Angelica Lagergren

Räkor i gardinstången

Jag tycker att det luktar så sjukt illa hemma hos oss. Först trodde jag att det var några gamla fiskrester i soporna, men nej. Sen trodde jag att det var nåt gammal äckligt i kylskåpet, men nej. Nu blir jag snart galen! Det luktar fisk/surt/ruttet/dött och… STEFAN KÄNNER INTE DET! Han säger att det inte luktar illa. Han säger att det vara luktar rengöringsmedel. Men Jessica har varit hemma hos oss och säger att det visst luktar skit.

Vad ska jag göra?! Har någon varit hemma hos oss och lagt räkskal i våra gardinstänger? Det kanske är en ”råttan i pizzan”-historia, men jag är fasiken desperat nu. Att bo i ett sophål är inte kul. Någon som har nåt tips? Jag har vädrat i flera omgångar men det hjälper inte heller… Finns det någon blandning av något jag kan ställa fram? Eller ska jag ta hem anticimex? Något måste jag göra!!!

Bild 2016-10-17 kl. 18.51 #2En gammal bild på mig och Alice. <3 Jag hoppas att hon inte har lika bra luktsinne som jag… Men heller inte lika dåligt som Stefan, haha.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Kände mig tvungen att läsa alla kommentarer för att få tips inför framtida luktissues. Hatar när något luktar hemma men man vet inte vad. Har stört mig i VECKOR på att det luktar surt i sovrummet och letat som en galning efter källan. Tillsist kom jag på att jag börjat tvätta med ättika istället för sköljmedel, och det har nog gett sängkläderna en svag lukt av något surt! Min man fattar inget och tycker jag är koko.

  2. Hedda Söderberg

    Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
    http://nouw.com/heddasöderberg

  3. Sandra

    Kan barnen ha tappat (eller ”tappat”) någon matrest under exempelvis soffan?
    Annars skulle jag också säga blommor eller uppsamlingskärlet för kondens bakom kylskåpet om lukten kommer från köket.

    På tala om fiskrens – en kompis till mig hade kräftskiva för några år sedan. Jag fick en kräfta med GIGANTISKA klor och ville visa den för en vän som skulle komma senare. Men ju fler snaps som slank ner destu mer minne slank ut. Kräftklon glömdes iaf bort där den låg högt uppe på en hylla.
    Kompisen som hade kräftskivan kom några veckor senare och sa att det luktade ruttet hemma hos honom men han kunde inte hitta nåt. Han hade typ sanerat hemmet men stanken var kvar. Så hans mamma hade kommit dit och rivit ut ALLT i hela köket och då hittat den där klon på hyllan. Jag höll ju på att avlida i skrattattack och kände mig så klart skykdig. Som tur var kunde han också skratta åt det sen ?

  4. Anna

    En nyårsdag för några år sen vaknade jag och tyckte att det luktade fisk/sopor. Slängde sopor, skrubbade sophink, städade hela huset, men lukten försvann inte. Nån dag senare gick strömmen i halva vardagsrummet.. en elektriker kom hem och började gå igenom elen.. plötsligt ropar han att jag ska stänga av all el, då var det ett eluttag som hade smält bakom liksom.. skitläskigt. Hade kunnat börja brinna i väggen när som helst!
    Lukten jag hade känt vad smält plast från eluttaget…

    Eh ska inte skrämmas, men ibland kan man behöva kolla det otänkbara!

  5. Jennie

    Hahahaha jag förstår att detta är ett stort problem men gud jag skrattar ihjäl mig. Älskar såna här inlägg.

  6. Felicia

    Haha när vi köpte vår nuvarande lägenhet så lämnade förra ägarna kvar en Pax-garderob i ena sovrummet. När vi hade börjat göra oss hemmastadda började vi känna att det luktade gubbsvett i sovrummet. Alltså verkligen äcklig gammal gubbsvett. Jag beskyllde min man för att lämna svettiga träningskläder men nej, det hade han inte. Vi letade och letade och tillslut hittade vi problemet! Garderobsdörrarna! Utsidan på dom luktar gubbsvett. Så äckligt. Googlade och det var fler som hade samma problem. Pratat med Ikea och de bara skrattade. Det allra värsta? Vi har fortfarande inte, såhär tre månader efter inflytt, bytt ut dom…

  7. Maria

    Kan du lokalisera lukten? Ställ fram en skål med vatten och citron i. När det luktar skunk i köket tycker jag oftast att det kommer från diskhon, hjälper att hälla i kokande vatten och sen ättika, låt det stå en stund och häll sen på mer kokande vatten. Funkar här hemma iaf ??

  8. Sandra

    Kolla bakom kylskåpet! Ibland kan det ha runnit nåt i kylen och då kan det hamna i nåt slags uppsamlingsfack (vet inte vad det kallas?) bakom kylen som ligger och luktar. Jag talar av egen erfarenhet, höll på att bli tokig innan vi visste var stanken kom ifrån!

  9. Anna

    Kolla blomkrukorna , råkade övervattna en växt engång så den började ruttna underinfrån. Luktade sopor i hela huset i en vecka innan vi hittade vad de
    Var

  10. Maria

    Hos oss luktar det ofta skit 😉 Oftast är det nån död mus som ligger och ruttnar nånstans (äckligtäckligt) men den värsta gången var när jag hade råkat tappa en gurka ur butikskassen och den hade rullat ner och gömt sig mellan diskbänken och ett annat skåp. DET var superäckligt! Fatta hur en ruttnad gurka luktar? Och hur den ser ut…. (spy) Lycka till att hitta ”gurkan”!

  11. Linn

    Testa göra rent ugnen ordentligt! Hade samma problem själv förut och det visade sig vara ugnen som behövde en omgång.

  12. Sofie

    Vad har ni för golv? Linoliumgolv kan ju lukta typ kräk om man våttorkar det. Hoppas ni hittar orsaken.
    Kram

  13. Louise

    Har du övervattnat någon blomma som börjat ruttna? I vissa fall kan även gödningsmedel lukta urk! Lukta i alla krukor och hoppas du hittar boven 🙂

  14. Malin i Helsingborg

    Vi tinade kött i kylen utan skål/fat under så det kom köttsaft i kylen och på nåt vis in i kylsystemet. Det luktade dött :S

  15. Emma

    Vi hade en död mus i väggen i vintras. Hemskt! Som tur va försvann det när musen ”ruttnat” klart…
    Sedan kan jag ibland tycka det lukta i hallen, om det varit mycket blött ute så skorna är ständigt fuktiga och står i hallen och luktar. Usch jag hatar när det luktar illa utan att man vet vart! Hoppas ni hittar anledningen eller att det försvinner ändå.

  16. Emma

    Vi hade dålig lukt i badrummet en gång, visade sig vars tandborsmuggen. Har du någon vas som är dåligt rengjord? En krukväxt/kruka som det står vatten i och har börjat lukta? Filt/kudde/täcke som inte torkat ordentligt efter tvätt? Kan något barn ha kissat, spillt på nån matta eller i soffan? Hur är det med ventilation? Funkar den som den ska? Lite idéer från mig!

  17. Li

    Skura med nåt härligt och frätande lite överallt, i sopkorgen, under sopkorgen, liksom skrubba ur där det kan ha hamnat sopjuice… och kolla att avloppet inte står och drar! Har man råkat komma åt silen i duschen/under badkaret så kan ”något” öppnas och in kommer avloppsdoft, mmmm inte kul…