PMS… igen – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

PMS… igen

Ja, men så var vi ju där igen. PMS igen. PMS:en från helvetet. Jag känner mig låg, ledsen och otillräcklig. Jag tycker inte att någonting känns riktigt kul och jag känner mig lite sorgsen och ensam i själen. Snart kommer dagar av ilska, av explosivitet och hårda ord. Men jag vet ju att jag är där nu, så då kan jag göra mitt bästa för att hålla tillbaka och inte låta min PMS gå ut över någon annan. Idag är jag extra skör eftersom både jag och Jessica satt uppe till efter midnatt och jobbade och klockan ringde vid 06 i morse. Under mina låga perioder är jag väldigt beroende av sömn.

Något som är svårt att hantera är just det ledsna och ångesten jag får. Så nu har jag precis ringt och bokat en tid så att jag ska få hjälp. ÄNTLIGEN! Hej då PMS! Jag ska börja med att ta ut min kopparspiral, den funkar inte alls för mig. Jag kanske sätter in en hormonspiral eller så ber jag om att få testa på någon pms-medicin. Eller så kör jag både och. Livet är för kort för att jag ska må dåligt när jag dessutom har sett ett mönster under ett års tid nu. Det här håller inte längre. Och jag är så nöjd över att jag äntligen bokat en tid, det tar på något konstigt sätt lite emot att be om hjälp. Att säga (och skriva!) att man inte mår helt hundra psykiskt.

pmsJag hoppas att jag får hålla mig frisk nu, jag känner mig frusen så jag sitter i soffan (som vi fått i samarbete med Jotex) och jobbar under en filt.

angelica_lagergrenHur står det till med er? Har ni en bra eller dålig dag? Jag vet ju att livet går upp och ner och det är okej. Jag vill bara inte ha de här tre, fyra dagarna av depp varje månad. Och efter det så kommer de där tre dagarna av ilska. Man kanske inte bara kan skylla på PMS, men jag säger ju saker jag inte menar. Typ som att jag är full och sen kommer ut nykter på andra sidan. Det känns inte okej.

Något jag mår väldigt bra av är bra, nyttig mat och träning, så det projektet är igång igen nu. Socker gör mig inte gladare och att bara sitta still hela dagarna gör mig verkligen inte lycklig och stark. Jag hämtade ut mitt nya gymkort på lunchen idag och i morgon ska jag träna tillsammans med min kompis Sanna. Det ska bli härligt att svettas igen!

laofficinaVi börjar få ordning här på nya kontoret och det känns väldigt bra. Idag hade vi en intervju här på kontoret med en tjej som ska börja filma och klippa youtube till oss. Hon var så himla härlig och jag fick en väldigt positiv bild av henne. Jag är peppad på att komma igång på riktigt nu.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla Svensson

  Hej! Jag fick också sån fruktansvärd pms efter mina graviditeter. Jag var så ARG har aldrig, varit så arg i hela mitt liv – stackars min man 😉 sedan ett halvår tillbaka satte jag in en hormonspiral och det är verkligen det bästa för mig. Har väldigt sällan mens och slipper både mensvärk och pms. Thank you very much! Hoppas du får den hjälp du behöver för att slippa pmsen!

 2. Sanna

  Byt ut kopparspiralen mot hormonspiral. Jag kan bli deppig ibland och extra arg. Det är nog runt pms tid. Då brukar jag försöka se filmer jag tycker om och försöka koppla bort. Jobba mindre. Sova. Träna. Hoppas det löser sig för dig!

 3. Malin S

  Jag har haft en riktigt upp och ner dag, började med jättemycket pepp inför en lägenhetsvisning jag skulle varit på imorgon kväll och förstärktes ännu mer på jobbet efter ett roligt samtal med min kära pappa, och när jag dessutom lyckades pricka in ett möte med banken den enda tiden jag är hemmahemma (i mora 25 mil härifrån i skrivande stund) så var peppen inför visningen TOTAL då det kändes såå bra i magen och jag tänkte att nu kunde de äntligen va min tur.. Lite senare ikväll på jobbet så fick jag ett sms från mäklaren som skriver att lägenheten är såld och visningen imorgon är inställd. Vilket såklart gav en del hopplöshet.. tillbaka på ruta ett, igen. Menmen så är det och mål för 2017 är fortfarande att köpa en lägga innan året är slut, och hey, de är ju bara februari än! <3
  Stor kram!

 4. Sara

  Mitt tips är att lyssna på veckans avsnitt av läkarpodden där dom pratar om PMS, super bra och man lär sig mycket 🙂 kram

 5. Linnea

  Jag fick en son 22maj 2015 och så snart han var 4 mån satte jag in en kopparspiral. Jag känner verkligen igen mig i vad du skriver. Känner mig också precis så ca 4dagar i månader plus att jag gråter för minsta lilla. Funderar också på att byta ut koppar mot hormonspiral.

 6. Caroline

  Måste tips om PMS podden! Så bra och lärorikt, igenkännande osv! Dom har testat massor av olika vitaminer mediciner osv för just pms, har själv planer att ta tag i min pms nu I dagarna. Vi är inte ensamma! Stor kram

 7. Caroline

  Måste tips om PMS podden! Så bra och lärorikt, igenkännande osv! Dom har testat massor av olika vitaminer mediciner osv för just pms, har själv planer att ta tag i min pms nu idagarna!

 8. Cattis

  Jag lider inte själv av PMS men jag förstår att det måste vara hemskt. Kan verkligen tipsa dig om att lyssna på veckans Läkarpodden där de ägnar hela avsnittet åt PMS och PMDS. Kan vara bra att lyssna på innan du besöker läkaren. Så vet du vad andra läkare sagt om det. Stor kram!

  1. Sara

   Mitt tips är att lyssna på veckans avsnitt av läkarpodden där dom pratar om PMS, super bra och man lär sig mycket 🙂 kram

 9. Julia

  Åh, PMS är aldrig kul… Hoppas doktorn ger dig några superbra lösningar på det! Jag är glad att graviditeten gör att jag slipper PMS. Men är väll tillbaka i samma stund som mensen sen.