Angelica Lagergren

Medicinsk yoga mot ångest

Jag har hört att om man ler, så blir man gladare. Stämmer det? Jag känner mig i alla fall gladare då. Jag har träffat en läkare idag som har tipsat mig om medicinsk yoga. Är det någon av er som läser som har testat det? Jag älskar ju vanlig yoga, men ska erkänna att jag inte vet så mycket om just medicinsk yoga. Jag har ångest som jag behöver få hjälp med, så ångestdämpande mediciner fick jag också. Och remiss till psykolog. Det ska bli så himla skönt att få prata, älta och få redskap till att må bättre psykiskt. Jag har känt mig stressad under en längre tid och nu sa kroppen liksom ifrån. Det blev en droppe för mycket i bägaren som rann över och det går liksom inte att stoppa.

IMG_6014

Idag har jag tränat och nu sitter jag och jobbar. Jag skriver artklar om förlossningar och första tiden med en bebis till vimedbarn.se och minns tillbaka till den där varma sommaren 2014. Den där sommaren som slog någon form av värmerekord och Alice var alldeles nyfödd. Jag och Stefan var vakna hela nätterna och åt godis och kollade på Dexter. Och kollade på det lilla miraklet som vi fick kalla vårt. Mina barn är det bästa som har hänt mig i mitt liv. De får mig att se ljust på framtiden och med de två små busungarna skrattar jag och har faktiskt mindre ångest och oro i kroppen.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josephine

    Jag går på yogabolaget i Åkersberga, häng på en måndag eller fredag. Det bästa som finns, jag tycker det är bättre än alla mediciner i världen. Märker direkt om jag inte yogar på mitt välmående 🙂

    Kram å heja dig!

  2. Anne

    Leta rätt på en kyrka i ditt närområde som har kvällsmässa. Där får man också chans att varva ner och kan komma närmare sig själv, livet och Gud. Många finner detta helt oumbärligt bara efter några gånger. Minns att ljuset alltid finns där. Även när du inte ser det.

  3. Hon vid bilen ;)

    Jag har gått på jättemycket medicinsk yoga! Det är helt underbart!!! Men det kan även sätta igång saker i kroppen. Men då är det saker som ska lämna kroppen så det är bara bra ? Maila mig om du vill ha tips på bästa stället här i Åkersberga. Jag har testat flera ställen. Stor kram å superbra att du träffat läkare å kommit ett steg på vägen mot mer harmoni ? / Hon vid bilen 😉

  4. Helena

    Jag går på medicinsk yoga en gång i veckan via Medborgarskolan, mest för att få ner stressnivån och hota fokus. Det är helt underbart! Rekommenderas varmt!