Angelica Lagergren

Resa till Thailand utan barn

Samma dag som vi spelade in veckans avsnitt av Tvillingpodden gjorde jag och Jessica nåt sjukt spontant. Jag är ofta spontan men sen jag gifte mig och fick barn kan jag inte vara riktigt lika spontan längre. Det finns andra människor att ta hänsyn till. Jessica hade tidigare samma dag sagt ”Snälla, kan vi inte bara åka till Thailand?”. Jag skrattade bara som svar, men sa jo. Vi gör det! Jag trodde nog inte att hon menade allvar. Och jag trodde inte att Ibbe och Stefan skulle tycka att det var okej.

Men efter några samtal kom vi fram till att vi skulle åka. Hon och jag. Bara hon och jag en vecka i Thailand. Galenskap att bara åka en vecka säger några, men en vecka är lagom för mig. Jag vill inte vara hemifrån längre än så. Jag kan ju i och för sig återkomma i den frågan när jag ligger helt avslappnad i en solstol och sträckläser bok efter bok. Just nu längtar jag så himla mycket efter att bara sätta mig på planet i mjuka kläder. Bara få vara jag i en vecka. Få sola, bada, träna och läsa böcker. Vi åker i början på april och jag tänker njuta, njuta, njuta. Jag har aldrig varit där innan och vet faktiskt inte ens exakt vilken ö vi ska till. Jessica fick hålla i bokningen.

tvillingpodden_avsnitt118Vi pratar om Thailands-resan i veckans avsnitt av Tvillingpodden. Vi pratar även om hur det är att bli kär i en kompis, om varför jag inte har några killkompisar och om resan till Egypten som var bland det värsta jag varit med om. (Trots att Jessica bjöd på exakt allt!). Vi pratar också om att se framåt och sluta älta det om varit och tipsar om hur vi gör för att slappna av och varva ner.

Du kan lyssna via itunes, din podapp, tvillingpodden.se eller acast. Lägg gärna upp en bild på instagram när du lyssnar, #tvillingpodden och maila gärna ditt problem till [email protected]

Ha nu en ljuvlig start på din måndag!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Det låter fantastiskt med semester!
    Min son är 2 år gammal och jag har aldrig sovit borta från han om man inte räknar en natt på sjukhuset. De har helt enkelt att göra med att vi inte har barnvakter åt det. Skit samma från det ena till det andra nu väntar vi vårt andra barn i dagarna och jag tycker det känns jätte jobbigt att behöva lämna honom. Tips på hur man kan släppa det där ”ansvaret” och koppla bort det en stund? Jag vill också kunna dra en vecka med gott samvete!

  2. Jessica

    Sååå härligt! Ni gör HELT rätt i att åka! Så härligt för era män att ha varsin vecka att se fram emot också! Såklart man ska göra saker utan barnen, om man vill! Jag fick en weekend i London av mina vänner när jag fyllde 30, de va helt fantastiskt att bara få umgås med vännerna!! Puss & kram till er! <3

  3. maria

    Hej!
    Så roligt att ni ska åka, ni gör helt rätt som gör det nu när era barn är små 🙂
    Är en mormor som med glädje läser era bloggar o lyssnar på er podd, den enda hittills som jag fastnat för 🙂
    Kram Maria i Skåne

  4. Lisa / livet från den ljusa sidan

    Så jäkla rätt, HÄRLIGT att ni bestämde er för att köra!
    Jag hade just 8 dagar i Kapstaden med en kompis. Alltså… magin i att släppa allt vad familjeansvar heter (rätt mkt sånt med tre små liksom..) och ha hand om sig själv. Njutning!
    Sen är ju dock längtan enorm, inte minst när man är på väg hem. Men som jag kommit hem med ny energi och nytt tålamod! Och barnen har inte tagit ett dugg skada, vi har haft galet mysigt sedan jag kom hem och är som nykära allihop, haha.

    Ps. ang vilken ö, vet ju att du frågade runt lite om det innan. Är ni mest ute efter att slappa i en vecka så utgå ifrån var ni åker till och ta ”närmaste bästa” så ni inte behöver ha så lång transport. Kolla också lite kring väder – april kan börja vara rätt regnigt men kan vara olika på olika ställen. (Obs inte att skrämma upp er, det kommer säkerligen vara massa sol och värme huvudsakligen – men kan vara olika bra på olika ställen, även om monsunerna numera är lynnigare pga klimatförändringarna)