så lätt att tro att det då automatiskt är nyttigt och bra, när det i själva verket fortf innehåller onödigt socker ändå, trots att man skurit ner.

    Annars väldigt fint och tilltalande inlägg med vad som såg ut att vara en mysig frukost, gilllar bara inte produkten.

  5. Hanna

    Så tråkigt att du ska göra allt så ”perfekt” och ”bloggvänligt”.. Varför kunde inte Philips härliga, osymmetriska spett få vara med? Det var ju inte han som fick göra något av spetten som till sist hamnade i glasen.. Är det inte roligare att han får stopp sitt eget fruktspett i sitt glas med yougurt?

      1. Hanna

        Det tror jag nog inte. Tittar man på filmen syns ett jättefint spett som Philip gjort men sen klipps det i filmen och vips så är Angelicas symmetriska och tråkiga spett där. Tror nog Philip gärna och stolt hade placerat sitt spett där men fick inte. Så tråkigt att bloggvärlden ska vara så här. Varför kan inte barn och barns frukostar få vara just som barn? Varför ska denna perfekta yta hela tiden visas upp.. Gäller så klart även andra saker än fruktspett, men det blev så tydligt i denna film hur fejkat och tillgjort Angelicas och andra bloggares värld är..

      1. Sarah

        Håller med dig Jessica! Man kan inte ha så värst mycket annat för sig om man ska sitta och leta fel & titta så extremt på små detaljer. Gud vad mycket fritid man måste ha då 😀

    1. Maria

      Jag kan komma på en mängd olika anledningar till varför philips spett inte var med, han kanske tappade det på golvet? Det kanske kom något emellan och han hann äta upp det? Det kanske gick sönder? Etc etc. Jag har väldigt svårt att tro att Angelica bytte ut det bara för att det skulle se ”finare” ut. Känns ju onödigt att spekulera om sådana saker. Btw så ser frukosten jättegod ut! Jag ska prova samma till min dotter 🙂

    2. Angelica Lagergren

      Hej Hanna! Åh, jag hade så gärna haft Philips spett i yoghurten. Han åt upp sitt snabbare än det hann bli helt klart! 🙂 Och att tvinga honom att göra ett till spett var svårt. 🙂 Jag tycker att jag försöker visa upp flera sidor av föräldraskapet och inte bara den perfekta ytan. Kram

  6. Sofia

    Vet inte varför men blev helt tårögd av denna videon! Syns verkligen hur lycklig du är när du är med dina barn och det är så fint 🙂 hoppas att du har en härlig kväll 🙂