Samsovning med bebisar och barn – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Samsovning med bebisar och barn

Jag tycker att det är så himla mysigt att sova tillsammans med barnen. Jag la upp en bild på instagram igår och frågade hur mina följares barn sover och det var rätt spridda svar. Vissa sover inne hos föräldrarna och andra i egen säng från tidig ålder. Jag sover hur bra som helst även om Alice eller Philip delar säng med oss men det gör inte Stefan. Det kan i och för sig ha att göra med att de gärna sover med sina ansikten nära mig och sen sparkar de på Stefan…. Hehe. Jag hade kanske inte heller sovit så bra med små fötter i ansiktet.

FullSizeRender

En liten Flippis som bebis. Gullnos! 

Men nu undrar jag hur era barn sover? Sover de i er säng? Eller sover de i egen säng? Kommer de in till er på natten? Jag älskar att gå in till mamma på natten när jag vaknade och det gjorde jag i väldigt många år. Jag tycker fortfarande inte om att sova ensam och har aldrig gjort. När barnen var nyfödda sov de i vår säng i ett nest, det är en himla bra uppfinning tycker jag. Nu sover Philip i sin spjälsäng inne i vår gamla walk in closet (som håller på att bli ett gästrum sakta med säkert) och Alice sover i sin stora säng (1,20 utan ben) inne i barnens lekrum.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennifer Klingvall

  Men vilken söt bild, smälter! Jag funderar också på hur vi ska göra med vår lille kille när han kommer. Har köpt en spjälsäng men känns som att den knappt kommer att användas i början.. Skulle vilja att han sov med babynest mellan oss men min sambo sover verkligen som en STOCK så tanken av att han kanske lägger sig över, eller smäller på en arm gör mig väldigt orolig… Får väl avvakta och se hur det blir =) Kunde du/ni sova lugnt med babynestet? =) Kram

 2. Therdee

  Mina barn 3 & 1 sover i egna sängar i vårt sovrum och om dom vaknar och vill så kommer dom över till oss! Älskar när dom sover hos oss! ❤️

 3. L

  Vår grabb på 1,5 år börjar sova i sin säng i eget rum. Han vaknar dock många gånger per natt och om han blir för ledsen eller vi inte orkar gå upp stup i kvarten kommer han över till vår säng 🙂

 4. Louise

  Min lilla på 8 mån sover första delen av natten i en bedsidecrib och resten av natten hos mig… dels tycker jag att det är rätt mysigt och sedan bökar hon runt så mycket just nu så jag orkar inte hålla på och dutta med henne i sin säng fram och tillbaka.. smidigare att ha henne närmast möjligt då tycker jag hihi 🙂

 5. Jennie

  4 åring och 1,5 åring sover i samma rum. Fyraåringen sover i en 90 säng och 1,5 åringen sover i Spjälsäng. Den stora kommer in vid 5 tiden.

  1. Jennie

   Jag fick inte sova i mina föräldrars säng som barn vilket jag minns och kan känna mig ledsen över idag. Så mina barn ska alltid få komma till vår säng om dom vill.

 6. Nella

  vår tjej sover i eget rum och egen säng sedan 2-veckors ålder ungefär..vi sover alla super och hon sover hela nätterna sedan hon va 5 månader, idag är hon 2 år och hon har aldrig sovit inne hos oss..ropar heller aldrig eller går över…lite svårt när hon sover som en stock 19-08 🙂 Hon älskar sin säng och sina rutiner:)

 7. Lina

  Vår 7-åring sover i vår säng och har alltid gjort det. Trångt ibland och lite svårt för maken och mig att få till något samliv….Men det funkar och kommer ju inte att vara så för alltid.

 8. Emmelie

  Nikki sover ju såklart i sin säng i sitt rum men sov en del hos oss när hon var mindre men hon har alltid fått somna i sin säng. Allie och Louie somnar helst (lättast) i vagnen innan vi flyttar över dom till deras spjälsängar i deras rum. Dom delade länge säng , tills dom var runt 10 månader tror jag. Dom kan inte sova hos oss, tyvärr måste jag säga. Dom förstår inte alls att man kan sova även i vår säng vilket skulle vara mysigt ibland 🙂

 9. Frida

  Har en ambition om att vår 6-månaders tjej ska sova i egen spjälsäng i vårt rum, men efter typ andra nattamningen orkar jag inte lägga tillbaka henne så då får hon sova resten av natten mellan oss. Mysigt ändå ❤️

 10. Jenny

  Vår 3-åring sover i vår säng (2,10 bred) och har alltid gjort. Det började med att hon absolut inte kunde sova själv när hon var spädis och sen har det fortsatt så. Vi sover alla bra och tycker att det är supermysigt. Om hon vaknar nån gång på natten kan vi trösta typ i sömnen och behöver aldrig gå upp mitt i natten. Detta och det faktum att jag tycker det skulle kännas lite läskigt att ha henne i ett annat rum (inte för nån verklig fara utan bara för att jag är van att henne nära sen födseln) gör att hon stannat i vår säng trots att det absolut inte var tanken från början. Får se hur vi gör när nästa bebis kommer…

  1. Jenny

   Förresten, vad himla lik du var Jessica på bilden på instagram. Jag tänkte länge varför ligger Jessica och sover med Philip tills jag kom på att det nog var du?:)

  2. Jenny

   Förresten, vad himla lik du var Jessica på bilden på instagram. Jag tänkte länge varför ligger Jessica och sover med Philip tills jag kom på att det nog var du?:)

 11. Eva

  Vi nattar pojken, två år, i egen säng men sedan kommer han in till oss någon gång mellan 22 och typ 02 – ibland går han själv och ibland ropar han MAMMAAAA. Självklart för mig att han får sova med oss när han vaknar på natten <3 Jag sover själv så otroligt dåligt utan honom där, kan slappna av ordentligt först när han kommer in till oss. Jag ammar honom också på natten, när han kommer till oss vill han alltid ha bröstet och ofta en stund sedan igen på morgonen, jag har alltid liggammat och vi har alltid samsovit 🙂

 12. Isabelle

  Våra tre yngsta sover i vårt rum. Enda sättet för oss att få en god sammanhängande sömn. De två pojkarna på 4 och 2 sover i en minivåningssäng, och bebisen på snart 7 mån sover i spjälsäng som står bredvid vår säng med ena kanten borttaget så jag typ liggammar i hennes spjälsäng och sedan rullar jag tillbaka i vår barnfria stora säng igen. Gjorde även så med våra stora barn och det verkar fungera bra för oss. Alla barnen sover hela nätter utan uppvak och spring mellan kl 19:30-08:30 varje dag.

 13. Johanna

  Båda vår barn (de är 2 år om en månad och 7 månader) sover i egen söng i eget rum. När de var riktigt små sov de i babynest i vår säng men sen fick de flytta till eget rum. StorSyster flyttade när hon var 2,5 månad och lillebror flyttade vi inte ut förrän vid 4,5 månad eftersom det var så flängit över sommaren så vi väntade tills vi flängt klart. Jag sover jättedåligt om vi skulle flytta in dem nu. Tack och lov händer det typ aldrig. Min man gillar det och sover gärna med dem om det krånglar, men det funkar inte alls för min del. Skulle det behövS lägger de sig i stora tjejens säng eller på soffan.

 14. Denice

  Min yngsta som blir 2 på söndag sover i eget rum tidigare i själsäng i vårat rum men kommer in ibland på natten men vi går alltid tillbaka med honom. Han har alltid sovit i egen säng. Min äldsta har alltid sovit i egen säng sen födseln

 15. Cattis

  Jag kan inte sova tillsammans med min 3-åring och har aldrig kunnat. Jag vaknar av minsta ljud eller rörelse och när min son sover hos oss (för han får såklart komma in till oss precis när han vill) vill han gärna också ligga på mig. Inte så där gosigt i min famn utan gärna på mitt huvud eller över min rygg. 😉 Han har sovit i egen säng i eget rum sen han var 9 månader och då började han sova hela nätter. En slump eller så gillar han också att sova ostört som sin mamma. 🙂 Kram till er!

 16. Malin

  Våran dotter är 14 månader och sover mellan oss i sängen och jag ammar henne på natten, när hon vill. (jag märker knappt att hon ammar då hihi) Hon somnar vid ca 20 på kvällen och sover till 8 på morgonen 🙂 Älskar att ha henne nära och det är så gulligt när man vaknar till och ser hur hon har gosat in sig i pappas famn <3

 17. Sanna

  Vår son Emil sov mellan oss i nestet när han var pytte. Runt 2 månader började han sova i egen säng, eller vagga, inne hos oss. När han var ungefär 8 månader flyttade vi upp hans spjälsäng till hans rum och han sover i eget rum sen dess. Funkar bra även om det känns som han är så långt bort. Ingen av oss sover bra när han ligger i vår säng så det är sällan ett alternativ. Om Emil är dålig flyttar nån av oss upp och sover hos honom. Får se hur det blir när han blir äldre 😊