Grön gräsmatta istället för mossa – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Grön gräsmatta istället för mossa

När vi kom hem från New York la vi en timme på att göra fint på både framsidan och baksidan. Äntligen börjar det bli varmt och skönt ute och då vill man ju ha det fint ute också. Vi rensade i rabatterna, fyllde på ny jord och slängde massa skräp. Vi bestämde att vi ska sälja våra utemöbler och köpa nya. De som vi har nu (som ni ser under taket inne till höger) är inte optimala att sitta och äta vid med barnen. De fungerade kanon förut, men nu behöver vi nåt annat. Jag älskar också att vi har två grillar, en kol och en gasol. Jag känner helt ärligt ingen skillnad om korven/köttet/halloumin är grillad på kol eller gasol. Gör ni det? baksida_lagergren

Våra stolar är väldigt sköna att sitta i. De behöver en rengöring såg jag dock när jag redigerade bilderna. tomten_utelek_lagergren En liten busmunk som ville leka på tomten innan jag lämnade henne och Philip på förskolan igår. Jag behöver era bästa tips på hur man får en grön gräsmatta med gräs istället för gul med mossa som vi har nu. Den ser riktigt deppig ut och skulle behöva lite extra kärlek. Tipsa gärna! Måste man köpa gräsfrön? Vattna den? Gödsel? Klippa oftare? Kratta? Jag är verkligen ingen trädgårdsmänniska men ska nog sätta mig och googla lite. blommor-lagergren

Gulliga mamma kom förbi med en rosa ros och en lavendel. Tänk vad två små blommor gör skillnad för ett hus. Det ser mycket mer hemtrevligt och ombonat ut nu. Det ser blött ut på altanen men det är stearin som har läckt ut. Jag hade ställt ner ett stort blockljus i lyktan och när solen låg på förra sommaren smälte det och lämnade en stor fläck….

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Hej!! En mossrivare har räddat vår gräsmatta! Den ser ut som kriget direkt efteråt men mossan försvann, sen krävs det endel krattning o så kan man så med extra gräsfrön, vattna o doppdressa!! Lycka till! Kram

 2. e

  Min man är greenkeeper så frågade honom och hans bästa tips är att gödsla med “torrgödsel” (dvs ej vattenlösliga),vattna och klippa, klippa, klippa. Kan lägga till att vår gräsmatta är fin här hemma och så även den på Sankt Jörgen park 😉

 3. Carina H

  Vad det blir fint med blommor, gör det hela mycket trevligare. Ni verkar ha en mysig uteplats med bad och allt.

 4. Dea

  Har samma problem och fick tips om Algomin Mossa som vi precis strött ut. Det är gödsel och mossdödare i ett, ett miljövänligt sådant. Stödså sedan med nytt gräs. Funkade för vår granne iaf, gräset är definitivt grönare på andra sidan…

 5. Cattis

  Hej
  Jag har samma problem och körde med Alhomin, miljövänligt gräsgödsel. Tar död på mossa och ogräs och gödslar gräs.
  https://www.algomin.se/
  Om du ger dina trädgårdsväxter rätt näring kommer de belöna dig med friskare grönska, rikligare blomning och bättre skörd. Algomin gödsel består av en unik sammansättning av algsr och kalk från havet och mineraler från jorden som ger växterna allt de behöver på ett helt miljövänligt sätt. Gödsla din gräsmatta med Algomin gödsel för att få en frisk, grönskade och tät gräsmatta som håller sig grön och frodig hela sommaren.

 6. Sara

  Gräsmattan: kratta, gödsla försiktigt med ekologiskt gödsel, klipp ofta, runt midsommar är det lagom att toppdressa och så i med frön. Eller så ser man bara gräsmattan som en stor lekyta och avstyr de värsta djungeltendenserna.

 7. Sofia

  Finns mossdödare att köpa som man kan strö ut, men det är nog inte särskilt miljövänligt så det kan ju vara bra att se sig om efter andra alternativ. Mysig uteplats har ni iaf! Kram

 8. Josefin

  Acai bowl <3 alltså när jag köper frysta ekohallon står det alltid på paketet att man måste värma dom för att det kan finnas bakterier i och man kan bli magsjuk, typ (haha ja kanske inte formulerat exakt så…) men så ser jag så många recept och instas på FRYSTA HALLON som ej är värmda?? har folk bara haft tur och inte blivit sjuka eller är det bara jag som läst bakpå förpackningen? 😛

  1. C

   Alltså varför är det så viktigt varför? Om de nu inte vill säga känns det taskigt att hela tiden vara på och insinuera massa grejer.

 9. Anna

  Gräsmattan på sidan av vårt hus hade så galet mycket mossa och inget verkade funka så det slutade med att vi hyrde en vertikalskärare och rev upp allt… såg verkligen hemskt ut både före och efter men när det nysådda gräset började växa vart det såå mycket bättre! Dock är det alternativet nog lite drastiskt…

 10. Lena

  Ni ska gödsla mycket. Gräs gillar gödsel och växer då på sig och kväver mossan som till skillnad från gräs inte tycker om näringsrik jord. Var bara noga så ni gödslar med ekologiskt gödsel för att vara rädda om barnen och grundvattnet.