Angelica Lagergren

När det skaver och pyser

Energin är inte på topp efter den här helgen. Den nio timmar (eller mer) sammanhängande sömnen under natten till idag är ett bevis om något på det. Det tar på krafterna att hela familjen är sjuka exakt samtidigt. Framför allt med två barn. Både de fysiska krafterna men också det psykiska är nere på lägsta nivåer. Det krävs en paus nu. Både jag och Angelica går runt och fullkomligt pyser. Det skaver. Det gnager att vara så nära och instängda i karantän med så lite energi över till annat än att ta sig själv genom dagen.foralskade_herr_fru_lagergren

Imorgon får vi en paus. Barnen ska åter till förskolan. Jag och Angelica ska iväg och jobba på varsitt håll. Det kommer att finnas tid. Tid att sakna. Tid att uppskatta sig själv. Tid att uppskatta resten av familjen. Tid att uppskatta Angelica. Inte irritera mig på att hon tar för lång tid på sig för att skriva ett blogginlägg, eller svarar på lite jobbmail. Eller duschar och tvättar håret när hon precis innan sa att hon inte skulle tvätta håret. För jag har gjort exakt samma saker. Bloggat lite långsammare än vanligt, svarat på ett jobbmail för mycket, stannat kvar i duschen och njutit över att det varma vattnet sköljt över kroppen som är helt orkeslös. Ingen är perfekt, det är lätt att inse det en stund i efterhand och reflektera över det i lugn och ro. Närhet är bra men distans är nödvändigt. Saknad är livsviktigt. Imorgon kommer jag att sakna henne. Då kommer det inte att pysa eller skava längre.

/ Stefan

PS. Jag hoppas att hon gråter när hon läser det här. DS.

((Hej, hej! Angelica här! Ja, jag grät. Och ja, jag kramade Stefan och sa förlåt för att jag är rätt så jobbig att ha att göra med. Men jag tror att jag har PMS nu också. Vi säger så!)) 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. LouiseiTurkiet

    Det bästa är när man själv inser att det bara skaver och pyser för tillfälligt. Jag och min man har haft ett år där våra barn har varit sjuka SÅ. MÅNGA. GÅNGER. och det är inte kul alls och irritation byggs upp på hög verkligen gentemot sin partner. Allt blir och är fel, men som tur är bara under en väldigt kort period. Det går över och det blir bättre. Krya på er och ta hand om varandra.

    Kramar LouiseiTurkiet