Veckans Vegetariska – Tortillasnittar med majssallad – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Veckans Vegetariska – Tortillasnittar med majssallad

Onsdag och det betyder ett nytt inlägg i serien Veckans vegetariska och den här gången kommer det en riktig favorit hos barnen och helt otippat så gillar Alice tydligen lime. Alltså, gillar det jättemycket. En rätt som går att förbereda en del och sen slänga ihop på fem minuter så den passar perfekt när man kommer hem från förskolan.tortillasnittar_fran_mathem

Du behöver:

 • 300 g Vegetarisk Färs
 • 1 msk Olivolja
 • 1 tsk Paprikakrydda
 • 1 tsk Spiskummin
 • 1 tsk Oregano – torkad
 • 8st Tortilla Wrap
 • 1 burk Tacosås
 • 150 g Riven Ost
 • Olivolja
 • 1st Gurka
 • 125 g Körsbärstomater
 • 1 burk Majskorn
 • 0.5 st krukor Persilja – färsk
 • 1 st Lime
 • Salt
 • Svartpeppar

Börja med att förbereda salladen genom att skölja och tärna gurkan smått. Skölj och dela cocktailtomaterna i 4 delar. Häll av vätskan från majsen. Blanda samman allting i en skål och tillsätt finhackad persilja, skal- och saft från 1 lime samt olja. Smaka av med salt och peppar.
Sen steker du färsen i lite olja i en varm panna så att den blir varm. Krydda med paprikapulver, spiskummin, oregano, salt och peppar och fräs ytterligare 1 min på låg värme.

Så här långt kan du förbereda kvällen innan. Salladen blir bara godare om den får stå och dra lite.
Lägg ut 4 av tortillabröden på en skärbräda och bred ett jämt lager av tacosås på varje bröd. Fördela färsen ovanpå och strö över riven ost. Lägg de andra 4 bröden över och tryck ihop. Stek sedan tortillas i en stekpanna med lite olivolja i. Det tar ungefär två minuter på varje sida för att de ska bli färdiga och krispigt gyllenbruna och osten ska ha smält till perfektion. Innan servering delar du varje tortilla i fyra bitar, eller mindre till barnen.

Ska du göra många och servera samtidigt kan det vara en bra idé att ha ugnen igång på 100grader och förvara dem där i undertiden du steker flera. Vi gjorde så att vi stekte en tortilla till barnen som de sen delade på och medan den svalnade stekte jag och Angelica varsin i två stekpannor.

Du hittar originalreceptet här på Mathem.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Åh vilket bra tips! Tänker att det är lätt att äta ute på sommaren med 🙂

  Ett annat gott tips med just tortillabröd är att riva halloumi lägg det tillsammans med ruccola mellan två skivor bröd, stek I torr stekpanna och skiva upp I trekanter precis som på bilden. Såå gott, våra barn gillar det också fast de “inte älskar sallad” ;-D

 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Åh mums låter jättegott :D.

  Min son har alltid slukat citroner, han åt dem redan som riktigt liten bara rakt av. Jag åt visserligen citroner som gravid som de var också ;). Läste förut att det mamman crav:ar som gravid brukar barnet sedan älska som vuxen. Alla jag pratar med säger att det stämmer, min mamma slukade saltlakrits med mig. Jag älskar det, min kompis åt sura godisar hennes barn älskar surt.
  Min syster älskade lök (rå) som liten och ren senap. Så hon åt sånt med sked.