Angelica Lagergren

Odla egna tomater med barnen

I samarbete med Heinz

När vi fick förfrågan att göra ett samarbete med Heinz som gick ut på att odla egna tomater tackade vi ja på en gång. Jag tänkte att det skulle vara en rolig grej för barnen, då främst Alice, att vara med på. Som barn älskade jag själv när vi sådde olika frön hemma för att sen se de växa i krukan. Mamma är väldigt växtintresserad, men hennes gröna fingrar har tyvärr inte gått i arv. Men att odla tomater ska jag väl ändå klara av? Alice fick äta massa tomater hos mamma i somras som hon hade odlat och hon fick själv gå in i hennes växthus och skörda. Nu har ju vi inget växthus, men vi får hålla tummarna för att det här går vägen i alla fall.

odla_heinz_tomater

Du kan faktiskt också vara med i detta projekt och odla dina egna tomater. Kampanjen heter ”Grow your own” och går ut på att du ska odla dina egna Heinz-tomater. Du kan läsa mer på www.heinzgrowyourown.se där du kan få egna frön att så hemma. Du kan dela med dig av dina odlingsbilder på Heinz facebook-sida @HeinzSverige och i slutet av kampanjen när tomaterna mognat kommer du kunna tävla om en flaska ketchup gjord på dina egna tomater. Rolig utmaning va?

odla_tomater_heinz

Först i med massa jord…

grow_your_ownPaus för puss!

tomat_odlingNer med de små fröna jorden…

heinz_grow_your_own

… och sen vattna.

Alice tyckte att det var så roligt att först hälla upp jord, sen så de små fröna och roligast tyckte hon det var att vattna. Det ska bli spännande att se hennes reaktion när det börjar växa i krukan. Och jag hoppas och tror att vi har några tomater att smaka på i slutet av den här kampanjen.

/Angelica

I samarbete med Heinz

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Hahahah! När jag bodde i Sverige försökte jag odla och allt dog. Här i Atlanta växer allt och man kan inte ta död på några växter. Ungarna älskar att odla allt funkar så det ser ut som jag har gröna fingrar vilket jag absolut inte har. Lycka till med tomaterna!