Angelica Lagergren

Frukost och barnskor en perfekt kombo

I förra veckan var jag och Angelica på en barnskofrukost som Loppi hade arrangerat i samarbete med Gulliver. Vi fick lära oss en massa matnyttigt när det gäller barnskor och barns fötter och även spana in delar höstens kollektion. Visste ni att fötterna på barn som är mellan ett och två år gamla växer ca 20 mm på ett år? Och att ett barns fötter kan växa så mycket som 5 mm på en månad (!!!) när barnet är inne i en tillväxtfas? Det är helt sjukt mycket. En halv centimeter på en månad! På kvällen efter eventet mätte jag både Alice och Philips fötter bara för att stämma av så att deras vinterskor inte var för små med tanke på att det känns som att bägge två har växt en hel del under vintern. P3220639IMG_1272

Här kommer en liten lista att tänka på hur mycket ”för stora” skor ska vara när man tar dem i användning:

  • Öppna sandaler ca 10mm
  • Stängda sandaler ca 10-15mm
  • Promenadskor ca 10-15mm
  • Tunnfodrade höst/vår kängor ca 10-15mm
  • Varmfodrat ca 15-20mm
  • Gummistövlar ca 15-20mm

P3220643Bra med teknologi, bloggkollegor som inte kunde vara där på plats var med via Skype. P3220653Jag hade lämnat barnen på förskolan den dagen, så jag smög mig in någon minut för sent och hängde längst bak som alla de coola kidsen gjorde på lektionerna i skolan när jag var ung. Nisse från Pappapodden var även han på plats och lärde sig massor om barnskor. Det är inte varje dag som man har en manlig bloggkollega på plats.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag köpte nyss en sån mätsticka som de brukar mäta barnskor med i butikerna. Grym att ha hemma så att man kan hålla koll på hur stora skorna faktiskt är utan att behöva springa till butik för att mäta stup i kvarten… och extra bra för att kolla om storleken är lämplig för småsyskon att ärva. Finns att köpa en många skoaffärer.