Angelica Lagergren

Veckans fråga: Varför tar du barnen från deras pappa?

FRÅGA: Vad snällt och bra av Stefan att låta dig träffa barnen under hans vecka. Bra för hela familjen tror jag. Men varför gör ni inte lika på dina veckor? Då åker du iväg och tar bort barnen från deras pappa.. Borde ni inte köra samma lyckade taktik på bådas veckor? Eller är du så egoistisk? /Helene 

SVAR: Hej Helene, tack för din fråga. Eller påhopp. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka din kommentar. Både jag och Stefan gör exakt allt som står i vår makt för att våra två barn ska ha det så bra som möjligt. Hela den här situationen är ny för oss båda. Ingen av oss har gått igenom en skilsmässa förut. Och när det är barn inblandat blir det lite mer att ta hänsyn till som du kanske förstår.

Jag har aldrig skrivit att Stefan inte får träffa barnen när det är min barnvecka. Jag vet inte var du fått det ifrån. Att jag åkte på semester till min pappa i Torekov onsdag-lördag är inte att ”ta bort barnen från deras pappa” som du skriver. Vi hade planerat vår sommar långt innan bomben om skilsmässa kom. Stefan får ringa barnen när han vill, han får träffa barnen när det är min vecka. Det finns inga såna regler alls. Jag är inte det minsta egoistisk och jag blir faktiskt ledsen när du skriver så. Jag tror att det är viktigt att man tänker på hur man skriver saker till andra människor. Du sårar och det är onödigt tycker jag.

P7171127

Vi gör vårt bästa för att hitta ett nytt liv som passar oss alla fyra. Fokus ligger alltid på barnens mående. Från den dagen Alice föddes för tre år sen har mitt största fokus legat på att vara mamma. Att nu ha halva tiden av livet utan henne och Philip är sjukt smärtsamt. Det är inte alls det liv jag hade tänkt mig, men jag gör mitt yttersta för att få det här att fungera. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla

    Hej
    Bra svar! Tycker ni två är fantastiska mot er själva och framför allt mot era barn..
    Min man har två barn sen innan vi träffases men deras mamma har pratat illa och kört över min man under hela deras barns liv. Nu har hon tagit dom ifrån han. Fått dom att säga saker om sin far som ej är sant.

    Så när jag läser om er eller mest om barnens fars blogg så gör ni det bästa jag hyllar er verkligen. Vad man än tycker om varandra så ska det aldrig gå ut över barnen..?? för er..

  2. La Linda

    Så jävla dum och onödig kommentar. Självklart gör ni allt för att få en vidrig situation att fungera så bra som möjligt. Att behöva trycka ner andra för att själv känna sig så jävla duktig. Får krupp på sådana människor.

  3. Helena

    Sådana negativa frågor/kommentarer är ett kvitto på att personen själv bakom skärmen, inte har det helt bra med sig själv. Mår man bra, vill man andra väl. Tycker du är en fantastisk mamma som kämpar på! Har barn själv och kan inte ens föreställa mig hur hjärte-slitande denna situation är för dig. Massa energi och styrkekramar! <3

  4. Diana

    Vilken otroligt korkad kommentar, frågan alltså. Hur tänker man när man kommenterar så? Man kan fråga men då får man välja att uttrycka sig mindre attackerande eftersom det alltid är svårare att uppfatta the intentions via text.

    Och vad man gör under sina veckor med barnen är upp till var och en, vem säger att pappan vill träffa barnen på sina icke-veckor? han kanske hittar på annat, jobbar jättemycket, hemma och sörjer, ute och röjer, vad som helst, det är inte alla som vill avbryta sina icke-veckor. Alla har olika behov och om man nu åker bort så måste man få göra det, vad är annars mening att ha uppdelat med veckor? Om man ändå ska fortsätta att anpassa sig och inte kunna göra saker pga den andra som man redan valt att skilja sig ifrån??

    Angelica, du vet att du är stark, du är framåt, du är en bra mamma, du vet vad du gör och tror på dig själv. Så ska det vara. Kör på och fortsätt vara du. Stor kram fina <3

  5. Ulli

    Vilket dumt påstående, det handlar väl först o främst om barnens behov och att vara lyhörda för det, allt kanske inte alltid är så rättvist. Jag tycker ni verkar lösa det på ett bra sätt efter era förutsättningar, lycka till i fortsättningen ni är bäst.

  6. Therese

    Jag förstår varför du svarar på en Sådan här
    Fruktansvärt onödig kommentar. Men som så många andra skrivit! Svara inte på dom!

    Blir lite lätt skrämd av vad för människor de finns.

    Så Helen nästa gång du ska ställa en fråga så snälla tänk på vad du frågar!

    Kram till dig Angelica!

  7. Lina

    Kan folk bara sluta med påhoppen! Blir så otroligt provocerad av detta.
    Kämpa på som ni gör och försök att ignorera alla energisugare! ❤️

  8. Caroline

    Äh, svara inte på sådana här ”frågor”. Ni gör ert bästa och ni har ingen skyldighet att berätta hur ni väljer eller inte väljer att göra. Stor kram till dig!

  9. Sara

    Tycker inte du ska svara på sånna frågor som Helenes. Heléne är en pappskalle och kärringen ska sköta sitt eget liv. Är lätt att man känner att man måste försvara sig när man är sårbar och det ska du inte behöva göra någonsin. Känner inte dig och läser bara bloggen ibland men min uppfattning är att både du och Stefan är fantastiska föräldrar som har två trygga barn. Var stark och fortsätt omge dig med din syster, familj och vänner ? kram

  10. Petra

    Det är så tydligt i både Stefans blogg och här i Angelica blogg att det finns en falang för Stefan och en för Angelica. Det vore bättre om dessa båda falanger inser att A och S gör allt för SINA barn precis som folket i respektive falang säkert gör allt för sina egna barn. A och S är kapabla att ta hand om sina barn på bästa sätt utan att någon av oss läsare behöver bry sig om någon egen påhittad rättvisa hit eller dit.
    Lycka till till er båda, Angelica och Stefan, i ert framtida liv!

  11. Janina

    Asså herregud!! ?Skratta åt henne är det enda du ska göra fina du!! ? hon e ju helt snurrig!! Och kan fortsätta sitta där o kukilura i hennes roliga liv hon lever….!!! Puss o kram ❤

  12. Emelie H

    Det är inte första gången jag skriver en sån här kommentar här, men vad är det med vissa människor? Helene, du borde verkligen skämmas som skriver så elakt. Varför inte bara stötta när Angelica uppenbarligen går igenom en fruktansvärd händelse där hon gör allt hon kan för att hålla huvudet över vattenytan. Jag är säker på att både hon och Stefan gör det de känner är bäst för barnen och för att få situationen att bli så bra som möjligt. Vi vet inte allt och har inte rätt att ifrågasätta. Var snäll eller var tyst. Massa kramar till dig Angelica, du är grym ❤?

  13. Maria

    Största kramen till dig Angelica som kämpar på och som får en extra dos av elaka kommentarer kring saker som är vad de är. Livet helt enkelt!
    Jag tycker du är superbra som människa och som mamma. Du gör som du säger allt du kan för dina barn och du behöver inte svara upp för någon annan än dig själv och för dina barn.
    Jag förstår verkligen att du blir ledsen och sårad av den kommentaren av Heléne. Det finns ingenting som tar så hårt, som när vi blir ifrågasatta då vi verkligen försöker göra livet just hanterbart i en sådan situation du och Stefan är i just nu.
    Det som du får tänka då är att frågeställaren är oinsatt, har dålig förmåga att känna in hyr andra har det- kallas empatisk förmåga.
    Dessutom är kommentaren tveksam även ur aspekten ” rättvisa”. Vaddå rättvisa?! Som förälder har man inte någon RÄTT till sina barn. Det är barnens behov som ska vara ledande, och Alice hade frågat efter mamma. Vuxet hade Stefan agerat och försökt lindra Alice ” mamma-längtan” genom detta upplägg. En annan gång är det Stefan som behöver ” fylla på” med lite pappa-tid trots att det är ” mamma-vecka”.
    Så, Angelica, skit i dessa enfaldiga och oempatiska människor.
    Du och Stefan gör så gott ni kan och allt kommer kännas bättre då livet ” satt sig” lite mera och man vänjer sig.
    Jag har samma erfarenheter som ni har och allt jag har att säga är: gott samarbete och försök ha en så god relation till barnens pappa som möjligt är. Ni är trots skiljsmässan Alice och Philips mamma och pappa.
    Det kommer ni alltid att vara.
    Kram!

  14. Mikaela

    Herregud för folk. Så för att man är offentlig så bör man stå ut med all möjlig skit? Jag känner mig mållös. Jag är helt övertygad om att DU och STEFAN klarar av att lösa detta på ett sätt som är bra för ER (där barnen inräknade) utan en massa viktigpettrar och förståsigpåare som egentligen inte vet något alls om hur ni har det eller hur ni gör. Du och ni kommer fixa detta och komma starkare ur det. Stor varm kram

  15. Helene

    Fast frågan kvarstår.. Varför träffar inte barnen sin pappa under mamma-veckan för en kortare stund? Vill inte Stefan, vill inte barnen eller vill inte du? Jag bara undrar varför ni inte tänker lika kring era veckor? Varför ska den ena offra av sin tid med barnen när den andra njuter av barnen till fullo och själv sin egna vecka? Jag undrar kring det tankesättet och anser inte att du svarar på det.. Men vill du inte svara, så gör inte det men jag fortsätter undra..

    1. Sofia

      Men hur vet du att Stefan inte träffar barnen under mammaveckan? Du vet väl att allt som händer i Angelica liv inte står här i bloggen va?

      1. Lotta

        Det ter sig lite konstigt att folk alltid ifrågasätter allting det inte skrivs om. Bara för att Angelica inte skriver om att dom träffat Stefan betyder det inte att det inte sker. Lika dumt som att fråga -Varför bajsar aldrig bloggare? För hur många skriver att, Nu har jag bajsat. Dom behöver inte skriva det, vi fattar att dom gör det ändå!

    2. Johanna

      Fast hon skriver ju att dom får träffa pappa..vad är det du inte förstår? Det har ingenting med dig att göra hur dom hanterar barnen och Angelica behöver inte rättfärdiga deras beslut för dig! Vìsst får man vara nyfiken men då bör du framställa dina frågor (påhopp) på ett betydligt bättre sätt!

    3. Malin

      Och du fortsätter undra i samma otrevliga ton! Märkligt att du inte ens ber om ursäkt när A skrev att hon blev sårad av din kommentar. Även om frågan kvarstår så finns det ju trevliga och mindre trevliga sätt man kan formulera sig på… Stefan kanske hälsade på utan att det togs upp i bloggen, eller så kanske han inte hade möjlighet att hälsa på under veckan? Du fick ju svaret att han är välkommen att hälsa på under Angelicas veckor, varför nöjer du dig inte där?

    4. Sofie

      Kan inte du bara sluta och sprida din skit nu, lev ditt eget liv och sluta gotta dig i andras tunga perioder. Du har ingen anledning att lägga dig i o få svar på dina frågor !

    5. Emelie

      Situationen när barnen frågar efter sin pappa under Angelicas vecka kanske inte har uppstått än? Det låter som att det var första gången en sådan här situation uppstod och då är det väl fantastiskt att både Stefan och Angelica satte barnen i första hand. Nästa gång det händer så kommer garanterat Angelica göra samma sak för Stefan (och barnen). Jäkla onödigt av dig Helene att fortsätta ifrågasätta hur de delar upp tiden med barnen när Angelica tydligt uttryckt att det du skriver sårar henne. Fokusera din energi på hur du själv skulle hanterat en skilsmässa med barn inblandade istället för att kritisera hur andra gör. Alla gör garanterat sitt bästa!

    6. Linnea

      Fast Helene, är du född igår?
      Jag undrar kring DITT tankesätt när det kommer till ifrågasättande av andra människors liv.
      Vill du inte svara, så gör inte det.. Men JAG fortsätter ändå undra: är du född igår?

    7. E

      Men dom har ju kört varannan vecka med barnen ett tag och insåg väl till slut att det inte funkade utan att ses? Det här kanske är första veckan Angelica träffar barnen på Stefans vecka och nästa vecka får Stefan träffa barnen på Angelicas vecka? Du kan ju inte dra slutsatsen att det är såhär för att det hänt en gång, herregud!

    8. Therese

      Vad är det för fel på dig Helene? Tror du inte dem gör det bästa dem kan för sina barn? Vad dem än gör så behöver dem väl inte stå till svars inför dig? Skäms på dig!

    9. E

      Helene, Angelica skriver ju att Stefan får både ringa när han vill och träffa när det inte är hans vecka, vad är det du inte förstår? kanske Stefan inte VILL eller kan eller så träffar han barnen en stund? bara för att Angelica inte redovisar varje dag varje minut vad de gör och hur de gör betyder det inte att det inte händer. eller att det händer. OAVSETT har vi och du inget med det att göra. Angelica säger att Stefan får träffa barnen när som, finns inga sånna regler, NÖJ DIG MED SVARET.

    10. Angie

      Men Helene är du trög eller! Blir på riktigt irriterad. Angelica skriver ju att det är ok för henne att Stefan träffar barnen på hennes veckor och det är det enda hon kan svara på. För Stefans del får du väl fråga honom. Och det här var ju första veckan hon träffade barnen på Stefans tid så det kanske bli lika för Stefan en annan vecka?
      Tycker du ska läsa din fråga 10 gånger Heléne och fundera över hur du formulerar dig. Det speglar vilken typ av person du är.

    11. Sandra

      Skäms du inte Heléne för att du sårar människor genom hur du skriver dina kommentarer och anklagar och lägger dig i saker du inte har med att göra? Ge dig. Skulle du bete dig såhär face to face? Då lovar jag att du inte skulle varken vara speciellt omtyckt eller ha några vänner. Sorgligt. Snälla, var bara tyst om du inte kan uttrycka dig lite trevligare.

    12. Catrine

      Helene, jag blir så oerhört nyfiken på vem du är och vad du får ut av att lägga tid på detta. Sitter du med en kopp te och ett tänt ljus när du formulerar dessa frågor om Angelicas och Stefans liv? Känner du att det här är ett spännande mysterium du vill knäcka? Någonting du bara inte kan låta vara? Lutar du dig tillbaka och ler nöjt när du inser att din fråga/påstående sårar Angelica? Gav det dig extra krydda i ditt liv? Läser du fler bloggar och lämnar beska och bittra kommentarer om hur andra lever sina liv? Lär du dina barn att göra likadant? Känner du dig som en bra förebild för andra? Bara några funderingar…

    13. Catrine

      Helene, jag blir så oerhört nyfiken på vem du är och vad du får ut av att lägga tid på detta. Sitter du med en kopp te och ett tänt ljus när du formulerar dessa frågor om Angelicas och Stefans liv? Känner du att det här är ett spännande mysterium du vill knäcka? Någonting du bara inte kan låta vara? Lutar du dig tillbaka och ler nöjt när du inser att din fråga/påstående sårar Angelica? Gav det dig extra krydda i ditt liv?

    14. Catrine

      Helene, jag blir så oerhört nyfiken på vem du är och vad du får ut av att lägga tid på detta. Sitter du med en kopp te och ett tänt ljus när du formulerar dessa frågor om Angelicas och Stefans liv? Känner du att det här är ett spännande mysterium du vill knäcka? Någonting du bara inte kan låta vara? Lutar du dig tillbaka och ler nöjt när du inser att ditt påstående (det var ju ingen fråga, det är vi väl alla överrens om) faktiskt sårar Angelica? Gav det dig extra krydda i ditt liv?

    15. Cattis

      Det är intressant att du utgår ifrån att man ”offrar sig” för att man låter den andra föräldern träffa barnen på sin vecka. Det kanske är så att Angelica helt enkelt gjorde Stefan en tjänst genom att ta hand om barnen en kort stund på hans vecka? Du har ju ingen aning! Och visst, du ställer frågan, men du gör det otroligt dömande och otrevligt. Istället för att alltid dra förhastade slutsatser och oftast elaka sådana, så tänk efter först. Allt behöver man inte häva ur sig bara för att det är en offentlig blogg. Det kallas vanlig hederlig hyfs.

    16. Linda

      Men Helene, lägg ner och gå hem å uppfostra dina egna barn istället. De kan dock inte ha det lätt i livet med en sån morsa, men det är erat problem.

  16. Lucinda

    Jag förstår att det är sjukt svårt men försök att inte ta åt dig. Oftast när människor skriver elaka saker är dem bara avundsjuka. Kämpa fina du! Du är grym! <3

  17. Angelica

    Hej. Tråkiga kommentarer ni får. Verkligen. Men bara så ni tänker på, och missförstå mig nu rätt, ni är ju offentliga personer! Ni har valt och väljer vad ni visar och skriver om till alla era följare, och vi är nog ganska många.
    Jag har älskat er blogg. Hittade den innan Alice föddes då jag själv var gravid 2 månader efter er.
    Men som sagt, ni har ju beskrivit ert liv med både motgångar, tråkigheter och glädje. Men mycket glädje och lycka. Mycket bra. Och då sen när ni helt plötsligt skiljer er så fick nog de flesta en chock.. jag blev jätte förvånad. För jag såg upp till er. Följde era tips. Googlade er blogg vid flertalet tillfällen då jag behövde tips, råd och hjälp om min dotter. Allt från bad och blöjor, till första tand och feber.
    Och nu när ni fortfarande bloggar båda 2 och ni inte riktigt berättat varför ni skiljt er så tror jag att ni kommer att fortsätta få dessa tråkiga kommentarer. Är du med? Jag menar såklart inte att ni ska ta emot en massa elakheter. Men dessa troll ger nog inte upp. Just för att ni är offentliga med era liv. Och att ni bara ”helt plötsligt” skiljer er. Så har ju vi typ fått veta, är du med? Och då ser väl många att ni borde kämpat mer för att ni har barn!!
    Tack för en bra blogg! Och jag hoppas att allt löser sig till det bästa först och främst för barnen och såklart även för er. Kram

  18. E

    nej usch vilken hemsk kommentar! Den här kommentaren är som ett tjuvnyp från ett barn, ler och ser vänlig ut, men tjuvnyper någon tills det blir blåmärke. Någonstans måste väl den som skrev kommentaren tänka att ”oj, så uttrycker man sig inte till någon man inte känner eller vet allt som pågår” !! Jag är helt ärligt chockad!
    Jag förstår inte ens hur man kan komma på tanken att formulera sig så till någon alls, och allra minst till någon som tycker att det är jobbigt och tungt just nu, och går igenom något så omtumlande för första gången. Skämmes! Angelica, bra svar, men tycker att det är så synd att du ska behöva lägga tid, kraft och tanke på människor som kommenterar elakt, när du borde lägga all tid och kraft på att må bra och på att dina barn mår bra under dessa nya omständigheter. Du är en kickass mamma!

  19. Patricia Lule Hamilton

    Du är den bästa mamman du kan vara trots era omständigheter! Hejja hejja! Du är fantastisk som får allt att flyta på för era bra och att ni väljer att ha eb sund relation till varandra trots att ni gått isär. Så tacksamma era barn kommer bli för det i framtiden då ni kommer att berätta varför ni gjort ert val och hur ni hanterat situationen. Tack för att du delar så som du gör om ditt liv. Det hjlper andra i liknade situationer. Ha en fin dag och ta hand om dig och massor kärlek ❤

  20. Anna

    Alltså ärligt Angelica svara inte på den typen av frågor från en uppenbart sjuk människa. Vissa personer får kickar av att trycka ned personer. Sånna kommentarer ska tas bort och spärras. Dom ska inte ha utrymme i bloggar. Det är ren pch skär mobbing och det gör mig så jäkla förbannad att det finns människor som gör så här. Du E stark pch försöker göra det bästa av denna situation. Låt dig inte bli nedtryckt av nån!!! Allra minst nån sjuk jävel på internet. Kram på din.

  21. Grill

    Men vrir du det ikke litt til din fordel nå Angelica??Er jo typisk Lagergrens å bli krenket og hyle Og skrike litt så fort man får en liiiten kritisk spørsmål…

  22. Susanne

    Hur f_n kan man ställa en sån fråga…… tycker att du och Stefan gör det bästa för barnen. Kram

  23. Frida

    Kära Angelica. Jag känner inte dig, men har lyssnat på din och Jessicas podd väldigt mycket. Gråtit skrattat och känt igen mig mycket i det ni pratat om. Mina föräldrar skilde sig när jag var lika gammal som din Alice. Mina föräldrar har säkert bråkat mycket, men jag har aldrig märkt av någonting. De har precis som du och Stefan verkar göra det yttersta för att det ska bli så bra som möjligt för barnen. Idag är jag 36 år och har själv två barn. Min mamma och pappa har två barnbarn tillsammans. De ”tvingas” fortfarande att träffas på barnens kalas och annat. De har aldrig pratat skit om varandra även om de kanske många gånger velat det. Jag hyser stor respekt och tacksamhet gentemot dom att de gjort det så bra som möjligt. Låt all den kärlek ni har till era barn lysa igenom allt ni gör så kommer allt ordna sig! Det finns inga regler. Inga måsten hur ni ska göra! Följ inte vad andra säger följ er själva och dra hjärtan så blir allt bra även för era barn. Stora styrkekramar till dig! ?

  24. Elisabeth

    For en stygg og sårende kommentar! Lurer på om hun snakker sånn til andre face to face også, eller om det bare er over nett?

  25. Emma

    Låter bra att ni båda jobbar för att barnen ska ha det bra. Ni har gjort upp det bra tycker jag. När barnen sen är större kan ju de gå mellan er själva. Det är så bra ni bor på samma område.

    En annan fråga. Kan du inte svara på resten av frågorna i ditt förra inlägg med live fråge chatten

  26. Emma

    Stort tummen ner för människor som ska klanka ner på andra!! ?? Vi ska lyfta varandra istället!! Jag tycker du/ni gör de så otroligt bra!! Din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag blir lika glas varje gång jag ser att du skrivit ett nytt inlägg! Många kramar från Norrland ❤️

  27. Karin

    Bra skrivet! ❤
    Folk borde tänka mer på hur man kommenterar i bloggar och hur man skriver i sociala medier till folk överlag.