Skalkläder och dess fördelar – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Skalkläder och dess fördelar

I samarbete med Polarn O. Pyret

Jag har fått massa hjälp från min kompis Sheila när det kommer till ytterplagg till barnen. Jag tycker att det har varit svårt att veta hur mycket eller hur lite barnen ska ha på sig. Vad är egentligen skalkläder och när ska de användas? Hur vet jag om Alice och Philip har för mycket kläder på sig? Sheila har gett mig massa tips, men jag har även läst massor inne på Polarn O. Pyrets hemsida.

Vi gör ett samarbete med Polarn O. Pyret och har fått hem skalkläder från deras vårkollektion som vi testat på barnen. När vi var ute och lekte var det plusgrader, geggigt och lite snö. Jag gillar att det är hängslen på byxorna som går att reglera efter hur litet eller stort barnet är. Vi beställde samma storlek till Alice och Philip (de har 98) och de sitter perfekt på Alice men är något för stora för Philip. Att de är lite för stora är inget som påverkar rörligheten som tur är. Det går att dra upp ärmarna och spänna med kardborreband på jackan, men mer om alla smarta funktioner i ett blogginlägg längre fram.

gegga_polarnochpyret

Vi körde tights och långärmade tröjor i bomull närmast kroppen, sen en vindfleece och ytterst skaljacka och skalbyxor från Polarn O. Pyret. Båda barnen har vinterkängor från Kavat. Mössorna och vantarna är också från Polarn O. Pyret och deras fina och färgglada vårkollektion. De har just nu 3 för 2 på mössor och vantar. Jag tycker att det är gulligt när båda har likadana mössor och vantar. Då slipper man även tjafs om vems som är vems på morgonen när vi ska iväg till förskolan.

lekute_polarnochpyret

Hur fungerade kläderna ute i geggan då? De var kanon tycker jag. Jag gillar att de är färgglada i starka färger och har massa reflexer. Även om det börjar bli ljusare ute nu behövs det reflexer på morgonen och om vi är ute och leker efter middagen. Skalkläderna känns slittåliga och dessutom lätta att torka av med en trasa efter geggamoja-lek. Viktigt tycker jag! Det ska vara enkelt att göra rent och barn ska få vara barn, kläderna är ju till för att värma och skydda barnen och de ska tåla lera, vatten och massa åk i rutschkanan.

polarnochpyret_skalklader

Jag har fått tips om att känna i nacken om barnen är lagom varma eller kalla när de är ute. Philip och Alice är olika varma i sig själva, Philip är alltid mycket varmare än vad Alice är. Men för vår utelek just den här dagen fungerade vindfleecen och skaljackan bra på båda. I vår är det ju bara plocka bort vindfleecen.

skalklader_polarnochpyret

Längre fram kommer som sagt ett inlägg med alla smarta funktioner som Polarn O. Pyrets skalkläder har. Det var flera som jag faktiskt inte ens visste om.

polarnopyret

TÄVLING OCH ERBJUDANDE!
Jag vill också passa på och tipsa om att du just nu kan tävla om ett presentkort värde 1000 kr inne på LOPPI, läs mer här. Från och med idag fram till och med den 21/3 får du 100 kr rabatt på skal och vindfleecejackor från Polarn O. Pyret. Så himla bra!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katarina

  Kan tipsa om att ha ull som innersta lager. Bor i Norge och är är ull ett måste under vinterhalvåret. Håller de små varma och sköna och reglerar värme toppen. Älskar också pop:s ytterkläder, de nya färgerna är så fina.

 2. Lena

  Hade ni bara tights och skalbyxor nu? Det måste varit kallt? Jag älskar också den typen av kläder även om jag testat flera märken. Nu har jag dock fallit dit och köpt ett fodrat galonställ till min 2,5 åring.. Känns som bra nu när snön smälter. Men längtar till skalkläderna kan tas fram 🙂

 3. Ida

  Så fina och bra kläder (och barn med såklart 😊). Hur gör man för att få rabatten? Är det nån rabattkod?

 4. Anna

  Hur tycker ni att kläderna är i storlek? Har en grabb som är 90 lång och rätt smal, tänkte beställa vindfleece o skaljacka men blev osäker på storlek. Haft vindfleece tidigare som jag upplevde stor i storleken, perfekt på ett sätt för han kunde ha den läääänge.