Angelica Lagergren

Lätt att vara ensam

Jag och Angelica är rätt olika människor. Jag tror att det är det som gör att vi faktiskt passar bra ihop. Som Angelica skrev tidigare idag tycker hon inte om att vara ensam. För mig är ibland, att vara ensam, det bästa som finns. Att bara få vara i lugnet och själv med sina tankar. Låta associationerna flyta fritt i huvudet och bara vara och sen vidare.

Som Angelica och Jessica pratar om i veckans avsnitt av Tvillingpodden så ska de åka till Thailand en vecka. Jag ska också ha en barnfrivecka lite längre fram i vår. Sista veckan i maj packar jag in mig i vår cab och åker söderut i Sverige. Tanken är att spela sju av Sveriges bästa golfbanor under en vecka och götta mig på mysiga hotell och spa. Helt själv. När jag berättade idéen för Angelica sa hon att hon aldrig skulle kunna tänka sig att göra en sån trip men hon förstod fullt ut att jag ville göra den. Jag ska spela golf, äta gott, dricka lite whiskey om kvällarna och njuta av en cigarr eller två. Börja skriva på min bok och lyssna på ljudböcker samtidigt som solen (förhoppningsvis) skiner sådär alldeles lagom på mig.FullSizeRender

/ Stefan

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ?

    Förlåt på förhand för en dömande kommentar – men när jag läser det ni skriver känner jag bara herregud, dagens föräldrars behov av egentid och ”att bara få vara” känner inga gränser! Jag fattar att en behöver någon natt eller två iväg ibland, men en vecka? Seriöst? Hur förklarar ni för barnen att de inte får åka med när pappa eller mamma ska på semester? Och att vara en hel vecka ifrån sina barn och sin partner – jag skulle gå under. Skaffar en inte barn för att en vill vara med dem och göra saker tillsammans? Jag är ledsen, men jag fattar verkligen inte.

    1. N

      hahaha nä alla är ju olika…att man måste sitta ihop och inte kunna åka iväg själv en vecka är konstigt för mig. Det finns ju ett lugn och en ansvarsfrihet som infinner sig efter ett par dagar som är otrolig skön.
      Stefan – Tycker din resa verkar urhärlig! Tänk va du kommer kunna soooova!!!! 🙂 Jag hade också åkt iväg själv om jag hade planerat något liknande 🙂 Alla är vi nog olika…min man är lite mer sällskapssjuk 🙂

    2. Annica

      Det är LUGNT. Du behöver verkligen inte förstå. Vissa människor har helt enkelt mindre empati och saknar förmågan att helt kunna förstå andra människor och andra människors behov. Du är uppenbarligen en av dessa människor. Det är ok det också. Det är inte ett val du har gjort.

      1. ?

        Antar att du också gärna skulle lämna bort en vecka, i och med att du känner dig så attackerad av det jag skrev. Svara gärna på min fråga istället: hur förklarar en för ett barn att barnet inte får följa med på semester?

        Och på tal om stmpati: Vet du vem jag verkligen har sympati för -Mitt barn. Och vet du vad mitt barn behöver? Mig och min partner. Inte min partner och förskolan, ledsna jag är på semester. Mitt barns behov av oss sätter jag före egentid. Alltid.

        Sen tvivlar jag inte ett dugg på att herr och fru Lagergren är världens bästa föräldrar till sina barn, men du verkar inte vidare trevlig.

        1. Annica

          Nu är det du som inte ens kan kommentera med namn utan istället bara frågetecken, så du verkar inte ens kunna stå för det du säger.

          Och nej, jag har aldrig varit borta från mina barn i en vecka. Har aldrig varit på semester utan mina barn. Jag har en gång vart borta i fyra dagar från min äldsta då jag var gravid och blev sjuk och hamnade på sjukhus.
          Har varit borta från båda barnen i två dagar sedan dess. Också det pga av sjukdom. Så anta allt du vill.

          Mina barn är med mig mer än någon annan, men jag vet också att de mår bra när jag inte är där där. De har trygghet med fler människor än bara mig. Tack och lov! Tänk om de inte var det och någonting faktiskt hände mig? Min son mådde bra när jag var på sjukhus i fyra dagar. Han saknade givetvis mig men var glad och nöjd.

          Skillnaden mellan dig och mig ”?” är att jag har empati för min omgivning överlag. Inklusive mina barn. Jag har inte ett behov av att dömma andra som gör annorlunda än vad jag gör. Det har du och det är oerhört fult.

          Har du bara empati för ditt barn så förstår du dessutom inte vad empati innebär.

          Och angående din fråga. Jag vet inte vad jag skulle säga, men mina föräldrar åkte på semester några ggr utan mig under min uppväxt och det hade jag verkligen inte problem med. Tvärt om minns jag hur mysigt det var att få extra mycket tid med bara en förälder. När jag blev äldre åkte jag även på resor med var och en av mina föräldrar. Jag hade och har fortfarande en väldigt god relation till bägge föräldrar och anser att det är viktigt att få vara med bara en förälder ibland också. Det är guld värt.

          Det finns fler rätt sätt än ett sätt.

  2. Frida

    Skulle vara helt fantastiskt kul om Angelica och Jessica ville göra en vloggvecka eller likande när ni är i thiland! Även du Stefan när du får din lediga vecka. Skulle vara jättekul att följa era dagar även i videoformat. Självklart ska ni ta dagar ledigt och ni behöver såklart inte filma alltid. Ni kan också vänta med att redigera tills ni kommer hem eller skicka filmerna till Cecilia (har förstått det som att hon hjälper er med youtube). Hoppas ni gillar mitt förslag!

  3. Linda

    Låter helt fantastiskt! För mig mer lockande än Thailand ?? som sagt, man är olika! Och vad fina ni är mot varandra!

  4. Sara

    Vad underbart att ni unnar varandra detta! Jag tror att det är viktigt att vara lyhörd i sitt förhållande och våga göra det som man mår bra av, både som par men också som individer. Glada föräldrar ger glada barn.