Angelica Lagergren

Jag är en periodare…

… när det kommer till träning. För mig är det allt eller inget och jag önskar faktiskt att det inte var så. Jag skulle vilja vara en sån som tränar tre gånger i veckan, alltid. Året om. Inga ursäkter liksom. Jag kommer in i intensiva perioder av träning, får de resultat jag vill uppnå och sen lägger jag av. Men för att bli stark på riktigt och slippa bli sjuk i tid och otid krävs regelbunden träning. Ikväll ska jag ÄNTLIGEN ta mig iväg till gymmet och träna. Som jag har längtat! Och jag kan inte förstå varför jag bara inte har gjort det innan. Känslan efter är ju helt underbar.

trio_som_gillar_yoga-1Ikväll ska jag träna med Fridas syster Sanna. Jag tänker att hon får guida mig i vad vi ska hitta på. Jag är helt ny på det gymmet och känner mig allt som oftast lite vilsen i nya lokaler.

IMG_3458I somras startade jag och Jessica nästan varje morgon med en tur i spåret eller med ett yogapass.

prince_fitness_lagergrenDet känns som att det är lättare att få till träningen på våren och sommaren, eftersom man kan vara utomhus Men det är ju egentligen bara en ursäkt. Jag skulle kunna göra typ 100 träningsövningar inomhus när barnen har somnat. Jag har bara inte haft någon motivation alls. Förens nu.

yoga_hos_jessicaJag gillar att träna och ta ut mig så mycket att benen skakar och tårarna är nära. Jag vill liksom känna att jag lever. Knäppt kanske, men sån är jag. Jag gillar att boxas och jag gillar att dansa även om jag har världens sämsta koordination. Verkligen sämst. Men jag gillar också lugna pass med yoga där det känns som att man ger kroppen massage.

Hur ofta tränar du och vad? Jag är så peppad på att komma igång igen nu. Jag startar med en gång i veckan, det ska jag lyckas hålla i alla fall. 

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Är just nu gravid i vecka 38 så dom senaste veckan har det blivit 1-2 gånger på gym. Längtar tills man får börja träna igen och kunna lämna i bebis på gymmet som man får göra när bebis är 3 månader. Hoppas att det går lika bra med barn nr 2 som det gick med första 🙂

    När jag inte är gravid tränar jag mycket i gymmet och även pass. Springa är något jag alltid har gillat att göra 🙂

  2. Lina K

    Är föräldraledig just nu och bebis på väg. Har tyvärr problem med bäckensmärta/foglossning denna graviditet också. Har tillsammans med barnmorskan gjort träning på recept där jag ska cykla 15-20 minuter varannan dag samt köra bäckenbottenträning 5dagar i veckan.

    När jag inte är gravid alternerar jag mellan löpning och crossfit. Att löpa på vintern är underbart! Tack för en bra blogg!:)

  3. Frida

    Jag är föräldraledig nu och eftersom vi inte bor så nära något gym så springer jag på kvällarna. Jag är ute mellan 2-4 gånger i veckan och springer ca 5 km varje gång. Har sprungit hela vintern och det är inget problem. ÄLSKAR att springa, känner mig så fri!

  4. Lisa

    Gym är inte min grej och jag är helst utomhus! Nu som mammaledig blir det många backig promenader med vagnen samt lite styrketräning på yogamattan och jogging 1-2 gånger i veckan. Känns lagom och inte jobbigt. Det tror jag, träning måste vara lagom och kännas roligt och bra för att man ska palla med det typ resten av livet! ☺ Jag tar hellre en lagom jobbig joggingtur lite oftare än springer en mil så snabbt att jag spyr varannan vecka ?

  5. maja

    Vilket gym tränar du på? Jag bor i Åkersberga ja me nämnligen! Jag har precis börjat träna på gym och motion å det är så jäkla skönt att träna! Man bara känner hur hela kroppen får kämpa. Älskar’t! Lycka till!!

  6. Sandra

    Jag tränar minst 3 helst 4 gånger i veckan. Tränar Crossfit kombinerat med styrketräning. Crossfit kanske är något för dig?! Kolla gärna bloggen för inspo ?

  7. Sanna

    Jag har kört mammafitness i snart sex månader. Bra kost och träning. Har gett fina resultat. Nu ska jag dessutom börja träna på gym. Har en kollega och några mammavänner som också tränar på det gymmet. Ska bli kul ? Samma gym som du. Hoppas det är bra. Är en gym-tjej från början så jag hoppas att jag ska hitta rätta knycken snabbt ?

  8. Maria

    Jag är, eller har varit exakt som du tidigare allt eller inget liksom.
    Tills för ett år sedan då jag fick utmattningssyndrom. Som en del av behandlingen var att träna styrketräning. Jag bestämde mig där och då för att bara göra, oavsett om jag kände för det, om vädret var rätt, om jag var trött… ja du fattar bara göra.
    Så, må- on-fr träningsdagar vad som än hände. Och vet du vad som hände? Jo, att jag faktiskt genomförde det. Och nu mår jag bra, jobbar som vanligt och har ingen värk i kroppen som jag hade tidigare.
    Ett tips är att läsa boken ”Hjärnstsark” av Anders Hansen. Den slår fast hård fakta om hur vi mår så mycket bättre med regelbunden träning. På ren och rå hjärnnivå!
    Lika god effekt som SSRI medicin har mot depression lila goda resultat har man fått av regelbunden träning.
    Så, gör det bara.
    kkram

  9. Marie

    Tränar ungefär 4-5 gånger i veckan. Har löpning som grunden det kör jag alltid tre gånger i veckan. Blir mellan 6-12 km beroende på vad jag känner för. Har icebugs och pannlampa så inget stoppar mig. Sen varierar jag lite mellan att simma, tabata kettelbells de andra dagarna. Jobbar oregelbundna arbetstider då hinner jag lite mer sen tittar jag nästan aldrig på tv eller så hela kvällarna utan prioriterar hellre en träningstimma. Har hund också som följer med som sällskap. Tack för en bra blogg.