Angelica Lagergren

Svårt att vara två…

… lätt att vara ensam. Så finns det ett ordspråk som lyder va? Jag har varit lite nervös inför att vara själv med barnen i en hel vecka. Nu ska jag inte ropa hej (hehe, ytterligare ett ordspråk) eftersom det bara har gått ett dygn. Men, jag tycker att det går så himla bra! Jag upplever ibland att det är lättare att vara själv med barnen. Man måste liksom bara klara allt själv då. Jag får göra saker på mitt sätt och behöver inte irritera mig på att Stefan inte gör saker i mitt tempo. Ni behöver inte bli upprörda över att jag skriver så, för jag vet att Stefan tycker likadant.

Absolut, det är skönt att vara två vuxna som tar hand om barnen, men det är delvis lättare att ta hand om barnen själv. Jag trodde att det skulle vara jobbigt att göra allt. Planera middagar, lämna och hämta på förskolan, leka, natta och fixa. Men nej, jag tycker inte att det är det minsta jobbigt än så länge. Jag kände att det här var verkligen något jag behövde. Egentid på riktigt i mitt eget hem, jag minns inte när det hände senast. Jag är kvällspigg och Stefan är morgonpigg, så jag är gärna uppe länge på kvällarna medan Stefan helst skulle sova när Alice sover. Jag har alltid egentid när jag är iväg, men nu är det så mysigt att sjunka ner i soffan helt ensam när barnen har somnat.

IMG_7521

Idag ska jag och Jessica träffa Cissi och filma till vår youtube-kanal. Jag tror att det blir ett träningspass, men vi får se vad vi hittar på. Jag känner att det är svårt att hitta inspiration till rörligt material när jag inte mår helt hundra än. Jag har fått tid hos en psykolog i morgon och det ska bli så skönt att äntligen få prata med någon om alla tankar och funderingar. Få redskap att använda när jag får ångest och känner mig låg.

IMG_7489

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Jag håller inte med alls. Tycker det är sååååå skönt när min man är hemma och vi kan göra saker tillsammans ❤

  2. Sofia

    Förstår exakt vad du menar ? lite konstig känsla när jag tänker efter, men jag tycker allt flyter på bättre även om jag älskar att ha hela familjen hemma såklart.. Tror det är för att det är färre viljor att få ihop samtidigt, mindre spänningar då vilket barnen märker och allt sköter sig smidigare ? njut!

  3. Jenny

    Min man jobbar till sjös 3 mån borta / 3 mån hemma. Mitt livs kärlek och vi är så lyckliga och jag saknar honom något fruktansvärt. Men jag kan hålla med på vad du säger att rent praktiskt kan det vara lättare dom 3 mån han är borta. I alla fall nu, inte första året med ny bebis 🙂

  4. Anna

    Jag reser mycket i jobbet och är ibland borta 1 vecka och min man tycker likadant att det är lättare. Vet inte vad det säger om mig och Stefan ??

  5. Isabella

    Jag förstår precis hur du menar! 🙂
    (dock kallar jag alltid på hjälp när jag är ensam med barnen, dock har vi inga föräldrar som bor nära… så det är lite mer pyssel)
    Kram!

  6. Sandra

    Jag tycker också att det är lättare att vara ensam med barnen. Jag planerar i huvudet vad som ska göras när och i vilken ordning och blir så irriterad när han inte gör som jag har tänkt ?
    Och så blir jag så lat när han är hemma av nån konstig anledning.