Vem ska bo kvar i huset? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Vem ska bo kvar i huset?

FRÅGA: Vem ska bo kvar i huset? Ska ni sälja det nu?

SVAR: Vi håller just nu på att reda ut allting och tills allt är 100% löst väljer jag att hålla den informationen för mig själv. Vi bor inte längre under samma tak och det var helt ärligt ett tag sen vi flyttade ifrån varandra. Vi pusslar, trixar och fixar. Vissa dagar går det enkelt och andra dagar är det svårare att få ihop det.

20152512572326001078150_sbig

En bild lånad från Kasenbergs blogg. Vårt hem var med i Hem ljuva hem för nåt år sen. 

Just nu är jag tacksam över att jag har den typ av jobb jag har. Jag känner mig fri. Det känns lätt att styra min egen tid och jag jobbar kvällar när barnet somnat, så att vi får mer tid tillsammans. Jag känner redan nu ett lugn över att allt kommer att lösa sig med boendesituationen. Det kommer bli bra, faktiskt helt perfekt. Men som sagt, tills alls rett ut sig helt klart väntar jag med att berätta vem som ska bo var. Jag har tillgång till en lägenhet inne i stan där jag sover när jag inte har barnen. Det blir en del släpande fram och tillbaka med packning och väskor, men det funkar när man vet att det bara är under en begränsad tid.

tvillingarna_lagergren-5Foto Emma Svensson 

Jag och Jessica var med i tidningen mama i ett stort hemma hos-reportage tillsammans med barnen. Tänk vad mycket barnen vuxit sen det här plåtades. Och vad mycket som har förändrats. När jag tänker på allt som inte kommer bli kan det såklart göra ont i hjärtat. Det hugger till. Men när jag tänker på allt som faktiskt kommer att bli bra blir jag lugn igen. Det ordnar sig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Blir helt paff över alla kommentarer.

  Ja om man läser bloggen så framstår det som att det har gått jättefort, de var nyss i NY och bla bla bla.

  Men vi har ingen aning om vad som verkligen har hänt. Skilsmässor kan inträffa på grund av akuta saker som gör det helt omöjligt för en eller båda att “kämpa”. Jag säger inte att det är så här, jag säger att vi har ingen aning!

  Hoppas allt löser sig så bra som bara möjligt <3

 2. Jossan

  Heja er! Ni kommer fixa det här på ett sätt som är bäst för barnen, det är jag övertygad om. Ha en mysig midsommar och ta hand om dig!

 3. Jonna

  Usch vilka vidriga kommentarer folk slänger ur sig, vad är ni för människor? Ni har väl ingen aning om anledningen till Angelicas och Stefans skilsmässa? Och även om den inte faller inom er ram av vad som är “okej” och tillräckligt lång tids kämpande, så har ni inget med deras liv att göra. Jag blir mörkrädd när jag tänker på att de flesta av er antagligen är vuxna människor. Vet inte om era åsikter grundar sig i att ni själva är olyckliga i er relation och vetskapen om att andra vågar ta sig ur irriterar er eller något, men skärpning. Väx upp.

  Heja dig Angelica!

 4. Annie

  Fina Angelica! Blir påriktigt ledsen o arg för din skull när jag ser vissa kommentarer, det du behöver nu är ju pepp o inget annat! Kan bara tänka mig hur tufft det är för dig/er just nu, tycker du är stark som ändå kämpar på med både blogg o podd! Inte alla som skulle fixa det. Tänk på dig själv nu o jag tycker inte du ska känna press på att blogga/podda nu om inte det får dig att må bra. Folk verkar tro att bara för man arbetar inom sociala medier är man någon med superkrafter som aldrig behöver paus från jobbet, som alltid måste leverera. Lite märkligt för jag tror då inte att de som kommenterat elakt här, skulle gå till sina jobb utan problem o med samma glada humör om de va i en sits där privata kriser uppstått. Människor med ingen empati kallar jag det. Blev en himla lång kommentar nu såg jag. Stor Kram till dig Angelica, hoppas du mår bättre snart, jag o många fler hejar på dig 😊💗

 5. Linn

  Om de som skriver dynga bara kunde ana hur mycket styrka, mod och smärta som denna situation innebär för dig Angelica. De beskriver det som att du tagit den “enkla vägen ut” och att det är fegt. De har verkligen ingen aning. Det finns ingen enkel väg ur ett ohållbart äktenskap. Jag skilde mig för två år sedan. Den enkla vägen enligt mig var att stanna kvar, slippa skandal, uppståndelse och skam över misslyckande. Så jag försökte stanna kvar så länge jag bara kunde, “hellre biter jag ihop och är olycklig och håller upp detta skådespeleri resten av livet än att svika mitt löfte, svika alla förväntningar och min familj”, tänkte jag. Jag höll ut tills min kropp fysiskt sa ifrån av mitt psykiska mående som relationen orsakade. Det höll inte helt enkelt, hur mycket vi än klistrade och lagade. Att tillsammans ta beslutet att skiljas var det läskigaste jag någonsin har upplevt. Jag skrek rakt ut i rädsla. Rädsla över vad alla skulle säga, hur jag skulle överleva och hur jag någonsin skulle kunna bli hel igen. Det krävdes ALLT mod i världen och jag fick anstränga mig varje sekund om dagen för att hålla ihop. Och vet ni? Jag blev aldrig slagen, ingen var otrogen eller aggressiv. Relationer kan rasera ändå, av anledningar som går över vårt förstånd. Så sluta släng er med kommentarer som att de “ger upp utan att kämpa”, att “det är fegt” eller att det “gått för snabbt”. Det finns ingen kännedom bakom eller substans i dessa åtaganden. Och “ni var ju nyss i new york?”, är inget argument för att detta ska ha skett snabbt. Antagligen var det ett bevis på hur de kämpade in i det sista, gjorde ALLT för att reparera. Det vi däremot vet utan att gissa är att Stefan och Angelica är två människor, som precis som vi vill må bra. De är föräldrar till två barn de älskar mest i livet. Men värt att upprepas – de är MÄNNISKOR! Och nu människor som redan ligger – och ni sparkar? Jag blir så sårad och ledsen. För det som tog mig igenom min skilsmässa var all kärlek och stöttning som bekräftade att jag inte alls förtjänade att känna skam, skuld eller misslyckande. Det var det ENDA som höll mig över ytan. Motsatsen (alltså kommentarer som finns i detta flöde) hade bräckt mig. Detta blev ett långt inlägg. Men snälla, tänk på det. Angelica är en människa, precis som ni som skriver. En människa med en omänsklig styrka just nu. Att stanna i mitt äktenskap hade varit fegt, fegt och förgörande mot mig själv och min man. Så jag VALDE att vara modig i hopp om att en dag bli lycklig. Idag är jag det, lyckligare än någonsin. Jag vet att du också kommer bli det, Angelica. Trots dessa hjärtlösa (och kom ihåg – substanslösa) kommentarer. Massa kärlek <3

 6. Lisa

  Du är stark Angelica. Å tack för du delar med dig av ditt liv till oss. Vi bryr oss så mycket att det känns som vi faktiskt känner dig. Det gör vi inte, även om vi vill 🙂 men omtanken och “tycka omet” vi har till dig är äkta så ta åt dig av det. Kärlek och kramar. 💜

 7. Therese

  Vill ge dig massor med styrkekramar!! Tycker du är superduktig och en fantastiskt duktig mamma. Allt kommer att ordna sig till det bästa för dig och barnen. Kramar Therese

 8. Therese

  Vill ge dig massor med styrkekramar!! Tycker du är superduktig och En fantastiskt duktig mamma. Allt kommer att ordna sig till det bästa för dig och barnen.

 9. Petra

  En skilsmässa gör fruktansvärt ont o det skär i hjärtat att ‘förlora’ halva sina barns uppväxt MEN om ni bara gör allt hädanefter utifrån barnens bästa o ser på den andre med tanken att han/hon gett mig dét finaste jag har i hela värden = barnen så kommer det ordna sig. Lycka till från en varannanveckas mamma sen snart åtta år

 10. Becca

  Skickar en massa kärlek och kramar till dig! Är såå trött och irriterad på alla hemska kommentarer du har fått den senaste tiden, inte okej överhuvudtaget, och så fegt för dem skulle ju inte ha sagt såna saker till dig i verkligheten.
  Så kämpa på Angelica så ska du få se att det kommer bli bra tillslut <3
  kram

 11. Emelie

  Kämpa på! Tycker att det är fantastiskt att du tänker positivt och ser ljust på framtiden trots att det inte blev som du hade trott eller hoppats på. Det är ju det som får en att orka kämpa på och inte gå ner sig helt 🙂 Kram fina du!!

 12. FruBryngelsson

  Hej Angelica, jag skriver inte så ofta men jag följer både dig och Jessica och har snart lyssnat klart på alla poddavsnitt från start😍
  Jag vill bara skriva det från en mamma till en annan att jag tycker NI är så fantastiskt kloka och modiga som vågar inse att eran situation inte är hållbar. Jag tror det är väldigt vanligt att man håller sig kvar i relationen bara för barnens skull och inte sätter sin egen lycka i första hand. Hur ska barnen kunna må bra om inte du som mamma/pappa mår bra. Att leva tillsammans kräver en hel del och funkar det inte måste man inse fakta och gå vidare. Allt runt om kring löser sig, allt materiella saker går att ersätta, vart/hur man bor mäts inte i hur lycklig man blir, barnen har bara en mamma och hon ska hålla hela vägen och sedan kunna må lika bra som hon förtjänar.
  Du är värd det bästa och det hoppas jag du inser, tillsammans med dina nära och kära kommer du fixa detta, det är i motvind drakar lyfter❤️
  Jag hejar på dig och skickar en styrke kram, massa kärlek från Värmlands morsan FruBryngelsson😍

 13. Sofia

  Angelica, du är så himla stark! att du orkar fortsätta blogga mitt i allt detta och få sånna påhopp i kommentarerna? Vad är det för fel på folk! Vi är iallafall fler som stöttar än som hatar. Kämpa på Angelica ❤️

 14. Camilla

  Det är helt fantastiskt hur vissa fortfarande tror att vi får ta del av allt. Om ni hade haft en stor blogg och haft en livskris hade ni lagt ut det på nätet innan ni visste utgången av det hela? Hade de skrivit ut vad som hade hänt och sen fortsatt som par hade de fått lika mkt skit för det. De är helt vanliga människor, de råkar bara ha en blogg. Det här måste vara helt fruktansvärt jobbigt för alla det berör så tänk lite längre än vad som skrivs på bloggen. Kärlek och styrka till er!

 15. C

  Hoppas du kan bo kvar så du och barnen får behålla er trygga punkt och närheten till din syster och barnens kusin.

 16. Therese

  Så trist att ni ska skiljas, men ni har er anledning och den rör bara er!

  Läst en massa rykten om er och de e så tråkigt! Jag hoppas inte det är sant.. men… Jag (vi) har inte med de att göra!

  Hoppas allt blir bra igen för er! Båda!

 17. Bella

  Alltså sluta skriva massa skit nu. Att ni orkar. Angelica är i en situation i livet som inte är lätt. Låt henne sliopa skit nu! Hon är grymt positiv trots att det garanterat är oerhört jobbigt för henne så stötta istället för att diskutera hur länge det pågått osv. Spelar det någpn roll? De ska skiljas och har det svårt! Var fan är girlpowern tjejer? Angelica du är grym! Jag är själv i en “kris” i mitt förhållallande vi kämpar på med familjerådgivning osv men vem Vet vad som sker här näst. Ni som säger att det bara är att bita ihop kämpa och inte ge upp. Man gör det! ett förhållande är inte en dans på rosor även om det varit fint om det var så! Puss och kram på dig Angelica

 18. Isa

  Tråkigt att det blir såhär men förstår att ni gör det som blir bäst för er och barnen! Skönt för er att ni kommit till ett beslut! Vill inte ens fundera på hur jag gjort i er situation. All kärlek till er alla fyra! ❤️

 19. Malin

  Fast Stefan la ju ut idag att han ska flytta in i ett rött parhus på instagram. Så såpass färdigt är de väl ändå?…

 20. Anna

  Att ge upp utan att kämpa är fegt. Inte ens två faniljerådgivningar kan ni ge ert äktenskap och era barn innan ni bestämmer er och flyttar ifrån varandra. Äktenskap handlar om uppoffringar och att utvecklas tillsammans inte leva sitt eget liv med en familj som bihang eller trevligt söndagsnöje.

  1. Inez

   Tycker det är märkligt att du dömer deras val utan att veta vad som ligger bakom separationen. Jag tror nog att de gjorde sitt bästa för att kämpa men det kan ju ha hänt saker som gjort att relationen inte gick att reparera. Oavsett varför det tog slut så är jag övertygad om att de tog beslutet som var bäst för familjen och barnen. Tror knappast någon lämnar en relation med två barn utan att tänka efter.

   Jag tycker du är stark Angelica som ser så ljust på framtiden!

  2. Susanne

   Känner du Angelicia och Stefan?
   Hur kan du ens skriva en sådan kommentar?
   Vet du vad som har hänt,vad dom har gått igenom,hur dom har kämpat???
   Lägg ner!!!

 21. Camilla

  Man inser hur lite man vet vad som pågår bakom kulisserna. Men rätt hastigt har det väl ändå gått, det var ju inte många veckor sen ni var i New York tillsammans. Så det är väl inte så konstigt om en del bloggläsare är överraskade, även om vi önskar dig allt gott,

  Jag hoppas att ni kan lösa allt praktiskt bra, att ni kommer överens, att ni ibland kan hitta på saker gemensamt med barnen och att ni aldrig pratar illa om varandra framför barnen. Men ni verkar båda mogna och vettiga så det tror jag. Gillar din starka framtidstro och tycker att det ska bli intressant att följa med på resan till ditt nya liv.

  1. Betty

   Hvordan kan det ikke være så lenge siden?Dere var jo i NY for en måned siden og det var jo sååååå etterlengtet og da var det nystart tjohoo…?

   1. Lisa

    Kanske vi läsare/följare behöver lite tid att smälta det bara 🙂 såklart att vi hejar på att Angelica och Stefan ska vara lyckliga! Men tiden går så fort och det känns nyss som att Philip föddes och att man läste den där artikeln i Aftonbladet där de angav siffran 10 på en skala mellan 1 till 10 hur säkra de var på att äktenskapet skulle vara livet ut. Så man blir bara lite paff av det här som hänt nu, men klart man vill stötta och peppa 🙂

    1. Betty

     Det handler ikke om at jeg behøver tid til å “smälta”..bryr meg ærlig talt ikke så mye om hverken Angelica eller Stefan. Det handler om frøken bekreftelsesbehovs og måten de har utlevert det aller aller meste i dine liv på.Med en gang det blir litt kjempig,så er det bloggpause og buuhuuu stakkars meg….Synes Jessica og Angelicas måte å bruke barna sinepå og omtale mennene sine på er helt forkastelig…skjønner godt at Stefan ikke holdt ut..

     1. Lisa

      Jag syftade inte på dig specifikt, utan jag svarade på Camillas kommentar – håller ju med henne om att det känns som det gått så fort så det var det jag besvarade.

     2. Jessica Lagergren

      Hej Betty!

      Varför läser du bloggarna och lyssnar på podden om jag får fråga? 🙂 Du behöver ju inte göra det om du tycker att vi är så hemska?. 🙂 Det känns som lite slöseri med din tid ärligt talat. Ha det!

     3. Betty

      Hei Jessica. Jeg synes ikke dere er hemska, men det må da være lov å ha en mening…? Hva jeg bruker min tid på er da virkelig ikke din business frøken!