Flera omgångar till akuten med Alice – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Flera omgångar till akuten med Alice

Jag försöker göra mitt bästa för att njuta här nere i Grekland. Bröllopet igår var magiskt (bilder kommer) men idag bröt jag ihop vid poolen. Jag är så himla orolig för lilla Alice som är sjuk. Det visade sig efter ännu fler provtagningar att hon inte hade en vanlig urinvägsinfektion. Det hade gått så långt att det hade gått upp i njurarna.

Hon har fått en njurbäckeninflammation så det penicillinet hon hade fått funkade inte alls. Efter flera besök på akuten, massa prover och många timmar senare har hon fått ny medicin och är på bättringsvägen. Jag anklagar mig själv för att inte upptäckt tidigare att hon var sjuk. Att hon förmodligen haft ont när hon kissar i flera veckor. Jag vet att jag inte ska anklaga mig själv, men det är lättare sagt än gjort att inte göra det.

IMG_5951

Mammas älskling! För dig gör jag allt. <3 

Jag önskar så att jag satt på ett plan på väg hem nu. Allt jag vill är att vara nära henne nu när hon är sjuk. Jag vet att hon har det bra med Stefan och Philip, men mammahjärtat gör ont. Jag är glad över att vi tog beslutet att låta henne stanna hemma. Tänk om hon hade följt med, då hade vi förmodligen befunnit oss på ett grekiskt sjukhus nu. Att vara sjuk i den här värmen är heller inte så härligt. Vår resa hit har varit planerad länge och det är första gången vi reser hela släkten på mammas sida. Vi är 12 personer som reser tillsammans.

IMG_5949

Idag har vi varit vid ett hotell en kort promenad bort från oss. Det hotellet har en pool och det ligger precis vid havet. Så vi varvade dopp i havet med simturer i poolen. Jag somnade i min solstol, så skönt! Ikväll ska vi ses allihopa och äta middag. Jag äter mest bara grekiskt sallad, men det är ju så gott. Ikväll tänkte jag dock testa någon härlig fisk eller skaldjur. Jag har inte ätit kött sen i april och jag saknar det inte för fem öre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jannie

  Hahaa ingen som noterar missuppfattningen som råder gällande kött här? :’D

  Ville bara inflika att fisk visst är kött. Otroligt vanligt att folk tror att kött=nötkött. Kött är alltså också gris, skinka, korv, kyckling, broiler, kalkon, fisk och skaldjur.

  Missvisande att säga att man inte saknar kött då man fortsättningsvis äter det.

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej Jannie, såklart är det så! När jag skriver kött så tänker jag på rött kött, kyckling, kalkon osv. Jag ska vara tydligare i fortsättningen så att det inte blir några missuppfattningar, även om jag tror att många förstår vad jag menar. 🙂

 2. Jannie

  Hahaa ingen som noterar missuppfattningen som råder gällande kött här? :’D

  Ville bara inflika att fisk visst är kött. Otroligt vanligt att folk tror att kött=nötkött. Kött är alltså också gris, skinka, korv, kyckling, broiler, kalkon, fisk och skaldjur. Haha!

 3. Anne

  Generellt brukar urinvägsinfektioner inte gå med feber, hög feber brukar tyda på njurbäckeninflammation i det sammanhanget. Men barn är oftast luriga, min flicka hade urinvägsinfektion som 2-åring, hade då feber av och till i en vecka, men det verkade ändå inte gå upp i njurarna. Hon visade sig ha ESBL då, multiresistenta bakterier, dock känsliga för en sorts antibiotika, men första kuren hade ingen effekt. ESBL är väldigt vanliga i Grekland, man kan bli (frisk) bärare av såna i tarmen efter en semester där. Och har Alice nyligen ätit en antibiotikakur är hennes egna snälla bakterier utslagna så då är det lättare att bli bärare av sådana. Så ur den aspekten är det ju betydligt bättre att hon är hemma. Småttingar kan ofta få urinvägsinfektioner om de är förstoppade, ev i kombination med att de dricker lite för lite. Så jag försöker tänka på att förebygga förstoppning och dricka ordentligt när det gäller barnen. Hoppas att hon snart är frisk igen! Styrkekramar

 4. J

  Vår dotter hade urinvägsinfektion vid 5 månaders ålder. Vi hade inte märkt något alls tills hon fick hög feber. På Astrid Lindgrens berättade en läkare att barn ofta inte har ont när de kissar av urinvägsinfektion/njurbäckeninflammation. Se till att få göra ett ultraljud på hennes njurar sen så att allt ser bra ut.
  Klandra inte dig själv. Ibland händer saker man inte kan styra över.
  Det blir alltid bra tillslut <3

 5. Ulrika

  Äsch, inte vara anklagande mot dig själv! Det viktiga är att hon får rätt behandling nu, och om några veckor kommer hon göra ett ultraljud för att se så njurarna ser bra ut. Njurbäckeninflammation utvecklas oftast snabbt! Och svarar bra på rätt antibiotika.
  Min man och jag är båda läkare, men “missade” ändå njurbäckeninflammation på vår då fem månader gamla dotter. Hon hade hög feber i flera dagar, men vi misstänkte i första hand tredagarsfeber då hon var rätt opåverkad utöver febern. Men när urinstickan på akuten var tokful och hennes CRP skyhögt kände vi oss minst sagt dumma. #bestparentaward
  Vet inte om det är till någon tröst, men som sagt, njurbäckeninflammation är lite lurigt att upptäcka på små barn! Och efter episoden för ett år sen kastar vi oss över en urinsticka på en gång hon får feber, även om hon är jätteförkyld ;).

   1. Ulrika

    Apotekets stickor är enklare, och brukar bara visa om man har nitrit eller inte i urinen (vilket talar för en bakteriell urinvägsinfektion). Men vissa bakteriersorter som orsakar urinvägsinfektion ger inte utslag på nitrit, så man kan få falskt negativa resultat. Urinstickorna inom vården tittar på vita blodkroppar, röda blodkroppar, socker, protein och nitrit, och ger alltså en mer utförlig bild.

 6. Camilla

  Usch, förstår att du lider! Har du alls märkt några symtom tidigare? Menar inte som kritik, utan bara som tips till hur man upptäcker det hos barn.

 7. Martina

  Jag fick samma när jag var 18, hade inte ont alls, trodde det var träningsvärk. Så Alice behöver inte ha haft ont.
  Anklaga inte dig själv!

  1. Angie

   Du kanske inte menar det på ett dåligt sätt, men tror du verkligen att det är det hon behöver höra nu?
   Med charter brukar det ju typ gå två flyg i veckan och hon är med sin pappa. Men oavsett anledning tycker jag det ör onödigt att ifrågasätta och komma med en mästrande kommentar om att du minsann hade gjort annorlunda.

  2. M

   Angelica. Håller mina tummar för att du inte lägger ett uns av tid & energi på att ens bemöta den här typen av kommentar.

   Otroligt onödig & totalt poänglös!

   KRAM! <3

  3. Katarina

   Hur kan man vara så dum så man skriver så? Sofie njuter du av att göra andra människor ledsn? Eller är du bara otroligt obetänksam?

  4. Cattis

   Som andra har sagt, otroligt dumt skrivet. Jag är själv mamma till två små barn och jag hade också velat åka hem direkt, men det är kanske inte så enkelt. Flygen kanske går sällan och sen kostar det massor att betala en ny biljett så här nära inpå (om hon ens får tag på någon). Försök att tänka efter innan du kommenterar.

  5. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej Sofie, jag är så glad över att Alice (och Philip) har en pappa som är världens bästa pappa. Jag litar på honom till 100% att han kan ta hand om henne nu när hon är sjuk, annars skulle jag faktiskt ha försökt åka hem. Men som sagt, Alice har en pappa som tar hand om henne. Det gör ont i mammahjärtat i alla fall att vara ifrån henne.

  6. maria

   Och vad skulle det gjort för nytta ??? Alice har det bra med sin pappa o han gör säkert allt som går att göra för att hon ska ha det bra
   Tycker att din kommentar är både onödig och elak….
   Maria i Skåne

 8. Maria

  Stackars Alice :(.. vår dotter fick urinväg/njurbäckeninflammation som ettåring och pga åldern blev det en utredning och det visade sig att hon hade så kallad “reflux” i urinledarna vilket jag förstått är ganska vanligt hos barn (flickor). Hon får gå på kontroll hos läkare en gång i halvåret nu men har mått bra sedan dess, hon är fyra år idag. Du ska absolut inte anklaga dig själv! Som jag förstått av läkarna blir det njurbäckeninflammation ganska direkt för barn eftersom kroppen är “så liten” (eller hur de nu förklarade) så inte alls säkert att hon mått dåligt någon längre tid utan att ni märkt det. Jag hoppas hon får rätt antibiotika nu och att det vänder fort! Ta hand om dig! Stor styrkekram!

 9. Kattis

  Åh stackars lilla Alice ❤ Du ska inte anklaga dug själv. Jag fick njurbäckeninflammation när jag var 18 år och jag fick inga synptom förrän samma dag som jag åkte in till akuten. Hon kommer bli bra fort! Kramar

 10. Jessica Q

  Jag fick njurbäckeninflammation när jag var 17, och jag hade antagligen uringsinfektion innan – men det var inget jag kände. Det är fullt möjligt att Alice inte heller gjort det, och det finns också andra sätt att få det. Kort sagt – få inte dåligt samvete för det, du är en bra mamma! Sluta anklaga dig själv!

 11. Lina

  Stackars liten! Men det är ju så svårt att veta om de går runt med sånt om de inte säger något… 🙁 Krya på sig Alice, och hoppas du kan njuta ändå av semestern!

 12. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Ja fy man är så maktlös när ens barn blir sjuka :(. När sonen fick skelettinfektion för 2 år sedan och var inlagd en vecka med intravenöstdropp och inte kunde gå, det var hemskt jag ville bara ta hans sjukdom aldrig sett honom så dålig. Var så tacksam när han fick åka hem med antibiotika i 8 veckor och kryckor lika länge. Det var en hemsk upplevelse så förstår dig precis <3. Han fick infektionen av att ramlat på en sten ute. Vi hade tvättat såret och gjort allt man kan, men just när det gäller den sjukdomen är det kroppens naturliga bakterier som vandrar in i blodet och kryper in i skelettet riktigt obehagligt :/.

Annons